FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO „Băi române, voi luați bani fără să jucați!” » Cum s-a negociat salariul lui Deac la Schalke: „Dacă mai ziceam ceva, mă trimitea în România cu următorul avion”

Ciprian Deac, la una dintre puținele apariții în tricoul lui Schalke / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ciprian Deac, la una dintre puținele apariții în tricoul lui Schalke / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 noiembrie 2021 08:58 / Actualizat duminica, 28 noiembrie 2021 09:55

Impresarul Florin Manea a relatat recent, la GSP Live, modul în care a negociat cu antrenorul Felix Magath salariul lui Ciprian Deac de la Schalke 04. Fotbalistul lui CFR Cluj a fost legitimat la mineriîntre 2010-2012, însă experiența din Germania n-a fost una reușită pentru el.

Ciprian Deac era la finalul anilor 2000 unul dintre cei mai promițători fotbaliști din Liga 1. Mijlocașul - care între timp a câștigat cinci titluri de campion - a fost vândut de CFR la Schalke 04 în vara lui 2010 pentru suma de 3 milioane de euro. 

Dezvăluiri antologice de la Gloria Bistrița: „Dormea în cada plină cu apă!” + unde s-a ascuns de frica lui „Burebista”
GSP LIVE
Dezvăluiri antologice de la Gloria Bistrița: „Dormea în cada plină cu apă!” + unde s-a ascuns de frica lui „Burebista”

Ajuns la o echipă unde jucau Raul, Neuer sau Metzelder, românul nu a confirmat. A jucat doar cinci partide oficiale pentru clubul german, apoi a fost împrumutat la Rapid. În direct la GSP Live, Florin Manea a rememorat un episod petrecut înainte ca Deac să semneze contractul cu nemții. 

Florin Manea: „Trebuie să fii inteligent, să știi cum să negociezi”

„Trebuie să fii inteligent, să știi cum să negociezi. Să vă povestesc cum a fost cu Magath și Deac. Când am ajuns acolo, mi-a zis Magath: «Băi române, voi, jucătorii români, luați bani fără să jucați! Uite cum îi fac lui Deac: Îi dau 25.000 pe lună, plus 15.000 la fiecare punct câștigat, dacă joacă». Nu prea ai ce să zici la chestia aceasta.

Eu nu credeam foarte tare că o să joace. Știam că e greu, venea de la CFR. Mă gândeam apoi cum să-i mai măresc salariul. I-am zis lui Magath: «Mister, se dezbracă și el în vestiar cu Raul, cu Farfan, fă-i și lui măcar 35.000». A spus: «Nu, doar 30.000!» N-am mai spus nimic. Dacă mai ziceam ceva, mă trimitea în România cu următorul avion.

„Băi române, voi luați bani fără să jucați!” » Cum s-a negociat salariul lui Deac la Schalke: „Dacă mai ziceam ceva, mă trimitea în România cu următorul avion”
Cipri Deac, în stânga, alături de vedetele Huntelaar și Raul / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Merg apoi la Ciprian și-i zic de 30.000. Îmi zice: «Florine, cam puțin!» Ajung jos, pregătește contractul, iar Magath îi zice celui care semna actele: «Fă-i 35.000! Mi-a zis: «Mi-a plăcut de tine. Dacă mai ziceai ceva în momentul ăla, eu te trimiteam acasă. Dar pentru că n-ai spus, ți-am dat 35.000, cât ai vrut»”, și-a adus aminte Florin Manea, la GSP Live. 

Florin Manea: „La primul antrenament, Deac a dat vreo șase finalizări nu peste poartă, ci peste plasa din spatele porții”

Florin Manea și-a continut istorisirea, relatând ce s-a întâmplat la primul antrenament efectuat de Ciprian Deac sub comanda lui Magath.

„A fost diferență mare între ce se făcea acolo și ce se face aici (n.r. - în România). El abia acum face ce trebuia să facă atunci. 

Eram cu Răzvan Zamfir, aveam actele la sub braț, semnaserăm contractul. Schalke avea un antrenament. Ciprian era obosit după drum, a dat vreo șase finalizări nu peste poartă, ci peste plasa din spatele porții. Îmi zice Răzvan Zamfir: «Hai să fugim, că ne iau ăștia actele și ne bat!» Raul picta la antrenamente, juca doar din preluări”, a rememorat Florin Manea. 

Ciprian Deac a recunoscut peste ani: „Nu eram cu gândul la fotbal. În acea perioadă”

A fost o perioadă grea din punct de vedere psihic. Nu realizam la ce club am ajuns. De-abia după ce am ajuns înapoi în țară am realizat unde am fost și cu ce jucători am jucat. Am jucat cu Neuer, Raul, Huntelaar, Metzelder, Howedes, Farfan, Jurado. Nu am reușit să mă impun pentru că nu eram pregătit psihic. 

Nu eram cu gândul la fotbal. În acea perioadă, mă vedeam cel mai mare fotbalist, nu știu ce a fost în capul meu. Nu eram pregătit psihic să fac pasul spre o echipă mare.

Ciprian Deac, în 2020, la GSP Live, despre perioada petrecută la Schalke

Citește și alte știri de actualitate:

Stilul lui Dan Petrescu, criticat de un coleg din Generația de Aur: „Trebuie să le dai drumul jucătorilor din lesă!”

După eșecul CFR-ului, Mihai Stoica propune o idee radicală: „Cum zicea Hagi, așa putem reveni în câțiva ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
marius_r
marius_r  •  28 Noiembrie 2021, 23:44
Postat de titiduru22 pe 28 Noiembrie 2021, 21:21

Dan Coe , Satmareanu II sau esti prea tanar sa fi auzit de astia ?

Poate sunt prea tanar sa fi auzit de ei, dar am spus-o si in alt post, vorbim de jucatori transferati cu ‘impresari’. Prin arhive Dan Coe apare in Belgia la Antwerp(en), nu Bundesliga.

titiduru22
titiduru22  •  28 Noiembrie 2021, 21:21
Postat de marius_r pe 28 Noiembrie 2021, 14:59

Chiar nu e discriminare in cazul de fata. In afara de Lupescu sau Dorinel Munteanu, Romania nu a avut niciun jucator MUNCITOR in Bundesliga. In Germania se respecta munca, rezultatele vin prin munca, nu prin smecherie, relatii sau impresari. Ai nostri cand ii ia mai tare la antrenamente ori se dau accidentati ori pica la prima atingere. Logic ca daca la antrenamente nu fac fata, incet incet ajung sa lustruiasca banca. Deac e un exemplu perfect. A spus-o el de atatea ori cat de mult a invatat in Germania. A inceput sa alerge si sa faca faza defensiva, a pus masa musculara si s-a antrenat in plus fata de echipa. Tot timpul stim sa dam vina pe vecin inainte a ne uita in curtea noastra

Dan Coe , Satmareanu II sau esti prea tanar sa fi auzit de astia ?

dobrin
dobrin  •  28 Noiembrie 2021, 19:52

Ne ia si Deac cu vrajeli de genul: „nu am reușit să mă impun pentru că nu eram pregătit psihic”. A se citi: „nu am reușit să mă impun pentru că nu am avut valoare de vestiarul ala”.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează