FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO-RAPID

Colţescu a oprit de două ori Dinamo-Rapid din cauza torţelor, iar galeria dinamovistă a fost scoasă din stadion

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2011 23:23

UPDATE // "Pînă în acest moment au fost identificaţi 120 de suporteri care vor fi conduşi la secţiile 7, 8, şi 9, în funcţie de spaţiul disponibil. Procesul de identificare continuă. Celor găsiţi vinovaţi li se va aplica măsura interzicerii pe pe arenele care găzduiesc evenimente sportive pe o perioadă de la unul la trei ani şi li se vor întocmi dosare penale conform Legii 4/2008", a spus Georgian Enache, reprezentantul Jandarmeriei.

UPDATE // Suporterii evacuaţi care nu apar pe filmarea Jandarmeriei că ar fi aprins sau aruncat torţe, petarde sau fumigene sînt lăsaţi să plece. Nu li se mai permite să intre pe stadion, la meci.

UPDATE // Printre suporterii evacuaţi şi ţinuţi pentru identificare se află şi unul dintre masorii lui Dinamo. N-a mai avut loc pe bancă şi a preferat să vadă jocul dintre suporterii. A fost scos şi el cu restul suporterilor, iar Jandarmeria nu vrea să-l elibereze fără identificare. "Vor fi ridicaţi doar cei care apar pe imagini si riscă să fie interzişi pe stadion şi să primească amenzi îin funcţie de gravitatea faptelor comise", a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei. Vreo 30 de ultraşi au fost urcaţi în dube în prima jumătate de oră de la evacuare pentru a fi duşi la Poliţie.

UPDATE // Scoaterea dinamoviştilor din stadion a prilejuit şi apariţie primului banc pe GSP.ro. "Ce-au luat pe mere au dat pe pere. Au lăsat intrarea liberă pentru femei şi copii şi ieşirea gratis pentru galerie în minutul 10".

UPDATE // Printre suporterii evacuaţi se afla şi o femeie gravidă, lăsată imediat să plece. Doi dintre suporteri au ajuns la ambulanţă după scoaterea din stadion, unul cu arcada spartă, altul cu semne clare că are mîna ruptă. De asemenea, celelalte femei şi copiii din grup au fost lăsaţi să plece după cîteva minute fără să mai fie legitimaţi.

Chiar dacă nu au fost decît vreo 4.000 de oameni în tribunele stadionului Dinamo, atmosfera de la Dinamo-Rapid a fost una extrem de încinsă. Iar din cauza galeriei dinamoviste meciul a fost întrerupt de două ori în primele şapte minute. Circa 1.000 de fani dinamovişti au fost duşi pe terenul sintetic din parcul sportiv Dinamo pentru identificare.

La cîteva zeci de secunde de la startul jocului, cîţiva fani din sectorul rezervat giuleştenilor au aprins fumigene care au învăluit într-un fum galben o bună parte din peluză.

Apoi, în minutul 5, fanii de la Peluza Cătălin Hîldan au început să arunce cu petarde şi cu torţe, una dintre ele aterizînd chiar lîngă portarul lui Dinamo, Bălgrădean, care a rupt-o la fugă de teamă. Colţescu a întrerupt partida, iar pompierii au stins flăcările cu jeturile de apă.

În minutul 7, meciul s-a întrerupt din nou cîteva zeci de secunde din acelaşi motiv, meciul reluîndu-se cu minge de arbitru.

În minutul 10, forţele de ordine au trecut la evacuarea suporterilor din zona rezervată galeriei dinamoviste, iar în minutul 18 pe stadion în tribune se aflau cu aproximativ 1.000 de oameni mai puţini decît la start. Jandarmii i-au dus pe suporteri în zona terenului sintetic din Parcul Dinamo pentru identificare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
fuller
fuller  •  19 Septembrie 2011, 03:30
Postat de zbang pe 19 Septembrie 2011, 00:07

foarte bine au facut suporterii. asa trebuie facut meci de meci. cat despre faptul ca jandarmeria a "identificat" faptasii, ma umfla rasul. au luat la nimereala 120 de fraieri si i-au dus la sectie.

Cu asemenea asa-zisi suporteri, o sa le ajute din plin pe echipele lor "de suflet" sa retrogradeze. dacavrem sa oprim asemenea manifestari, echipele ar trebui depunctate zdravan. Atunci cand ele vor disparea, va disparea si mizeria unor asemenea suporteri al carui singur scop in viata nu e sa se bucure de un spectacol sportiv, ci doar sa dovedeasca ca pot sa faca si ei ceva in viata. Banuiesc ca in viata obisnuita sant nimic, si cred ca asta e singura lor sansa.

c3nturion
c3nturion  •  19 Septembrie 2011, 02:22

sher schimbarea numelui stadionul Stefan shel Mare in altul , Borshea sha spartanii , nu vreu sa faca di râs numili domnitorului Moldovian .

stratan003
stratan003  •  19 Septembrie 2011, 02:16

Pai ...2 etape de pe teren propiu , portile " li se inchid " celor de la Dinamo sau la Dinamo nu se pune ?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează