FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Coșmarul lui Gigi Becali rămâne încă 2 ani la CFR Cluj! A fost cel mai bun „vișiniu” în acest sezon

Ciprian Deac, în CFR Cluj - FCSB // foto: Imago Images
Ciprian Deac, în CFR Cluj - FCSB // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat joi, 19 mai 2022 08:13 / Actualizat joi, 19 mai 2022 08:23

Ciprian Deac (36 de ani) a câștigat al șaptelea titlu de campion cu CFR Cluj și va continua să joace în Gruia până în iunie 2024. Mijlocașul nu e printre fotbaliștii cel mai bine plătiți, el încasează 21.000 de euro lunar, un salariu la care se mai adaugă bonusuri.

La 36 de ani și trei luni, Ciprian Deac tot mai are în fața lui cel puțin două sezoane ca fotbalist profesionist. Contractul său cu CFR va expira în iunie 2024, atunci când internaționalul român va avea 38 de ani și jumătate.

Bancu a primit o suspendare uriașă după ieșirea grosolană din Cupa României
CSU Craiova
Bancu a primit o suspendare uriașă după ieșirea grosolană din Cupa României

Denis Alibec câștiga de două ori mai mulți bani

Deac a fost foarte important pentru clujeni și în sezonul acesta, a jucat în 38 de meciuri din campionat și a marcat zece goluri. Petrescu nici nu-l tratează ca pe un jucător obișnuit, antrenorul e un fan al lui Ciprian datorită seriozității lui: „Probabil că ar fi ajuns să joace la Real Madrid dacă s-ar fi comportat la fel ca acum încă de la începutul carierei”.

Clubul l-a răsplătit pe mijlocașul-veteran cu un contract până în 2024, un document pe care fotbalistul l-a semnat în ianuarie anul trecut. Pe toată durata pentru care e valabil acordul, 1 ianuarie 2021-30 iunie 2024, Deac încasează 882.000 de euro!

Suma pare să fie una foarte mare, însă din ea rezultă un salariu lunar de 21.000 de euro, unul care nu a fost printre cele mai mari din vestiarul campioanei. Alibec, Chipciu, Sigurjonsson au primit câte 40.000 de euro lunar

Denis a fost împrumutat la Atromitos la începutul acestui an, după ce ajunsese într-un conflict cu Dan Petrescu. Sigurjonsson a anunțat după câștigarea campionatului că va pleca și el.

Pentru Champions League ar mai lua 100.000 de euro

În afara salariului de bază, Deac își completează venitul cu bonusuri condiționate de randamentul său și de rezultatele echipei. La fiecare meci câștigat în care el evoluează ca titular, Ciprian primește o mie de euro. Dacă el e doar rezervă și CFR câștigă, Deac se alege cu 500 de euro.

Într-o astfel de situație s-a aflat foarte rar în anii aceștia, fiindcă el a insistat mereu să fie pe teren, chiar și pentru partide din campionat în care antrenorii plănuiau să-l menajeze ca să îl aibă în cea mai bună formă în jocuri din cupele europene.

Câștigarea campionatului îi sporește câștigul lui Deac cu 50.000 de euro! Aceasta e prima de titlu pe care mijlocașul ofensiv o are stabilită în contract. Încă 50.000 de euro va mai primi Ciprian dacă vișiniii vor ajunge în grupele Europa League, iar pentru grupele Champions League bonusul e dublu, 100.000 de euro.

Suma e pe măsura dificultății acestei misiuni, din moment ce nicio formație românească nu a mai fost în grupele Ligii Campionilor din 2013, atunci când FCSB pe care o conducea Reghecampf a trecut în play-off de Legia Varșovia. 

Am făcut o greșeală acum câțiva ani. Dacă nu o făceam, acum aveam 4 campionate. Deac m-a sunat, când a venit din Germania, că vrea 5.000 de euro/lună. Mi-a zis cineva că e terminat... Dacă îl luam atunci, aveam 4 campionate acum. El i-a făcut campioni. Zici că e Maradona, dă gol, dă pase de gol.

- Gigi Becali în iulie 2021

Îl pot plăti pe Deac peste cinci luni

CFR a funcționat în acești cinci ani în care a câștigat încontinuu campionatul fără să plătească la timp salariile și primele, au existat mai mereu întârzieri. Conducătorii și-au luat o marjă de siguranță măcar în privința bonusurilor, dacă salariile nu pot fi amânate cu mult. Prima de titlu a lui Deac, 50.000 de euro, îi poate fi achitată jucătorului până pe 30 octombrie, deci clubul are timp destul și nu e presat să facă rost de bani acum.

JucătorMedia notelor gsp
Deac6,5
Petrila6,3
Cr. Manea6,2
Sigurjonsson6,1
Burcă6

384 de meciurişi 76 de goluri în toate competiţiile a strâns Deac în cele 14 sezoane jucate la CFR

Mai multe știri din Liga 1: 

Titularul din atacul lui Dinamo, iertat de comisii! Poate juca la baraj

CFR Cluj, prima reacție după interviul lui Petrescu pentru GSP.ro: „40 de milioane €? Nu joacă banii”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
1646338025437227
Mihai Mitrofan  •  19 Mai 2022, 12:28

REAL MADRIDare destui cotonogari ,nu le ,,treba,, DIEAC............

226628904800238
Reflector Sv  •  19 Mai 2022, 12:20

A ajuns fotbalul romanesc pe mana acestui individ caraghios ,"finantator" din banii obtinuti pe terenurile statului din administrarea armatei, urmare a smenului facut militarilor din conducere dupa 1990 , terenuri ce ulterior le vinde la metru si evident ca avand bani berechet cumpara tot incusiv influentatorii din media , iar culmea nesimtirii vrea sa obtina si sa se lafaie cu performantele echipei de fotbal Steaua , ce reprezinta mandria iubitorilor fotbalului romanesc !!!!

balotelli
balotelli  •  19 Mai 2022, 10:54

"Coșmarul lui Gigi Becali rămâne" MM Stoica. Nu va lua niciun titlu până nu se prinde și el de asta.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează