FOTBAL  »  Superliga  »  RESTANȚE

Clubul din Liga 1, reclamat la Comisii » Care e suma pe care o revendică jucătorii și staff-ul

FOTO: Facebook @Poli Iași
FOTO: Facebook @Poli Iași

Articol de - Publicat joi, 28 decembrie 2023 19:41 / Actualizat joi, 28 decembrie 2023 20:37

Jucătorii și staff-ul care au promovat-o pe Poli Iași în Liga 1, în vară, încă nu și-au încasat primele de obiectiv, în valoare totală de 104.000 de euro. Doi dintre cei deja plecați s-au adresat Comisiilor.

La Poli Iași nu este liniște de Sărbători. După promovarea în Liga 1, din vară, jucătorii și staff-ul au așteptat în zadar primele pentru realizarea obiectivului. În speță, 104.000 de euro, per total, cele mai mari ridicându-se la 6.000 de euro.

Lovitură primită de preferatul lui Gigi Becali! Fanii sunt furioși: „Felicitări adversarilor!”
FCSB
Lovitură primită de preferatul lui Gigi Becali! Fanii sunt furioși: „Felicitări adversarilor!”

Șefii clubului s-au focusat exclusiv pe plata salariilor, astfel că jucătorii și staff-ul care au readus echipa pe prima scenă a fotbalului românesc și-au pierdut răbdarea. Iar potrivit cotidianului prosport.ro, unii au reclamat-o pe Poli la Comisii.

Cine a reclamat-o pe Poli Iași la Comisii

În timp ce fotbaliștii activi și acum în Copou au acceptat să-și încaseze primele la anul, stoperii Florin Plămadă și Viorel Lică, plecați la echipe din liga secundă, s-au adresat Federației.

Iar Dumitru Celeadnic și Sorin Șerban, aduși în vară, dar disponibilizați repede de antrenorul Leo Grozavu, au părăsit și ei Iașiul fără să-și încaseze toți banii stipulați în contract.

Managerul Florin Briaur susține că toată lumea își va primi banii

„Avem, într-adevăr, de achitat primele de obiectiv către jucători și staff. Toată lumea își va primi banii stipulați în contracte, chiar dacă acest lucru se va întâmpla cu întârziere.

Prioritate au avut jucătorii rămași, dar vreau să asigur pe toată lumea că va încasa primele”, este citat managerul executiv Florin Briaur de prosport.ro.

Salariile și primele din noiembrie de asemenea neplătite

Moldovenii vor intra în 2024 cu un salariu restant, pe luna noiembrie. Nici primele din aceeași lună n-au fost achitate. Planul conducerii? Toate restanțele ar urma să fie achitate în ianuarie.

Atunci vor intra în contul clubului primii bani din drepturile TV, precum și cei 200.000 de euro de la FCSB, din transferul lui Luis Phelipe.

Leo Grozavu a tras deja un semnal de alarmă

Salariile pe octombrie au fost plătite chiar înainte de Crăciun, din fondurile puse la dispoziție de către președintele Consiliului Director, Cornel Șfaițer.

Înaintea meciului de la Craiova, cu Universitatea (2-2), antrenorul Leo Grozavu a atras atenția asupra situației financiare precare: „Fiecare va merge pe drumul lui, dacă lucrurile vor continua cum sunt acum. Era mediocrității s-a dus. La Iași, bugetul e mai mic ca la alte echipe de sub noi, infrastructura nu e ce trebuie pentru performanță”. 

Buget de 4,5 milioane de euro în 2023

Bugetul clubului pentru anul calendaristic 2023 a fost de 4,5 milioane de euro. Iar cel mai mare salariu plătit unui jucător se ridică la 8.500 de euro pe lună.

În 2022 și 2023, Poli a primit de la Consiliul Județean Iași câte 2 milioane de euro. Grozavu însuși câștigă în Copou 8.500 de euro pe lună, conform contractului scadent în vară.

Mai puteți citi:

FCSB, ofertă pentru un jucător din Superliga: „Am dat un milion de euro”

Nicușor Dan a anunțat câți bani a produs Arena Națională în 2023

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează