FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

FOTO + VIDEO Chin nesfârșit! N-au „casă” nici în play-out, deși se lucrează de 4 ani la modernizarea stadionului! Singura arenă fără peluze din Superliga a ajuns să coste mai mult decât dublul sumei estimate inițial

Arena din Târgoviște, a cărei reamenajare și modernizare a început în iunie 2019, este încă departe de a fi gata. +15   FOTO
Arena din Târgoviște, a cărei reamenajare și modernizare a început în iunie 2019, este încă departe de a fi gata.

Articol de , , - Publicat joi, 09 martie 2023 10:10 / Actualizat joi, 09 martie 2023 11:00

Arena din Târgoviște, a cărei reamenajare și modernizare a început în iunie 2019, este încă departe de a fi gata. 

Așa cum era de așteptat, încă de la finalul anului trecut, Chindia are în continuare șanse minime spre deloc să revină pe arena „Eugen Popescu”, măcar la finalul acestui sezon. 

Declarațiile date de Adrian Mititelu în fața Comisiei de Recurs i-au înfuriat pe cei de la Sepsi: „N-am afirmat niciodată asta!”
Sepsi vs FCU
Declarațiile date de Adrian Mititelu în fața Comisiei de Recurs i-au înfuriat pe cei de la Sepsi: „N-am afirmat niciodată asta!”

S-ar face astfel 4 campionate de când târgoviștenii au revenit în primul eșalon, dar în care formația-fanion a orașului este nevoită să-și dispute în pribegie partidele considerate „acasă”.

Se tot lucrează la stadionul din Târgoviște

O echipă a Gazetei Sporturilor a vizitat recent arena, la care se tot muncește din iunie 2019. Față de ultima „vizită”, lucrurile au mai avansat, dar sunt încă departe de finalizare. S-a montat copertina de la noua tribună, însă nu și scaunele. O operațiune care, conform previziunilor, ar dura cel puțin două săptămâni.

+11 FOTO

Nu s-a turnat nici pista de tartan care înconjoară gazonul, nu s-a finalizat nici parcarea de lângă arenă. Încă mai sunt multe lucruri de pus la punct.

Stadion Chindia Târgoviște / 15 milioane € în loc de 6,7 milioane! Singura arenă fără peluze din Superliga a ajuns să coste mai mult decât dublul sumei estimate inițial

Au fost instalate cele două tabele electronice, dar într-un mod mai special, în locul destinat peluzelor, la baza a doi dintre stâlpii de iluminat, la numai 4 metri înălțime. În condițiile în care noul stadion nu va mai avea nici vechea peluză. În locul ei s-a construit doar un "ciot" de două sectoare, care vor fi, cel mai probabil, rezervate oaspeților.

Mașini mari, cu macarale, de pe care se lucrează la noua tribună, lasă urme de praf și ciment pe gazonul care este deja uscat. Pentru că deși a fost montat de la început, în vara lui 2020, instalația de încălzire n-a fost încă folosită.

Asta e ce se vede de afară. Surse din oraș susțin că și la interior (vestiare, birouri) lucrările ar fi aproape finalizate. Dar încă se mai muncește la detalii.

Despre momentul în care va fi inaugurat, nimic nu e sigur. Chiar și primarul Cristian Stan nu se mai hazardează să dea un termen, după ce l-a "ratat" și pe cel din decembrie 2022.

Deocamdată, la LPF nu s-a făcut niciun demers pentru o eventuală omologare a arenei, măcar pentru finalul acestui play-off. Astfel, Chindia își va duce bătăliile doar în deplasare, chiar și când e "acasă". Și speră ca măcar sezonul viitor să poată juca pe "Eugen Popescu". 

15 milioane de euroar fi investiția în modernizarea arenei "Eugen Popescu", conform unei postări a primarului din Târgoviște, Cristian Stan, făcută pe contul său de Facebook, în decembrie

Chindia se antrenează, în sfârșit, iar pe iarbă

În ultima lună, dâmbovițenii au putut folosi, în sfârșit, măcar suprafața de joc, pentru antrenamente. 

După ce n-au mai putut folosi baza de la Aninoasa, intrată în reparații, elevii lui Petrea fuseseră nevoiți să se pregătească doar pe sintetic, iar asta a lăsat urme, mai mulți jucători accidentându-se. Acum, au primit acceptul de a se pregăti totuși pe gazon, de 2-3 ori pe săptămână. 

VIDEO. Așa arăta stadionul din Târgoviște în decembrie 2022

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV / VIDEO Hagi, interviu despre succesul Farului în sezonul regulat: „Aici există doar presiunea mea, mai ales în vestiar!”

Victor Angelescu, mesaj fără echivoc: „Pentru mine, FCSB e Steaua! Nu mi se pare normal să promoveze echipa Armatei, n-ar trebui să existe”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
22cea
22cea  •  09 Martie 2023, 16:51
Postat de Offside_ pe 09 Martie 2023, 12:20

Hai ca și pe noi, U Cluj, ne pun pe drumuri in playout. Nu de alta, trebuie schimbat câmpul ce ținea loc de gazon. Greu de întreținut când taseaza an de an stratul de drenaj câteva zeci de mii de oameni la Untold. Io m as bucura sa jucam in Gruia ca e in oraș, orgoliile de demult ar trebui sa dispară încet încet: Arpy e in țările calde, Muresan e istorie…n are cine sa ne mai pună strâmbe. Și echipa are nevoie de public. Iar vinerea la orele 15:30 și 17:00 când ne programează Digi…greu de ajuns la Mediaș.

Pai Untoldul produce in trei zile mai multi bani decat U intr-un campionat intreg .

Dobermannul
Dobermannul  •  09 Martie 2023, 12:51

Echipe pe bani publici, stadioane pe bani publici, media pe bani publici, ... economie socialista.

Dobermannul
Dobermannul  •  09 Martie 2023, 12:48
Postat de donqhot pe 09 Martie 2023, 11:45

in cercul tau de prieteni nu pentru calitatea sau originalitatea glumelor esti apreciat, corect?

Nu ca in cercul lui de prieteni postarile sunt date pe bilet de domn colonel.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează