FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ciprian Marica a explicat de ce a ales rivala istorică a clubului unde a crescut: "Mă regăsesc în Steaua de acum"

Marica nu regretă că a semnat cu Steaua
Marica nu regretă că a semnat cu Steaua

Articol de , - Publicat joi, 21 ianuarie 2016 00:00

Internaţionalul român a atacat ieri şi subiecte arzătoare, precum Naţional Arena, situaţia siglei şi a suporterilor roş-albaştri, precizînd că nu doreşte banderola de căpitan.

Marica s-a făcut stelist! De-abia sosit printre roş-albaştri, internaţionalul român a fost un militant aprins al cauzelor clubului. Ieri a oferit un interviu precedat de un adevărat speech.

Şi-a dovedit aptitudinile pe teren, însă ştie să învîrtă şi cuvintele. Nu degeaba a ajuns un actor social pe reţelele de socializare, expunîndu-şi opinia vizavi de subiectele momentului.

Prima conferinţă oficială a fotbalistului, ieri după-amiază, cu o zi înainte de finalul primului stagiu de pregătire al roş-albaştrilor, a cuprins două părţi: monologul, respectiv dialogul, interacţiunea cu media.

România, de 7 ori într-un minut

Monologul a fost împărţit în trei puncte: 1. Revenirea. 2. Steaua. 3. Dinamo. A vorbit rar şi apăsat. "Mi-a fost dor de România, mi-era dor de casă, mi-a lipsit. M-am mîndrit cu faptul că sînt român. Am ales România pentru România, e cea mai mare bucurie a mea să fiu român, să-mi reprezint ţara. Mi-era dor de românii mei, de familie, de prieteni", a început atacantul de 30 de ani.

A avut şi temeri: "În primul rînd că în România se promovează mult nonvalorile, iar mass-media promovează lucrurile negative. De aceea am vrut să-mi protejez familia de neadevăruri. Sînt un tip deschis, aveţi toată colaborarea mea, oricînd, pentru a lămuri orice problemă".

Toţi l-au sunat de la Steaua

Marica a explicat exact de ce a ales Steaua: "Fiindcă m-a dorit cel mai mult. Antrenorul m-a sunat în fiecare zi, patronul m-a sunat şi m-am văzut cu dînsul de multe ori, promiţîndu-mi că va face performanţe. Preşedintele mi-a spus la fel, prietenii, apropiaţii au confirmat că vom face performanţă. Am venit cu toată inima, voi da totul pînă la ultima picătură de energie ca să cîştigăm tot".

Mesajul de pe WhatsApp

Ciprian a continuat prin a spune că nu vrea polemici, ci doar să clarifice "cazul Dinamo". "Am fost jignit şi nu vreau să răspund, deşi în România toată lumea îşi dă cu părerea, indiferent că este avizat sau nu. Eu nu mint! Cînd spui adevărul, nu ai de ce să te temi. Eu îmi asum alegerea. Am fost numit trădător, mincinos. De cînd scrieţi de Steaua după despărţirea de Konya? Am vorbit cu cei de la Steaua, dar, în tot acest timp, nimeni nu m-a căutat de la Dinamo. Unui om pe care-l respect şi-l iubesc, domnul Cornel Dinu, i-am povestit situaţia în seara dinainte de a semna cu Steaua. Mai erau mici detalii de pus la punct, dar i-am transmis că voi semna cu Steaua şi abia dimineaţa, la ora 10:00, am primit mesaj pe WhatsApp cu oferta lui Dinamo".

"Nu mă regăsesc în Dinamo de acum"

Aici, inevitabil, s-a introdus în polemică: "Dacă vouă vi se pare mesajul pe WhatsApp o abordare a unui club care-şi doreşte un jucător, iertaţi-mă!, dar mie nu mi se pare. Respect Dinamo, face parte din trecutul meu, însă lucrurile n-au fost serioase. O ofertă făcută doar de ochii lumii, să aibă cumva o acoperire că, vezi Doamne!, mi-au făcut o propunere. Nu mă regăsesc în ceea ce se face acum la Dinamo. Îi felicit pe Mircea Rednic şi pe Ionel Dănciulescu, fac o treabă excelentă în condiţiile de acolo. Ce poţi să spui cînd omul care conduce clubul răspunde, cînd este întrebat dacă ar putea vinde echipa, "Oricînd, cu plăcere!". Să mă iertaţi!, dar ce-ar mai fi de comentat?! Sau dă un jucător afară fără să ofere o probă, e ruşinos".

"Acum ori niciodată"

Finalul a fost melodramatic. Accentul pus pe adverbul "acum", ridicarea tonului, gestul de a bate cu degetul în masă, pentru a evidenţia rapiditatea cu care vrea să se înfăptuiască dorinţa lui, i-a conferit lui Ciprian imaginea de fotbalist-orator: "Îmi doresc să pun umărul la echipa naţională. Trebuie lămurită acum, imediat, situaţia Naţional Arena, ca şi cea a Stelei, cu sigla. Ministerul Apărării să se decidă. Eu îmi doresc ca suporterii Stelei să susţină echipă, să se rezolve curînd. Repet, acum ori niciodată, cum spune imnul nostru! Sînt lucruri ce nu necesită amînare".

Apoi a răspuns tuturor întrebărilor primite, fără a evita nici măcar una.

"Cîteodată, e nevoie să faci un pas înapoi ca să poţi sări mai sus"

  • "Vreau să le mulţumesc încă o dată celor de la Steaua, am discutat mult, m-am regăsit în planurile lor. Mulţumesc tuturor de la Steaua pentru că m-au dorit atît de mult. Faptul că avem un preparator neamţ este un lucru pozitiv pentru România, e greu, dar eficient să lucrezi cu el. Am discutat mult cu Tommy, sînt sigur că vom colabora fără probleme"
  • "Speram să intru cîteva minute la primul amical, dar nu 50. M-am simţit bine, mă bucur că pot comunica, alături de jucători tineri, dornici de afirmare. Va fi din ce în ce mai bine. Sper să fiu cît mai repede la capacitate maximă. E teribil de greu. Mă bucur că sînt sănătos, că mă pot antrena"
  • "Cîteodată, e nevoie să faci un pas înapoi ca să poţi sări mai sus! Steaua e mai bună decît Konya, care joacă în campionatul Turciei, în tot cazul, deşi se investeşte mult mai mult în Turcia decît în România"
  • "Cu domnul Iordănescu n-am discutat, dar am ţinut legătura cu staff-ul dumnealui. Avem o relaţie foarte bună, dînsul m-a promovat la echipa naţională, sper să mă ajute"
  • "Adrian Mutu are o vîrstă, clar că este în continuare un jucător de valoare, îl aşteptăm să demonstreze că nu şi-a spus ultimul cuvînt în fotbal. Îi doresc baftă, să ne revedem la echipa naţională. Dacă va fi un concurs între noi? Eu sînt jucător de echipă, scopurile mele sînt ale echipei, n-am alte ţeluri. Vreau să marchez multe goluri, dar n-am concurenţă cu nimeni"
  • Ţin să le mulţumesc spaniolilor de la Getafe, m-au contactat imediat după ce-am reziliat cu Konya, dar consider că aveam nevoie de o perioadă de pregătire. Am considerat că e mai bine să revin în ţară. Levante şi Las Palmas? Au existat oferte, dar am vrut să am o lună de zile de antrenamente înainte de campionat"
  • "Domnul Viorel Păunescu este un om deosebit, îl apreciez, a contat foarte mult opinia dumnealui în alegerea mea"

Dialog 25 de minute în germană

Înainte de a debuta în tricoul Stelei, Ciprian Marica s-a încălzit vreme de 25 de minute pe marginea terenului alături de Tommy Neubert. Internaţionalul român a comunicat permanent cu preparatorul fizic, dialogul dintre cei doi purtîndu-se în germană.

Neubert i-a oferit cîteva sfaturi jucătorului, transmiţîndu-i să nu se aventureze în atacuri tari ce-ar putea să-i dăuneze, mai ales că Young Boys Berna a practicat un fotbal mai mult decît bărbătesc.

"Nu cred că voi avea probleme cu suporterii Stelei, aceștia apreciază jucătorii care evoluează cu toată inima pentru echipă"
Ciprian Marica

"Banderola nu e un ţel pentru mine! Visez doar să văd un stadion plin de suporteri ai Stelei"
Ciprian Marica

"Să vorbim de prezent, nu de ce s-ar întîmpla dacă nu luăm titlul sau nu ajungem în Champions League. Mai vedem ce va fi pe parcurs"
Ciprian Marica

"Franţa e favorita grupei la Euro, dar mă bucur că jucăm contra ei primul meci. Presiunea e pe ea, nu pe noi. Elveţia are jucători mai valoroşi decît ai României, însă vor conta şi dăruirea, şi ambiţia fotbaliştilor. Cu Albania nu e cîştigat meciul!"
Ciprian Marica

23de minute a durat conferinţa de presă a lui Marica, prima oficială în tricoul Stelei

1pasă decisivă a reuşit Ciprian în primele minute jucate la Steaua, 48 la număr, cu Young Boys (2-2)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
caine_
caine_  •  21 Ianuarie 2016, 18:42

Asa e, se potriveste perfect cu mizeria de clona

809341019103721
Vlase Ion  •  21 Ianuarie 2016, 14:11

Minti frumos si prost. Asa cum dealtfel esti. In fond de la o *** la ce sa te astepti. Ne spui ca te regasesti in steaua ciobanului!! da se poate si asa, dar sa stii mai *** ca mana care tea hranit nu se musca niciodata. Va veni vremea cand vei da socoteala.Un dinamovist tea facut ceia ce esti, acela este Mircea Lucescu, tea adunat din *** cartierelor si tea dus la ucrainieni, dupa aceea ai inceput sa faci fite. Te asteptam in templul DINAMOVISTILORA SI DACA NU TI-O PLACE SA NU NE PLATESTI.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cainelup
cainelup  •  21 Ianuarie 2016, 14:03

Da' nu te mai explica bai Marica atat, ca incepi sa devii jalnic si penibil. Stim toti ce cauti tu acolo, stim ca ai vrut pe dracu' Romania, nu te-a vrut nicio echipa cat de cat de soi pe afara. Stim ca-ti curg balele sa te mai vezi o data la Nationala, acum cand au inceput sa-ti scartaie genunchii. Acum esti stelist infocat si antidinamovist...hai siktir ! Chiar daca nimicul ala de Negoita a spus doar minciuni, te scuzi suspect de mult si, pana la urma, cine se tot scuza, se autoacuza. Mai taci dreq !

Vezi toate comentariile (42)
Comentează