FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Comentariu de Aurelian Botezatu despre protocolul sanitar din Liga 1: N-au copiat de la nemți cum trebuia!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 12 iunie 2020 11:21

În alcătuirea protocolului sanitar pentru restartul Ligii 1, responsabilii sportului și ai fotbalului românesc s-au condus în multe privințe după modelul Germaniei. Ceea ce nu este rău, din moment ce în Bundesliga a funcționat cu succes. Dar n-au copiat de acolo exact ce era mai important!

Și nemții și-au băgat echipele la izolare, în cantonament. Jucători, staff-uri tehnice, medici, magazineri. Dar numai cu o săptămână înaintea reluării campionatului, făcându-le mai multe rânduri de teste COVID-19, astfel încât să fie siguri că la primul fluier al arbitrilor toată lumea e curată.

Noi am zis să fim și mai riguroși. Deși se știa că Liga 1 nu se va relua mai devreme de jumătatea lui iunie, echipele au fost expediate la izolare de pe la jumătatea lui mai! Însă după 14 zile, când jucătorii s-au săturat de "închisoare" și au început să facă presiuni, li s-a dat drumul acasă.

Întorși la regimul cotidian, riscul de contaminare a sporit. Iar acum, când dăm drumul la fotbal, apar ici, colo cazuri de coronavirus. Magazinerul de la Dinamo, pentru că șefii i-au tăiat rația de motorină și s-a expus venind la lucru cu transportul în comun.

Sau medicul Botoșaniului, un extern!, care tocmai s-a întors din concediu. Și un junior de la echipa a doua. Norocul moldovenilor că doctorul a călătorit spre Craiova separat de echipă și apoi a continuat să stea deoparte. Iar puștiul a rămas acasă. Altfel am fi vorbit astăzi, foarte probabil, de un focar de COVID. Și, poate, despre un play-off fără Iftime.

Citește știri din Liga 1

Valeriu Iftime, detalii uluitoare: „Ne-au dat afară ca pe niște BORFAȘI! Mai aveau să ne dea foc!” » Ce s-a întâmplat azi-noapte la Craiova

Dialog cu medicul Botoşaniului depistat pozitiv: "Eu n-am avut contact direct cu echipa. Există un jucător, pozitiv şi el, însă n-a prins lotul pentru Craiova"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close