FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Cine e Pablo Cortacero, noul patron al lui Dinamo! Ajutat de fostul vicepreședinte al Federației Spaniole de Fotbal și de prietenul lui Guardiola

Pablo Cortacero, noul șef al lui Dinamo
Pablo Cortacero, noul șef al lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat joi, 13 august 2020 20:31 / Actualizat joi, 13 august 2020 21:14

Pablo Cortacero este de azi noul patron al lui Dinamo, după ce a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo.

Pablo Manuel Fernandez Cortacero (42 de ani) este noul acționar majoritar al lui Dinamo, după mai multe discuții cu Ionuț Negoiță, intermediate de Juan Jose Melero Marin. Cu afaceri imobiliare, Cortacero a jucat fotbal la un nivel amator și a și condus pentru o vreme un club de amatori din Spania, CD Imperio. Înainte să se orienteze către Dinamo, Pablo a avut două tentative de preluare a unor cluburi spaniole, Almeria și Getafe. 

Ibericul a cumpărat acțiunile lui Dinamo prin compania Benel International SA, înființată în 2015, care are sediul în Luxemburg și are afaceri în Spania și Panama, un paradis fiscal în care mai sunt înregistrate 5.375 de firme. Afacerile lui Cortacero sunt legate și de compania Grupo Nazasur SL, înființată în 2003 în Granada, acesta fiind administratorul unic al firmei de imobiliare.

Ajutat de Melero Marin

În discuțiile cu Negoiță, Cortacero a fost ajutat de alt spaniol, Juan Jose Melero Marin. Acesta este un om de afaceri ce are puternice legături cu echipa Getafe. A fost vicepreședintele Federației Spaniole de Fotbal în perioada 2007-2008, iar înainte de 1990 a fost vicepreședintele ligii secunde din Spania.

DINAMO. Cine e Pablo Cortacero, noul patron al lui Dinamo! Ajutat de fostul vicepreședinte al Federației Spaniole de Fotbal și de prietenul lui Guardiola
Juan Jose Melero Marin

„Pot să spun că domnul Melero este un adevărat profesionist. Un om care cunoaște și este cunoscut de foarte multă lume în fotbalul spaniol. În perioada în care eu am condus echipa, dânsul era director general și pot spune că nu a prins o perioadă foarte calmă, reușind, alături de președintele Angel Torres, să scoată Getafe din criza financiară în care se afla. A fost un moment greu pentru club. Am interacționat foarte puțin cu dânsul, însă mi-a lăsat impresia unui profesionist desăvârșit, o persoană influentă, un om apreciat, faptul că a fost vicepreședinte al  federației fiind o recomandare în acest sens”
- Cosmin Contra

Vine și Rufo Collado, prieten cu Guardiola

Ex-fotbalist profesionist vreme de 9 ani, ex-director sportiv la Granada, Rufo Collado este unul dintre cei doi spanioli trimiși de Pablo Cortacero să negocieze preluarea Dinamo. El ar urma să fie director sportiv la roș-albi. 

Cu afaceri în Orientul Mijlociu, ibericul are un business și în imobiliare. Este recomandat și ca un apropiat al familiei Guardiola. În special al lui Pere Guardiola, fratele managerului de la Manchester City, care a cumpărat Girona în 2017, alături de compania ce deține gruparea engleză. De fapt, Pere Guardiola și Collado sunt sfătuitorii lui Cortacero.

VIDEO Dezvăluiri în premieră din haosul de la Dinamo: "Ne trezeam cu tăieri de la mâncare și fără apă caldă!" 

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Prima reacție a lui Cortacero: „Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani”

Ce urmează la Dinamo după vânzare: antrenor nou, 7 transferuri, un alt sediu și reînființarea echipei secunde

S-a vândut Dinamo! Ionuț Negoiță, primul interviu pentru GSP după ce i-a dat clubul lui Cortacero: „Nu-mi doresc să vină potopul”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
codez88
codez88  •  14 August 2020, 09:34
Postat de gicab pe 13 August 2020, 21:17

Nu spuneați ma voi ca legea sportului nu da voie firmelor străine sa cumpere cluburi sportive românești?

Pai au facut SRL romanesc, nu e ceva complicat. SRL-ul poate fi deschis de orice strain. E o chestie super simpla si total legala.

creeperno
creeperno  •  13 August 2020, 22:42

N-o avea chiar toti banii lui negoita dar cred ca are destui pentru perfomanta. Daca arunci cateva milioane de euro in liga 1, iei titlu. In spania trebuie sa arunci cu sute de milioane pentru loc de cupe europene

107991897552266
Piramidon Quijote  •  13 August 2020, 22:41

Uite-l pe botezatu ăsta ... El se ține de copac , sau copacul de el ? Nu cred că face mulți pureci aici drogalăul ăsta , mai ales că -l vrea pe degrabă-înjurătorul bâlbâit Contra ...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează