FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

Clubul din Liga 1 riscă să aibă mari probleme! Trei jucători își caută dreptatea la FIFA

Ivaylo Markov/ foto: Facebook @UTA Arad
Ivaylo Markov/ foto: Facebook @UTA Arad

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 18:56 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 21:07

Trei jucători care n-au mai intrat în planurile antrenorului Mircea Rednic. Ivaylo Markov, Aleksandar Vucenovic și Eric Omondi s-au adresat FIFA după ce au fost scoși de pe lista de Liga 1. Ei solicită despăgubiri, fiindcă li s-a luat dreptul la muncă.

Pe finalul anului trecut, înaintea meciului cu Universitatea Craiova (2-2), jucătorii lui UTA Arad au refuzat să se antreneze, acuzând neplata salariilor. N-a trecut o lună și clubul arădean se confruntă cu o altă problemă delicată.

„Păruială” la meciul Rapidului, după ce giuleștenii au întors scorul! Săpunaru, pus pe glume: „Daa, impune-te!”
RAPID - SAKARYASPOR
„Păruială” la meciul Rapidului, după ce giuleștenii au întors scorul! Săpunaru, pus pe glume: „Daa, impune-te!”

Trei dintre jucătorii scoși de antrenorul Mircea Rednic de pe lista pentru Liga 1, fundașul Ivaylo Markov (26 de ani,), extrema Eric Omondi (29 de ani) și atacantul Aleksandar Vucenovic (26 de ani), au depus plângere la FIFA - relatează iamsport.ro. Ei acuză că le-a fost luat dreptul la muncă. Markov și Vucenovic au plecat deja de la UTA.

Ce salarii aveau Aleksandar Vucenovic, Ivaylo Markov și Eric Omondi

Forul mondial este foarte strict în astfel de cazuri și ar putea obliga UTA la plata unor sume importante, drept despăgubire. 

Conform regulamentului, jucătorii aflați în situația lor trebuie să primească suplimentar între trei și șase salarii, însă compensațiile nu trebuie să depășească valoarea restului de contract care le-a mai rămas.

Markov câștiga 7.500 de euro lunar la arădeni, Omondi, 8.000 de euro pe lună, iar Vucenovic avea un salariu de 8.400 de euro lunar.

Precedentul Roger. A costat-o pe CFR jumătate de milion!

Există și un precedent ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru patronul Alexandru Meszar. Acum un an, CFR Cluj l-a scos pe Roger de pe lista pentru Liga 1, pentru a-i face loc lui Ermal Krasniqi.

Mijlocașul brazilian a depus plângere la FIFA, pe motiv că a fost discriminat, și a avut câștig de cauză. CFR Cluj a fost astfel obligată să-i plătească diferența de doi ani și jumătate din contractul pe care-l mai avea cu echipa din Gruia. În total, aproape jumătate de milion de euro!

Ivaylo Markov, Aleksandar Vucenovic și Eric Omondi au venit la UTA în vară, atunci când Rednic a schimbat aproape tot lotul. Ei însă nu s-au adaptat rigorilor impuse de tehnicianul arădean și acesta a decis să-i disponibilizeze. Cu ce costuri, urmează să stabilească forul mondial!

Mai puteți citi:

Jucătorul din Superliga, propus la națională chiar în pauza amicalului din Antalya: „Ați filmat? Să-i arătați lui Edi”

Djokovic a reziliat cu FCSB » Becali a dezvăluit câți bani i-a dat ca să scape de el

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează