FOTBAL  »  Superliga  »  FINANCIAR

Mititelu e încă prea mic pentru Rotaru! Ce arată cifrele financiare ale celor două Craiove

Articol de , - Publicat joi, 23 martie 2023 17:34 / Actualizat joi, 23 martie 2023 18:06

Cifrele financiare ale celor două Craiove, pentru anul 2022, arată o disproporție majoră în privința tuturor surselor de venit, în favoarea celor de la CSU ♦ Cea mai mare diferență e la banii încasați din biletele de intrare, unde clubul lui Rotaru a atras de aproape 5 ori mai mult ♦ În schimb, FCU a raportat o pierdere de aproape 3 ori mai mică și are o datorie totală la jumătate din cât are rivala din oraș

E pentru al doilea an la rând în care orașul Craiova propune cea mai bizară rivalitate din istoria fotbalului din Bănie. Două cluburi care se bat pentru aceeași identitate: CSU Craiova versus FCU Craiova.

Sportiv, în acest sezon de câștigat a avut tot clubul patronat de Mihai Rotaru, care e în play-off, în timp ce al lui Mititelu va evolua tot în play-out. Dincolo de ceea ce s-a decis pe teren, e interesant și duelul celor două grupări din perspectivă financiară. Iar GSP are rapoartele fiscale oficiale pentru fiecare dintre cluburi.

Și concluzia cea mai importantă e că, măcar și pentru anul 2022, CSU Craiova o subordonează total pe FCU Craiova. Veniturile produse au fost de două ori și jumătate mai mari. De fapt, nu există niciun capitol în cadrul veniturilor din exploatare la care Mititelu să fi reușit să atragă mai mulți bani.

Cea mai mică diferență e la drepturile TV

E sursa din care FCU a reușit să atragă cea mai importantă felie din întregul buget al clubului: 1,2 milioane de euro, ceea ce reprezintă peste 30% din totalul încasărilor. CSU a primit dublu, 2,4 milioane euro, însă cu o pondere de sub 30% din veniturile globale.

Unde e cea mai mare prăpastie între rivalele din Bănie? Acolo unde, teoretic, trebuie să fie esența disputei Craiova versus Craiova: la banii atrași din biletele de acces la meciuri, care practic arată care club e mai susținut de suporteri. Iar aici, formația patronată de Rotaru a raportat de aproape 5 ori mai mult decât clubul lui Mititelu.

În afara veniturilor din exploatare, mai există o sursă de venit, rezultată din vânzările de jucători. Unde, paradoxal, CSU a încasat mai puțin. Sub 500.000 de euro, spre deosebire de FCU, care a vândut de peste un milion. Există o explicație, pe care chiar Mihai Rotaru a oferit-o pentru GSP.RO: "Am refuzat oferte pentru Ivan, Baiaram și Markovici care au însumat 12 milioane de euro".

Comparația financiară a celor două Craiove

CapitolCSU CraiovaFCU Craiova
Drepturi TV2,41,2
Sponsorizări1,950,4
Bilete meciuri1,10,24
Activități comerciale0,50,13
Venituri UEFA1,2-
Vânzări jucători0,51,4
Alte venituri0,550,005
TOTAL VENITURI8,23,375

Sumele sunt în milioane euro

Totuși, Mititelu se poate lăuda cu faptul că echipa pe care o conduce e departe de pierderile și datoriile totale pe care concurentul său le-a înregistrat la finalul anului trecut.

FCU a fost pe minus 1,85 milioane de euro, spre deosebire de CSU, care a atins un deficit de nu mai puțin de 5,2 milioane euro.

Mai mult, datoria curentă a acesteia din urmă e de peste 17 milioane de euro, aproape în întregime chiar către Rotaru. FCU are o datorie fix la jumătate din această sumă și, la fel, cel care deține principala creanță e propriul patron, Adrian Mititelu.

7 milioanede euro a fost bugetul salarial al clubului lui Rotaru pe anul 2022, exact dublu față de cel al lui FCU Craiova

1,2 milioanede euro a cheltuit CSU Craiova anul trecut pe Centrul de copii și juniori, în timp ce FCU a rulat un buget de puțin peste 500.000 de euro

900 de miide euro era datoria pe care FCU Craiova o raporta la finalul anului trecut față de angajați și autoritățile fiscale, CSU Craiova avea către aceste entități restanțe de sub 700.000 euro

2013e anul în care CSU Craiova a promovat în Liga 1, în vreme ce clubul lui Mititelu a reapărut pe prima scenă în vara lui 2021

Cum am putea avea baraj de Europa: Craiova vs Craiova

Chiar dacă cele două cluburi se află în competiții diferite în a doua parte a campionatului, CSU în play-off, FCU în play-out, am putea avea o confruntare directă care să conțină și o miză uriașă: ultimul bilet al României pentru cupele europene.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, FCU Craiova ar trebui să termine pe unul dintre primele două locuri din play-out, apoi să câștige acel baraj disputat pe terenul ocupantei primei poziții din play-out, iar CSU să ocupe ultimul loc din play-off care să meargă la acest baraj, fie locul 3, fie chiar 4, în funcție de câștigătoarea Cupei.

Dacă aceste condiții vor fi îndeplinite, atunci se va juca CSU versus FCU, pe "Ion Oblemenco", iar cine câștigă va ajunge în Europa. În precedenții 2 ani, aceste baraje au fost: Sepsi - Farul 1-0 (în 2021) și CSU Craiova - Botoșani 2-0 (2022).

EXCLUSIV Mihai Rotaru: „Am investit 17 milioane de euro în Craiova, dar nu am recuperat niciun euro”

CITEȘTE ȘI:

Câți bani le trimite Viktor Orban celor de la Sepsi? Echipa din Sfântu Gheorghe șochează: venituri-record din Ungaria în 2022!
SEPSI
Câți bani le trimite Viktor Orban celor de la Sepsi? Echipa din Sfântu Gheorghe șochează: venituri-record din Ungaria în 2022!
Hagi a făcut profit cu Farul și în 2022, pentru al cincilea an consecutiv + Pierdere financiară uriașă la Craiova lui Rotaru: datoria totală a crescut considerabil
Rapoarte fiscale 2022
Hagi a făcut profit cu Farul și în 2022, pentru al cincilea an consecutiv + Pierdere financiară uriașă la Craiova lui Rotaru: datoria totală a crescut considerabil

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (83)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  30 Martie 2023, 05:48
Postat de FCUCraiova pe 29 Martie 2023, 20:47

***

Ai luat 4 ca si clona :))) stai jos si unde e sampania aia garçon?!

FCUCraiova
FCUCraiova  •  29 Martie 2023, 20:47
Postat de eterrna.terrra.nova pe 28 Martie 2023, 15:10

Nelule stiu ca esti prost nu trebuie sa ma convingi. A avut si CFR partea ei de umilinte in Europa mai mari decat ale Universitatii iar campionatele alea sunt luate cum sunt luate. Tu sa vorbesti cand joaca clona in Europa, hai ca e prea mult asta! Sa vorbesti cand prinde clona play offul prostu familiei.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  28 Martie 2023, 15:10
Postat de FCUCraiova pe 27 Martie 2023, 21:44

Pai bhaa popandaule aia au castigat 7 campionate , voua va scos fotbalul din cap cand va Era lumea mai draga , *** prostanacule

Nelule stiu ca esti prost nu trebuie sa ma convingi. A avut si CFR partea ei de umilinte in Europa mai mari decat ale Universitatii iar campionatele alea sunt luate cum sunt luate. Tu sa vorbesti cand joaca clona in Europa, hai ca e prea mult asta! Sa vorbesti cand prinde clona play offul prostu familiei.

Vezi toate comentariile (83)
Comentează