FOTBAL  »  Superliga  »  PROTEST

EXCLUSIV Situație incredibilă în Liga 1! Un club „refuză” banii din drepturile TV : „Contabilul e în concediu” » Amenințare dură: „Facem plângere penală”

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de - Publicat vineri, 28 ianuarie 2022 12:44 / Actualizat vineri, 28 ianuarie 2022 13:07

Nu mai e o surpriză situația precară în care se află Academica Clinceni, una dintre performerele sezonului trecut, când ilfovenii au jucat în play-off. Micuța formație de la marginea Bucureștiului a rămas fără jucători, se chinuie să adune oameni pentru o echipă, iar datoriile cresc de la o zi la alta.

În această săptămână eAD a virat banii către LPF pentru tranșa din drepturile TV. Liga, la rândul ei, a trimis banii cluburilor, mai putin celor de la Academica Clinceni. Motivul? La Clinceni nimeni nu poate face factura pe motiv că „este în concediu contabila”. 

Gigi Becali, categoric » Pe cine alege între Edi Iordănescu și Boloni: „E de 100 de ori mai bun! Propun și un jucător, în afară de Tavi și Ianis”
Selecționer
Gigi Becali, categoric » Pe cine alege între Edi Iordănescu și Boloni: „E de 100 de ori mai bun! Propun și un jucător, în afară de Tavi și Ianis”

Acesta ar fi de fapt doar un motiv, în realitate cei de la Clinceni speră ca de la începutul lui februarie să intre în insolvență, caz în care banii din drepturi n-ar mai ajunge direct la cei care au de primit, adică foști jucători și oameni din staff.

Ilie Poenaru: „Suntem sclavi pe plantație! Facem plângere penală”

Gazeta l-a contactat pe Ilie Poenaru, fostul antrenor al ilfovenilor. Tehnicianul care a dus Clinceniul în play-off susține motivul invocat de șefii de la Clinceni, cum că n-ar avea cine să „taie factura” pentru că zilele acestea contabilul clubului e în concediu.

Actualul antrenor de la Gaz Metan crede că e doar o scuză pentru ca șefii clubului să tragă de timp până la intrarea în insolvență. Însă amenință că dacă nu primește banii, e gata să facă plângere penală.

- Domnule Poenaru, mai aveți bani de primit de la Clinceni?
- Tot staff-ul și jucătorii care au fost în campionatul trecut sunt în situația asta. Avem cesiuni pe primele de obiectiv, iar stafful mai are în plus cele doă luni de salariu. Cesiunile ar fi trebuit să intre acum, din această tranșă a drepturilor TV. Dar din ce am înțeles au blocat banii.

- Au blocat banii? Înțelegem că nu-i nimeni la club care să poată emite factura. Ar fi contabila…
- În concediu... Știu. E placa despre care am auzit și eu. E doar un "joc" de fațadă pentru că ei urmăresc altceva. Pe 4 februarie au termen de intrare în insolvență. Și vor să blocheze cesiunile, e clar că ne duc către masa credală. Cu toate că nu au cum să blocheze asta la nesfârșit, e un drept cedat, cu semnatura președintelui.

- Mai aveți speranțe că luați banii?
- Da, sunt banii noștri, munciți pe drept. Sunt niște legi, am făcut performanțe la acel club. Legile ar trebui respectate. Dar în România fiecare face legea lui, nimeni nu ia atitudine. Nu știu foarte bine regulamentele, Liga ar trebui să ia atitudine. Ar fi un precedent. Sunt multe cluburi care au cesiuni și înseamnă ca nici acelea nu se vor rezolva. Cineva să ia atitudine! La noi se caută doar insolvența, iar noi am ajuns sclavi pe plantație. Munca noastra nu mai e răsplătită. Avem familii, suntem prejudiciați, familiile noaste suferă. Sunt banii noștri.

- Ce veți face?
- Toți cei care avem de primit aceste cesiuni, dacă Liga nu ia atitudine, vom face plângere penală către cei care au drept de semnătură, adică contabil și președinte. Săptămâna viitoare se va întâmpla asta!

Reacția celor de la Academica: „Ilie Poenaru a distrus clubul”

GSP.ro l-a contactat pe Iulian Stoica, președintele celor de la Academica Cliceni, pentru a-și expune punctul de vedere. Reacția a fost una virulentă la adresa lui Ilie Poenaru. 

Ne face plângere penală domnul Poenaru? Păi poate ar trebui eu să-i fac lui, că a distrus clubul ăsta. Și-a pus cu fostul președinte niște prime nesimțite. El are 50.000 pentru play-off, cei din staff câte 15.000 de euro. Unde ați mai vazut așa ceva? 

Grozavu sau Croitoru au luat banii ăștia? El a îngropat clubul! Aștept să văd această plângere penală. Legat de contabilă, aveți dreptate, este în cocediu. Cred că vom rezolva luni sau marți
- Iulian Stoica, președinte Academica Clinceni 

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV Nemulțumit de statutul din Turcia, Damjan Djokovic e aproape de revenirea în Liga 1 » Cine profită

Andrei Ivan, dorit de una dintre cele mai titrate formații din Franța! + Reacţia Craiovei

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
cornelcc
cornelcc  •  29 Ianuarie 2022, 20:56

“Domnul” presdinte striga:”hotii”, fiind vorba despre niste oameni care isi cer drepturile, adica bani pentru care au muncit iar sumele respective sunt trecute in contract. Cam asa arat Romania “lucrului bine facut” in secolul 21.

gepeto
gepeto  •  28 Ianuarie 2022, 16:03

"doă luni " maxim absolut al gsp :)

171875491077582
Costel Chelaru  •  28 Ianuarie 2022, 15:36

50 000 e o prima mare dom' primar? Pentru unul care va dus in play off ...acum incercati sa pacaliti lumea.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează