LIGA 1  ·  FCSB

Clauze UNICE în contractul lui Ianis Hagi cu FCSB! Suma astronomică pe care Gigi Becali trebuie s-o plătească dacă îl critică la TV

Ianis Hagi a înregistrat cel mai bun sezon din carieră, cu 10 goluri în 31 de partide disputate în campionat pentru Viitorul
Ianis Hagi a înregistrat cel mai bun sezon din carieră, cu 10 goluri în 31 de partide disputate în campionat pentru Viitorul

Articol de — , Luni, 10 Iunie 2019, 12:05

Gigi Becali a înaintat pentru Hagi junior cea mai mare ofertă din istoria campionatului românesc: 3,75 milioane de euro. Cererea Viitorului mai conține și alte condiții pe lângă suma de transfer: Gigi plătește în plus dacă-l critică pe Ianis sau dacă decarul nu e titular

FCSB dă peste cap istoria transferurilor interne, doar ca să-l ia pe Ianis Hagi de la Viitorul. Clubul lui Hagi nu e impresionat de propunere, 3,75 milioane de euro cu tot cu TVA, și introduce niște elemente în plus în actul de transfer, două clauze care fac aproape imposibil transferul, întrucât e vorba despre condiții nemaiîntâlnite în alte tranzacții din Liga 1. Despre ce e vorba?

⇒ Becali ar trebui să mai plătească încă 1.300.000 de euro dacă-l critică în media pe Hagi junior. Tentația lui Gigi de a analiza meciurile în emisiunile TV e prea mare, ar fi greu să-i scape Ianis din „tirul” cu care de obicei nu ratează nici un jucător. În lotul FCSB există totuși un fotbalist care n-a fost „masacrat”: Mihai Roman. Mijlocașul adus de la Botoșani n-a evoluat fantastic, nu d-aia a scăpat necriticat, doar că el a negociat în momentul transferului imunitatea, cu o altfel de clauză decât aceasta pe care o solicită Gheorghe Hagi. Becali a explicat de ce-l iartă pe Roman: „Iftime, de la Botoșani, mi-a povestit că Mihai e foarte credincios și mi-l dă doar dacă nu mă iau de el prin emisiuni. I-am promis că nu se va întâmpla așa ceva, n-o să-l critic niciodată”. Gigi a povestit, după ce a ajuns să-l aibă în lot pe Roman, că s-a convins de religiozitatea fotbalistului și pentru așa ceva Mihai a primit o majorare a salariului. 

⇒ Mai există o clauză cu aceeași valoare, 1.300.000 de euro. Atât ar avea de achitat FCSB dacă l-ar cumpăra pe Ianis și nu l-ar folosi în cel puțin 80 la sută dintre meciurile oficiale dintr-un sezon! Condiția exclude momentele în care Hagi junior nu e disponibil pentru meciuri, adică e accidentat sau suspendat. Teoretic, Becali n-ar avea motive să nu-l folosească pe un jucător pe care l-ar cumpăra cu 3,75 milioane de euro, însă Gigi s-a mai enervat și „a condamnat” la nervi fotbaliști pe care-i considerase la un moment dat foarte buni. Adrian Stoian și Florentin Matei erau considerați vedete în iarnă și deveniseră „rebuturi” până în martie. Cu Ianis nu și-ar mai permite să procedeze așa dacă l-ar costa 1,3 milioane de euro!

Pițurcă e îngrijorat

Negocierea pentru transferul lui Ianis Hagi de la Viitorul la FCSB i se pare o idee proastă lui Victor Pițurcă. „Să nu facă greșeala să se transfere la FCSB!”, l-a avertizat fostul selecționer pe Ianis într-o emisiune de la Telekom Sport. Piți e un contestatar al lui Becali și un fan al lui Hagi junior, pe care l-a lăudat insistent de când a apărut mijlocașul în prima ligă din România. 

Puține clauze ciudate au mai existat

Condițiile pe care le solicită Gică Hagi pentru fiul lui nu sunt obișnuite pe piața transferurilor, deși au mai „inventat” cluburile și alte clauze stranii. Steaua l-a cumpărat pe Eugen Baciu de la FCM Bacău și a semnat că-i va plăti un milion de euro clubului din Moldova în momentul în care fundașul va părăsi echipa lui Becali, indiferent de modalitatea în care ar pleca, prin transfer sau cu rezilierea contractului. Baciu a plecat de la FCSB, s-a lăsat de fotbal și Gigi a plătit milionul, după ce a încercat să anuleze datoria în instanțele sportive. Dinamo s-a păcălit, cu Anghelache președinte, în același fel: a semnat că-i achită lui Vasile Șiman un milion de euro când pleacă Ionuț Șerban din Ștefan cel Mare. Dacă Șerban nu bifează măcar cinci meciuri pe sezon, Șiman mai ia un milion de euro!

Viitorul neagă negocierile

Constănțenii au negat discuțiile cu Gigi Becali pentru transferul lui Ianis Hagi prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul clubului: „Nu a existat nicio discuție cu vreun oficial de la FCSB referitoare la transferul jucătorului Ianis Hagi la formația bucureșteană și cu atât mai puțin despre presupuse clauze contractuale, lucru precizat inclusiv de președintele FC Viitorul, Gheorghe Popescu, într-o conferință de presă”.

Citește și:

EXCLUSIV Iată megaoferta lui Gigi Becali pentru Ianis Hagi! Sumă de transfer fără precedent în Liga 1 + clauze contractuale șocante!VIDEO | Un tânăr, prins pe stradă seara, a fost bătut de polițiști în București. ”Băi, băiatule știi că n-ai voie să ieși din casă? E ora 10 noaptea. Care e urgența?”

Libertatea

Comentarii (40)

Robokup Doru  •  15 Iunie 2019, 10:26

Ianis clar nu vine la FCSB Sunt doar valuri pentru a ridica cota jucătorului. Tehnic cum ar putea sa se îmbunătățească jocul lui Ianis la FCSB?!! Hagi este un antrenor mai slab decât cel de la FCSB!!!???

Constantin Mosnegutu  •  11 Iunie 2019, 13:07

Chair nu v-ati saturat de atatea petarde?

Ion Raiciu  •  11 Iunie 2019, 09:12

E diferenta destul de mare intre fotbalistul Gica si fotbalistul Ianis. la varsta lui Ianis, Gica era liderul echipei nationale , o generatie de exceptie in istoria fotbalului romanesc- Mateut, Lupescu, Gica Popescu, Sabau, Dan Petrescu, Raducioiu, Ilie Dumitrescu, Belodedici, Lacatus, Balint, Dorinel Munteanu - . Toti au jucat in campionate puternice din Europa. Se compara cu generatia de azi ? Care jucator din generatia de azi joaca in campionate puternice ? Gigi ar face o greseala daca il cumpara pe Ianis. Ianis nu poate fi lider la FCSB , cum este la Viitorul ! Cred ca este un argument suficient...

Vezi toate comentariile (40)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1