FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

Cine este Andrei Chivulete, arbitrul care a oprit Sepsi - FCU Craiova pentru scandări xenofobe » Protejatul șefului CCA, Kyros Vassaras

Arbitrul Andrei Chivulete
Arbitrul Andrei Chivulete

Articol de - Publicat duminica, 29 ianuarie 2023 21:58 / Actualizat duminica, 29 ianuarie 2023 22:48

Andrei Chivulete (36 de ani), din București, ecuson FIFA din 2020, a intrat în istoria fotbalului românesc ca primul arbitru care a întrerupt un meci din Superliga din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor. Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv în miutul 26. 

S-a întâmplat astăzi la Sfântu Gheorghe, după un avertisment transmis fanilor la stația de amplificare, în minutul 24, urmat la scurt timp de trimiterea jucătorilor la vestiare pentru 10 minute. Meciul a fost reluat, dar scandările au continuat, iar după câteva zeci de secunde arbitrul Andrei Chivulete a oprit de tot partida, la scorul 0-0

Fiul fostului arbitru Florin Chivulete are 124 de meciuri arbitrate în Liga 1.

Andrei Chivulete este considerat protejatul șefului CCA, Kyros Vassaras

Andrei Chivulete este considerat protejatul șefului CCA, Kyros Vassaras, și al secretarului general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu. Gazeta Sporturilor titra în toamna lui 2020 că Andrei Chivulete este definiția nepotismului în arbitrajul românesc.

Chivulete jr. a fost promovat pe lista FIFA, în locul lui Sebastian Colțescu, în ciuda faptului că vicia, prin greșelile mari pe care le făcea, mai toate meciurile la care era delegat.

Explicațiile se regăsesc în culise. De ceva vreme, unul dintre cei mai apropiați foști arbitri pe care Vassaras i-a atras alături de el e chiar tatăl lui Andrei Chivulete, Florin Chivulete. El nu face parte din CCA și nici nu a primit o funcție oficială din partea grecului, însă e unul dintre ajutoarele de nădejde ale acestuia. 

Tatăl lui Andrei Chivulete a primit ca sarcină de la Vassaras să întocmească la majoritatea meciurilor de Liga 1 un raport, pe care să îl trimită exclusiv către șeful CCA, tocmai ca acesta să aibă control pe anumite partide pe care nu le poate vedea din cauza faptului că stă mai mult plecat din țară. 

Șeful CCA, grecul Kyros Vassaras, a explicat anul trecut, la Telekom Sport, ce așteptări are de la Andrei Chivulete: ”Ținta mea e să fac din Chivulete, din Barbu sau din oricare alt arbitru care are potențial și vârstă bună un arbitru de nivel înalt. Datoria mea e să le ofer acum o șansă și un sprijin în carieră”.

Andrei Chivulete a intrat în arbitraj în 2000, pe când avea 14 ani. Andrei Chivulete a promovat la Liga a 3-a în 2007, apoi la Liga a 2-a în 2008 și la Liga 1 în 2010.

Prima dată a fost delegat la un meci din primul eșalon, ca rezervă, la meciul Sportul Studențesc - Victoria Brănești (2-2), disputat pe 11 septembrie 2010. A debutat în Liga 1 ca arbitru de centru pe 18 septembrie 2010, la meciul Oțelul Galați - Unirea Urziceni (4-1).

CV Andrei Florin Chivulete

  • Data și locul nașterii 18.11.1986 București
  • Domiciliu: Bucureşti
  • Stare civilă: căsătorit
  • Studii: Facultatea de Filosofie și Jurnalism
  • Anul în care a devenit arbitru - 2000
  • Anul promovării în Liga 1 - 2010
  • Anul promovării în Liga 2 - 2008
  • Anul promovării în Liga 3 - 2007

Citește și alte știri despre cazul Sepsi - FCU Craiova: 

AUDIO Avem înregistrarea: ce se aude dinspre galeria olteană înainte ca Andrei Chivulete să oprească meciul Sepsi - FCU Craiova

Poziția LPF, după decizia lui Chivulete: „Consecința întreruperii meciului e dezastruoasă. Ne afectează imaginea și nu rezolvă problema xenofobiei”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
doritor
doritor  •  30 Ianuarie 2023, 15:53

Chivulete a fost meditat probabil chiar de tat-su in arbitraje cu interese. Cei care i-a vazut pe amandoi arbitrand stiu de ce!

craiovamaxima
craiovamaxima  •  30 Ianuarie 2023, 10:13

Chivulete, din cate se parea, venise deja cu capsa pusa. Se trece prea usor cu vederea faza in care a oprit, complet aiurea, un atac periculos al celor de la FCU, fapt care a iritat atat jucatorii cat si asa-zisa galerie a acestora. Ca tot galeria asta i-a usurat misiunea, asta e alta poveste...

rlr81
rlr81  •  30 Ianuarie 2023, 00:20

Burtosu asta e arbitru ? e lumea razna rau de tot in tara asta ,totul anapoda si contra romanilor...parca in toate domeniile conduc strainii si pun in linia intai numai inapti ,gen acest arbitru ,basescu,udrea,iohanis,etc,etc,etc,etc,o infinitate de etc

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close