FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"Cîine roşu" cu creastă aurie » Feussi a ajuns la Dinamo. Cum îi caracterizează un fost antrenor

Feussi poate evolua şi fundaş dreapta, dar şi stînga. Pe dreapta, îl are concurent pe Fai, pe stînga pe Filip +5   FOTO
Feussi poate evolua şi fundaş dreapta, dar şi stînga. Pe dreapta, îl are concurent pe Fai, pe stînga pe Filip

Articol de , - Publicat duminica, 21 iunie 2015 00:00

Dinamo a oficializat ceea ce Gazeta anunțase din iarnă: încorporarea lui Feussi, care a mai fost dorit de Steaua şi de Frosinone. Roş-albii l-au adus în Italia pe fundaşul de 28 de ani cu look fistichiu, căruia îi expirase contractul cu vicecampioana României, ASA Tîrgu Mureş.

Şi totuşi, Feussi la Dinamo! Fotbalistul convins în iarnă de către Daniel Stanciu să semneze cu "cîinii" a ajuns aseară la Baveno, în cantonamentul echipei, urmînd ca de astăzi să se antreneze sub comanda lui Rednic. Camerunezul, fundaş drepta, 28 de ani, ar putea debuta în tricoul roș-albilor chiar diseară, de la ora 19:30, într-un amical cu o echipă de amatori locală.

Doar au întrebat

Feussi a fost titular sezonul trecut la ASA, contractul i-a expirat în această vară, dar el fusese convins încă de acum 5 luni să semneze cu Dinamo. Numărul 1 executiv la acea vreme, Stanciu l-a convins să vină în Ştefan cel Mare.

Între timp, săptămînile trecute, Steaua, care ajunsese în impas cu Alcenat, şi Frosinone, nou promovată în Serie A, s-au arătat interesate de serviciile lui Patrice, doar că nici una nu şi-a dus demersul pînă la capăt. Apoi, africanul a fost de acord cu ceea ce i s-a propus din partea noii conduceri a bucureştenilor, aşa că a ajuns ieri în Italia.

6 frați acasă

În fapt, o revenire. Feussi a plecat de copil în Peninsulă ca să facă bani pentru familia lui, ca fotbalist. Acasă, avea trei fraţi şi trei surori, iar la 14 ani a cîştigat, cu "naţionala" Camerunului Under 15, Campionatul Mondial la categoria lui de vîrstă, fiind transferat de Genoa.

A mai fost împrumutat pe la Salernitana, Pisa, Perugia şi Lugano, avînd 35 de partide în Serie B şi 16 în prima divizie helvetă. A suferit o accidentare ce i-a stopat  ascensiunea, iar Adrian Falub, actualul antrenor al lui U Cluj, l-a convins să vină în România, la UTA şi, apoi, la Tîrgu Mureş.

Golanski l-a "alungat"

Feussi n-a mai intrat în planurile lui Petrescu la Tîrgu Mureş. Aceasta chiar dacă africanul a prins o săptămînă de pregătire sub  comanda "Bursucului". Camerunezului i-a expirat contractul, nu i s-a oferit ceva care să-l facă să continue la ASA, mai ales  că "SuperDan" l-a adus pe polonezul Pawel Golanski, pe care vrea să-l titularizeze în locul lui Patrice.

"Are cultură tactică de fotbalist"

Antrenorul ce l-a readus pe camerunez pe linia de plutire îi schitează portrerul. Adrian Falub crede că fundașul lateral poate juca și mai bine decît a făcut-o la Tîrgu Mureș.

- Domnule Falub, cum este fotbalistul Patrice Feussi?
- Un profesionist. Chiar este, nu sînt cuvinte goale. Are educaţie căpătată şi dezvoltată în Italia, ştie ce să mănînce şi să bea, are o cultură tactică de fotbalist.

- Se poate adapta rapid la Dinamo?
- Se poate adapta oriunde rapid. Într-o echipă bună poate să strălucească. Eu cred că poate să se depăşească în Ştefan cel Mare. "Cîinii" au făcut o achiziţie excelentă, are calităţi fizice şi umane extraordinare.

- Pe ce loc l-aţi clasa între fundaşii dreapta din Liga 1?
- Printre cei mai buni. Joacă pe calităţile lui, nu pe ochi frumoşi.

"Dinamo este un club respectat în România, un club de tradiţie. Dinamo e Dinamo, indiferent de problemele de moment. Cred că am făcut o alegere bună, n-am stat prea mult pe gînduri"
Patrice Feussi, fundaş Dinamo

"Nu-mi pare rău că nu joc cu ASA în Europa, sper să joc cît mai rapid cu noua mea echipă. Putem clădi o formaţie mare în Ştefan cel Mare"
Patrice Feussi, fundaş Dinamo

800.000 €este cota camerunezului, conform transfermarkt.de

1 golîn 26 de meciuri a înscris sezonul trecut în toate competiţiile pentru ASA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
zecs93
zecs93  •  21 Iunie 2015, 14:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jim_raynor
jim_raynor  •  21 Iunie 2015, 14:48
Postat de randoom_._ pe 21 Iunie 2015, 14:28

*** sa sufere cand rednic si vama nici nu l-au vrut pe asta care a semnat cu dinamo din iarna. rednic il are pe fai acolo,nu are nevoie de feusi. este umilinta suprema si dovada incompetenei cuplului dinu rednic,faptul ca feusi a venit peste capul lor.

vidanj ooame, esti la fel de ilogic ca intotdeauna! si o râma gândește mai mult decât tine! stai cu ochhi pe uefa sa nu o fure pe fcsb! :)))))))

randoom_._
randoom_._  •  21 Iunie 2015, 14:29
Postat de zecs93 pe 21 Iunie 2015, 14:13

un transfer super bun, in liga 1 a fost chiar peste alcenat deci cel mai bun din campionatul nostru,iata ca lucrurile incep sa mearga bine si la noi, dupa cerniauskas care este un portar de mare valoare, olandezu van haaren ( care din ce am auzit e scula de jucator la mijlocu terenului), acum feussi, se pare ca azi vine si gecov ( tahar) nu se stie care din ei dar unu din ei e sigur pentru ca ambii joaca ca mijlocas central, plus ca mai vine si un atacant, sper eu la yazalde !!1

gymd *** strikes back. deci tu ai spu cu gura ta ca asta a fost adus peste capul antrenorului(deci este foarte grav lucru asta) si acuma spui ca este un transfer bun? wtf? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează