FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

Cifrele care spun totul despre Gică Hagi » Pepiniera Ligii 1: "E un miracol fotbalistic să reușești asta în câțiva ani din nimic!"

Articol de , - Publicat sambata, 11 noiembrie 2017 11:42

În ultimele 6 sezoane, Hagi a debutat 43 de fotbaliști români în prima divizie. 26 dintre cei care au îmbrăcat tricoul echipei constănțene evoluează acum la alte formații din L1

"Regele" a investit peste 11 milioane de euro în Academia sa, iar ce a realizat la malul mării l-a impresionat chiar și pe Stan Collymore, fost atacant la Liverpool și la naționala Angliei.

"E un lucru incredibil ceea ce a realizat Hagi aici în câțiva ani din nimic. E un miracol fotbalistic să reușești să devii campion al României într-un timp așa scurt. Facilitățile de aici sunt de clasă mondială. Nu e surprinzător că Viitorul are succes, asta se întâmplă când ai un om care știe atât fotbal precum Hagi! Faptul că a crescut sute de copii, că a debutat jucători și că are timp de toți, spune multe de el", a declarat Collymore.

"Propunem mereu tineri talentați, avem fotbaliști la toate loturile naționale și ușor, ușor o să vedeți că o să ajungă mari! Mă bucur că suntem o parte din România care construiește ceva"
Gică Hagi, antrenor Viitorul

Spusele lui Stan sunt confirmate și de cifre! Gazeta a analizat toate loturile cluburilor din prima divizie din acest moment, iar în afară de Dinamo, toate au în componență cel puțin un fotbalist care a îmbrăcat tricoul Viitorului.

Cel mai important este că Gică a reușit să vândă pe bani buni jucători pe care i-a crescut, format și promovat în prima ligă. Romario Benzar, Bălașa, Florin Tănase, Nedelcu sau Florinel Coman sunt doar câteva exemple dintre tinerii descoperiți de el și care acum strălucesc în Liga 1.

"E clar că noi suntem o echipă de formatori și ne identificăm cu asta. Pe lângă jucătorii de la Steaua, Craiova are căpitanul de la noi, CFR are în lot cel mai tânăr jucător tot de la noi. Facem treabă bună"
Gică Hagi, antrenor Viitorul

Cum arată echipa jucătorilor promovați de Hagi și care activează în L1 (Sistem: 4-1-4-1)

xxx - R. Benzar (FCSB), Bălașa (FCSB), Larie (FCSB), Cr. Manea (CFR) - Nedelcu (FCSB) - Târnovan (FC Botoșani), Al. Băluță (Craiova), Fl. Coman (FCSB), Mitriță (Craiova) - Fl. Tănase (FCSB)

JUCĂTORI AUTOHTONI DEBUTAȚI ÎN L1 LA VIITORUL

Sezonul    Nr. fotbaliști
2012-2013    19
2013-2014    6
2014-2015    8
2015-2016    6
2016-2017    2
2017-2018    2

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
romulus65
romulus65  •  11 Noiembrie 2017, 15:43

Sunt unii care il contesta pe Gica Hagi, parerea mea ca fara motiv, dar fotbalul romanesc ar fi fost mult mai sarac fara echipa lui.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează