FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - CFR CLUJ 0-1

VIDEO + FOTO „Afacerea” Petrescu: Radu a dat, Dan a profitat » CFR Cluj a învins-o pe Chindia, după un cadou primit de la „central”

Chindia Târgoviște - CFR Cluj, în etapa #18, live +7   FOTO
Chindia Târgoviște - CFR Cluj, în etapa #18, live

Articol de - Publicat sambata, 04 decembrie 2021 14:04 / Actualizat sambata, 04 decembrie 2021 20:17

CFR Cluj s-a impus în deplasarea de la Chindia, scor 1-0, la capătul unui meci influențat de gravele erori de arbitraj ale „centralului” Radu Petrescu.

Programul complet al etapei #18

CFR Cluj venea la Ploiești în căutarea celei de-a 6-a victorii consecutive în Liga 1, în fața Chindiei Târgoviște, formație fără victorie de 3 etape. 

Meciul a început abrupt, clujenii cerând penalty în minutul 8, la un duel dintre Graovac și Popa, când atacantul târgoviștenilor l-a blocat neregulamentar cu brațul la nivelul gâtului pe fundașul campioanei. „Centralul” Radu Petrescu a lăsat jocul să continue însă. 

La fel a făcut și în minutul 21, la hențul clar al lui Costache din momentul preluării, fază încheiată cu golul superb al lui Billel Omrani. 

CHINDIA - CFR CLUJ. „Centralul” Radu Petrescu nu i-a rămas dator campioanei » După ce inițial i-a refuzat un penalty, s-a revanșat câteva minute mai târziu
CHINDIA - CFR CLUJ
CHINDIA - CFR CLUJ. „Centralul” Radu Petrescu nu i-a rămas dator campioanei » După ce inițial i-a refuzat un penalty, s-a revanșat câteva minute mai târziu

Spre finalul primului act, ardelenii puteau să-și majoreze avantajul, dar lovitura de cap a lui Costache a trecut pe lângă poarta lui Căbuz. La poarta cealaltă, Șerban a avut o ocazie uriașă de a restabili egalitatea, dar a trimis pe lângă la centrarea perfectă a lui Daniel Popa.

În minutul 85, CFR putea să primească de asemenea penalty. Omrani era în colțul careului când a fost lovit în mod evident cu genunchiul în gambă de Simo Roumpoulakou.

Repriza secundă a mai adus ocaziile lui Păun, respectiv Neguț, dar scorul a rămas în continuare 1-0 pentru campioana României, care bifează astfel o nouă victorie și pune presiune pe FCSB înaintea meciului pe care roș-albaștrii îl dispută duminică, în fața arădenilor.

9 greșeli majore contra Chindieis-au luat în actualul sezon al Ligii 1, cele mai multe din cele 16 echipe. Trupa lui Emil Săndoi a beneficiat și de ajutorul arbitrilor, având cinci decizii pro eronate

+3 FOTO

FINAL. Chindia Târgoviște - CFR Cluj 0-1

Chindia Târgoviște - CFR Cluj, echipe de start: 

CHINDIA: Căbuz - Corbu, Căpușă, Celea, Roumpoulakou - Neguț, Dulca, Kocic, Popadiuc - M. Șerban - D. Popa
Rezerve: Moldovan, Martac, Jipa, D. Șerban, Florea, Stoian, Suciu, Atanase, Cherchez
ABSENȚI: P. Iacob (suspendat), Cantave, Baxevanos, C. Dinu (accidentați)
ANTRENOR: Emil Săndoi

CFR CLUJ: Hindrich - Susic, Graovac, Cestor, Camora - Sigurjonsson, Boateng, Deac - Omrani, Debeljuh, Costache
Rezerve: Letica, Manea, Fl. Ștefan, Bălan, Burcă, Bordeianu, Chipciu, Păun, Gîdea
ABSENȚI: Sacko, Petrila (accidentați), Bouhenna (indisponibil), Alibec (exclus din lot)
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: „Ilie Oană” (Ploieşti)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Marica Mihai Marius (Bistriţa)

Este o partidă dificilă, în mod clar. Şi în campionatul acesta CFR a luat un avans considerabil faţă de celelalte pretendente la titlu, nu mai vorbesc de valoarea lotului. O echipă cu ştaif, cu un lot valoros, cu un antrenor valoros. 

Indiferent de adversarul pe care l-am întâlnit am reuşit să ne ridicăm la pretenţiile adversarului. Şi cu FCSB, şi cu Craiova, jocurile au fost decise de unele greşeli. Îmi doresc în primul rând ca măcar la acest meci să nu mai apară greşeli de arbitraj, apoi vină discuţii interminabile care pe noi nu ne ajută. Sper să nu se facă nicio greşeală de arbitraj, nici în favoarea noastră, nici în defavoarea noastră. Cea mai bună echipă să câştige. 

Normal că CFR are şanse mai mari, dar şi noi suntem o echipă care oricând poate să înscrie, să speculeze greşelile pe care le face adversarul

Emil Săndoi, antrenor Chindia

Dan Petrescu, iritat de întrebarea unei jurnaliste: „Cred că glumești, nu?”

Dan Petrescu (53 de ani) a fost iritat de o întrebare primită în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului dintre Chindia și CFR Cluj.

Dan Petrescu a fost întrebat de o jurnalistă dacă o vede pe Chindia afectată de faptul că marți a jucat un meci de Cupă, cu Sepsi OSK (scor final 1-2): „Chindia a avut meci în Cupa României. Poate o prindeți mai obosită?”

Dan Petrescu, iritat de o întrebare primită înainte de Chindia - CFR Cluj 

Întrebarea nu i-a picat bine „Bursucului”, care a avut un răspuns tăios:

Cred că glumești, nu? Noi am jucat 34 de meciuri (n.r. - sunt 32 de meciuri oficiale), cine e mai obosită, Chindia sau CFR? Cred că e o glumă asta. Mda...

„Chindia are mai puțini jucători...”, a răspuns jurnalista, dar Dan Petrescu a rămas ferm pe poziții: „Are mai puțini jucători, dar și 20 de meciuri mai puțin. Nu ți se pare corect ca noi să fim mai obosiți?”

Ulterior, antrenorul CFR-ului a adăugat că „avem foarte, foarte multe meciuri. Parcă în niciun an nu-mi aduc aminte ca în decembrie să fi avut 5 meciuri. Mi se pare exagerat de mult, aici e o greșeală”.

În acest sezon, Chindia a jucat 20 de meciuri, un număr considerabil mai mic decât cel al CFR-ului (32), care a fost implicată și în cupele europene.

Dacă n-am juca din 3 în 3 zile, n-ar fi o mare problemă, dar sunt foarte îngrijorat că mai avem 5 meciuri în 18 zile. Vor fi aproape 40 de jocuri, prea multe pentru o echipă care nu poate trece pe listă jucătorii pe care îi vrea.

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

La șpriț cu rivalul! Mititelu jr. a petrecut cu Gabi Tamaș înainte de meciul direct

Confuzie la Dinamo » Iuliu Mureșan îl contrazice indirect pe Zăvăleanu: „Pleacă 4-5 jucători, dar vin alții”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (125)
mosvasile
mosvasile  •  05 Decembrie 2021, 14:02
Postat de cuviosul_pafnutie pe 04 Decembrie 2021, 19:45

Arbitrul de centru Radu Petrescu le-a facut destule cadouri(penalty-uri nesimtite)si celor de la fcsb-pentru care a si fost rasplatit cu inscrierea pe lista de arbitri FIFA!

Da,dar a incalcat„exclusivitatea”!

relu1250
relu1250  •  05 Decembrie 2021, 08:03

In Romania,campionatul ar trebui sa se joace de la locul 2,in jos. Locul 1 ar trebui dat in fiecare an prin decret Prezidential lui CFR.Si Romania,mai vrea sa scoata capul in Europa !!

draga.yobagie
draga.yobagie  •  05 Decembrie 2021, 01:42
Postat de luisharcsa pe 04 Decembrie 2021, 20:06

Ca sa inteleg, sa compari economia, infrastructura, nivelul de trai etc intre epoci, ai nevoie de o masina a timpului. Interesant. dar na, de a cei ca tine, nu am pretentii. Si inainte de a veni cu prostii, taranul roman din Transilvania, traia de 100 de ori mai bine decat cel din regat.

Cum compari tu "la milimetru" economia.de acum 100 de ani cu cea de azi mai exact? *** de ardelean?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (125)
Comentează