FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ. Cine e Otto Hindrich, puștiul debutat de Dan Petrescu la CFR Cluj: a terminat clasa a XI-a cu 9,10 și vrea la facultate » „E greu să-l scoți din sărite”

Otto Hindrich a debutat la 18 ani la CFR Cluj +21   FOTO
Otto Hindrich a debutat la 18 ani la CFR Cluj

Articol de - Publicat luni, 22 iunie 2020 08:34 / Actualizat luni, 22 iunie 2020 09:21

„Azi nu trece nimic de mine!", cu acest gând a debutat în Liga 1 puștiul de 17 ani Otto Hindrich pentru CFR Cluj, în victoria ardelenilor la Botoșani, 2-0, unde a avut două intervenții curajoase.

Dan Petrescu a surprins pe toată lumea la Botoșani, alegând să-l folosească în poartă pe mezinul lotului, Otto Hindrich, cel care abia a trecut clasa a 12-a a Liceului "„János Zsigmond", din Cluj. L-a anunțat că va debuta la Liga 1 cu doar câteva ore înainte de meci, iar puștiul a luat imediat legătura cu familia lui. 

„Era în culmea fericirii. Ne-a zis să fim pregătiți, să ne uităm la meci. Urma să ne vină niște prieteni în vizită, dar eram așa de emoționați că i-am rugat să amânăm. Am vrut să vedem debutul lui Otto doar eu cu soția, în liniște. Vă dați seama, am avut emoții, cred că noi mai mari ca el. Mai ales mama lui, Noemi, abia își săpânea lacrimile. 

El nici nu arăta prea afectat, dar pentru noi nu e o surpriză. Așa e Otto al nostru, e extrem de calm, greu îl scoți din sărite. Și chiar dacă se spune că portarii au nevoie de un dram de nebunie, eu cred că tocmai această stăpânire de sine îl ajută foarte mult", povestește Robert Hindrich, tatăl internaționalului U18.

„Speram, dar nu credeam"

Robert își continuă povestea: „Ne-a zis înainte de meci că Dan Petrescu i-a transmis foarte multă încredere. I-a zis că nu are nicio presiune, că și dacă ar greși, el, Dan, ar lua totul asupra lui, că el a decis să-l folosească. Noi eram cu sufletul la gură până a prins prima minge. 

După aia, când am văzut și acele două intervenții grele, mai ales cea de la lovitura liberă a moldovenilor, ne-am dat seama că o să fie bine. După meci, Otto ne-a sunat imediat, să ne întrebe cum a fost. Ne povestea că după ce a apărat acea minge și-a zis în gând că «azi nu trece nimic de mine!». 

Și așa a și fost. L-au ajutat și coechiperii, e adevărat, dar și el a fost excelent, nu s-a pierdut deloc. Suntem mândri de el. Visa de mic, de când s-a apucat de fotbal, să ajungă să joace în prima ligă. De acum, orice e posibil. Iar noi o să-i fim alături, ca și până acum". 

A terminat clasa a XI-a cu 9,10

Otto Hindrich rămâne și un elev foarte bun, deși nu învață la un liceu cu profil sportiv, ci la unul dintre cele mai bune din Cluj, "János Zsigmond". 

Tatăl său povestește că „și în izolare, dar și în cantonamentul făcut cu echipa, înainte de reluarea Ligii 1, a continuat să își facă temele, să participe la ore, online. Și e încă printre cei mai buni din clasă". După liceu, Otto se gândește să dea și la facultate, bineînțeles la sport.

Relație specială cu fratele său, Rudolf

Otto a început să joace fotbal prin cartier încă de la 6 ani, alături de fratele său, Rudolf, care este mai mare cu 5 ani. Între ei a rămas o relație specială, fratele mai mare fiindu-i cel mai bun prieten. Cei doi s-au antrenat împreună în fiecare zi din cele două luni petrecute la izolare  din cauza coronavirusului. 

„Am făcut un album întreg cu poze cu ei antrenându-se în curte, în toate acele 60 de zile. Era important ca Otto să facă pregătire individuală și Rudolf l-a ajutat foarte mult. De fapt Rudolf e și cel care îl duce mereu cu mașina la antrenamente, la CFR", a mai spus Robert Hindrich. 

„După meciul cu FCSB știam că Arlauskis e accidentat. Nu știam dacă să risc, să bag un copil în teren. Dar când a trebuit să apere, Otto a făcut-o. A scos o minge incredibilă la 2-0. Dacă se făcea 2-1, era altfel repriza a doua"
Dan Petrescu, antrenor CFR

3este poziția ocupată de Otto Hindrich în topul celor mai tineri debutanți în acest sezon de Liga 1, după Baiaram (CSU Craiova) și Bani (Dinamo)

FOTO. Imagini spectaculoase de la FC Botoșani - CFR Cluj 0-2

+17 FOTO

VIDEO. Dan Petrescu: „Deja mă gândesc la meciul cu Craiova. 

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Un nou sponsor gigant la CFR Cluj?! Cine vrea să investească + ultimele detalii despre negocierile cu Tesla

Cât are Dan Petrescu salariu la CFR Cluj și de ce Becali nu-l poate primi în veci la FCSB: „Nici dacă ia Champions League”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
dora
dora  •  22 Iunie 2020, 12:52

A cam șomat la Botoșani. Un sut periculos pe poarta a avut, in rest...

remarque
remarque  •  22 Iunie 2020, 11:09

Succes tinere!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează