FOTBAL  »  LIGA 1  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV S-au răzgândit cluburile din Liga 1?! „90% nu mai vor” » Propunere nouă: campionatul să se joace în București

Articol de - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 19:16

În urmă cu două zile FRF a propus, în ședința pe care Liga a ținut-o cu cluburile, ca Liga 1 să se mute în Antalya. O soluție de avarie în cazul în care nu se va putea juca în România. Dacă la început cluburile au agreat ideea, acum cele mai mult n-o mai văd ca o variantă realistă.

Managerul general de la Sepsi, Cornel Șfaițer, nu vede Antalya ca o destinație bună pentru Liga 1, ba chiar susține că multe cluburi au reflectat asupra problemei și au conștientizat același lucru. 

„Ideea cu Liga 1 mutată în Antalya eu o văd ca o ultimă soluție. Vă spun sigur că dacă am întreba azi cele 14 cluburi cum li se pare ideea, 90% n-ar mai fi de acord. Atunci, în ședință, a fost o propunere la cald. Din ce am mai discutat cu ceilalți colegi din Liga 1, toți am ajuns la o concluzie că nu e o variantă chiar bună. Vă dați seama că după acea ședință au discutat toți între ei și apoi s-au răzgândit, după ce au pus totul pe hârtie și au văzut că financiar va fi greu de suportat pentru anumite cluburi. Plus că nu putem muta campionatul în Antalya fără să avem un acord de la UEFA", a zis oficialul covăsnenilor pentru GSP.ro.

„Să uităm la nemți și să analizăm"

Șefii de la Sepsi așteaptă reluarea campionatelor în Germania și Austria și văd asta ca un „ajutor" pentru Liga 1.

„Consider că e bine să avem mai mult calm. Să fim mai răbdători până la 15 mai, când sperăm să reluăm antrenamentele și economia românească. Să vedem cum facem să pornim lucrurile la noi. Plus că până atunci nemții și austriecii vor relua competițiile. Să aruncăm un ochi la ei, să vedem ce fac bine, ce greșesc dacă o vor face. Să luăm ce e bun de acolo și să aplicăm și la noi. E păcat să nu profităm dacă alții încep mai repede și să ne uităm cum ies lucrurile", a zis Cornel Șfaițer.

Variantă inedită: campionat în București și proximitate

Dacă prima variantă ar fi cea în care campionatul să se reia în România, normal, cea cu Antalya este văzută de managerul de la Sepsi abia ca a treia soluție. Varianta de mijloc, a doua în acest caz, ar fi ca Liga 1 să se reia cu formațiile cantonate în București sau în zonele din apropiere, Ploiești, Giurgiu, Voluntari, Chiajna, Clinceni și Pitești. 

„Să luăm un calcul și un campionat regional. Când spun asta mă refer la o Ligă 1 restrânsă pe stadioanele de la București, Ploiești, Voluntari, Chiajna, Clinceni, Giurgiu sau Pitești. Am găsi fiecare club un hotel să ne dea câte un palier sau să închiriem toată unitatea și să jucăm toate meciurile pe distanțe scurte. Astfel am câștiga la capitolul oboseală. Plus că investițiile s-ar face aici, în România", a mai zis Șfaițer. 

„De ce să mergem la alții, când putem plăti niște lucruri la noi în țară? Dacă ar fi Antalya, acolo ar apărea și niște costuri extra, pe lângă cazare și bilete de avion pentru fiecare membru al clubului”
Cornel Șfaițer, manager Sepsi OSK

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1:

Gigi Becali nu vrea să se bată la titlu în Antalya: „Voi credeți că eu voi accepta vreodată să mă lupt cu CFR pe pământ turcesc?”

Adi Mihalcea, tot mai aproape de o plecare de la Dinamo! Spaniolii ar vrea să aducă un fost jucător de la Real Madrid pe bancă

Playtech: BOMBĂ! Patrick Borcea va deveni MILIONAR în euro. Afacerea care îi umple conturile de bani


Comentarii (16)
1204128189733953
Mora Vasile  •  25 Aprilie 2020, 09:18
Postat de gago747 pe 24 Aprilie 2020, 21:34

Sau, dacă tot voiau la Antalya că e la mare, de ce să nu stea prin Mamaia, că-s hoteluri acolo cît să găzduiască toate ligile din Europa? Ragele, care se știe că e salvarea fotbalului românesc, nu altceva, ar fi bucuros, nu-i așa, să-și pună la dispoziție troaca de stadion de la Ovidiu, la Constanța stadionul Farul pare-mi-se că e și el funcțional, tot la Ovidiu mai există și un al doilea tăpșan, al primăriei, la Năvodari iarași parcă era stadion unde juca oribilitatea aia de Săgeata ... loc ar fi ...

de ce nu cluj,ca tot iti plac oripilarile;stadioanele cfr cluj, arena,clujana,dej,transil tg.mures

1204128189733953
Mora Vasile  •  25 Aprilie 2020, 09:14
Postat de lake1001 pe 25 Aprilie 2020, 05:01

Eu propun ca toate neciurile să se joace pe stadionul lui fcfcsb. Virusul nu poate fi transmis de nimeni şi este cel mai securitar loc. Dacă nimic nu e, nici virus nu e, vorba le Marin Preda.

care stadion al lui fc fcsb,ca ei nu au stadion?

lake1001
lake1001  •  25 Aprilie 2020, 05:01

Eu propun ca toate neciurile să se joace pe stadionul lui fcfcsb. Virusul nu poate fi transmis de nimeni şi este cel mai securitar loc. Dacă nimic nu e, nici virus nu e, vorba le Marin Preda.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează