FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Cluburile din Liga 1 scapă de răspunderea penală! Cum arată PROTOCOLUL pentru reluarea antrenamentelor

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2020 18:46

Guvernul României și instituțiile din fotbal au creat un cadru în care echipele pot relua antrenamentele începând de azi, într-un regim de cantonament. 

Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat, Federația Română de Fotbal a prezentat în această seară protocolul medical de reluare a antrenamentelor. 

Protocol Medical Pentru Rel... by Gazeta Sporturilor on Scribd

Cluburile s-au speriat de un amendament care prevedea că „vor răspunde penal, contravențional și civil” dacă nu vor respecta cadrul creat de Guvern. Posibila sancțiune penală a fost scoasă din forma finală a documentului.

Răspunderea penală făcea parte dintr-un draft care le-a fost prezentat cluburilor pe repede-înainte, în tentativa de a relua cât mai rapid pregătirea. Acel amendament va fi scos, dar încă se discută pe seama măsurilor disciplinare din protocol. 

Cluburile s-au speriat

Un contestatar agresiv al protocolului MTS e Ciprian Paraschiv, președintele de la Poli Iași. Din clubul lui au demisionat doi medici, alertați în momentul în care au citit documentul. Doctorii au simțit că ei erau cei mai expuși din cauza paragrafului care se referă la răspunderea penală: „N-avem cum să controlăm toată situația, nu putem garanta noi că sunt aplicate toate măsurile și că nu se va îmbolnăvi nimeni în următoarele trei luni!".

VIDEO / 6 echipe din play-out nu mai vor să joace

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

DINAMO. EXCLUSIV De ce Lukas Skovajsa n-a fost primit la Săftica + Ce reguli a impus Adrian Mihalcea

EXCLUSIV De ce Lukas Skovajsa n-a fost primit la Săftica + Ce reguli a impus Adrian Mihalcea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează