FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Comentariu de Dan Udrea » Mesaj către Bălănescu: las-o pe Dinamo să rămână demnă!

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 10:32 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 11:52

Dinamo cere să nu se mai joace fotbal în Liga 1. Şi să se suspende campionatul. Definitiv. Dar de ce solicită Dinamo oprirea? Fiindcă altfel riscă să retrogradeze. Mai pe româneşte, are un interes să nu se mai joace, din moment ce a pierdut jumătate din echipa de bază. Atâta doar că pentru situaţia în care a ajuns Dinamo azi nu e vinovat nimeni altcineva în afară chiar de Dinamo.

Bălănescu cere oprirea fiindcă Dinamo nu s-a protejat, fiindcă n-a respectat măsuri de bun-simţ şi pentru că are fotbalişti iresponsabili. E ca şi cum FCSB ar fi solicitat LPF-ului să întrerupă Liga 1 în momentul în care, după prima etapă de la reluare, a avut vreo 7-8 jucători accidentaţi. Iar pe bancă a fost nevoită să pună doar juniori.

În urmă cu două luni, când un alt club, Poli Iaşi, cădea în ridicol şi îşi urmărea doar propriul interes propunând blocarea totală a play-out-ului, Dinamo a fost singura care a avut o poziţie demnă, corectă, onestă. A refuzat puciul propus şi a susţinut că e normal să se joace.

Acum, Dinamo cade şi ea în ridicol şi cere decizia prin care şi-ar salva pielea, dar care, de fapt, ar dinamita un întreg fotbal. Dacă nu s-ar juca, deţinătorul de drepturi ar putea anula, pe bună dreptate, contractul în vigoare și ar fi în postura de a cere daune şi chiar de a-şi rezerva dreptul de a renegocia termenii acordului pentru anii următori.

Dinamo ar trebui să fie clubul care să ştie cel mai bine ce valoare au aceste drepturi TV. Să vii şi să ceri acum oprirea, când tu ai deja înregistrată la LPF o cesiune de creanţe pentru prima tranşă din drepturile TV pe ANUL VIITOR, pentru posibilul acord de vânzare a clubului oamenilor de afaceri spanioli, cesiune care să acopere suma solicitată ca garanţie de Ionuţ Negoiţă, atunci chiar înseamnă că nu mai ai limite şi scrupule.

Decât să facă solicitări ridicole, Bălănescu mai bine s-ar întreba de ce Dinamo e singurul club din Liga 1, SINGURUL DIN 14, care a avut jucători pozitivi cu coronavirus. Înainte de reluarea campionatului, echipele ştiau ce urmează. Şi-au asumat inclusiv o astfel de situaţie.

De fapt, s-au angajat că vor face orice pentru a evita o astfel de situaţie. Implicit, că dacă vor ajunge aici, vor suporta consecinţele.

Bălănescu va avea de dat nişte explicaţii în faţa suporterilor. Şi nu va fi de ajuns să se justifice printr-un mesaj pe care l-ar fi trimis joi jucătorilor care au ieşit pozitiv şi în care le-ar fi transmis ironic: „Mulţumesc că aţi retrogradat Dinamo”. Până la urmă, la modul în care s-a comportat acest club cu jucătorii săi în acest an 2020, lipsa de responsabilitate arătată de fotbalişti în a se feri şi proteja să nu se infecteze pare chiar o poliţă plătită involuntar către toţi din birourile de la Rin. Pentru neplata salariilor şi pentru aroganţa notificării prin WhatsApp în privinţa şomajului tehnic.

Singurii care n-au vină în toată această prăbuşire sunt fanii. Din păcate, ei vor plăti cel mai scump dacă Dinamo va ajunge în Liga a II-a. O retrogradare pentru un suporter pasionat şi implicat produce răni şi sechele infinit mai grave şi mai dureroase decât pentru nişte conducători pentru care singura preocupare e câţi bani sunt în cont sau cât se poate câştiga de pe urma şomajului tehnic.

Nici măcar fotbaliştii nu vor avea suferinţa celor din tribune. Unii dintre jucători vor avea ceva stări febrile, dureri în gât, poate şi de cap. Cam 10-14 zile, după care durerile, mai ales pentru situaţia echipei în clasament, se vor muta într-o altă parte a corpului. Cea în care au fost puşi de adversari să stea de multe ori pe parcursul acestui sezon.

Bălănescu să renunţe la cererea prin care cere oprirea fotbalului. Dinamo n-are nevoie de o povară atât de ruşinoasă şi umilitoare, de care n-ar putea scăpa niciodată, dacă ar evita retrogradarea la masa verde într-un asemenea mod. Fiindcă, de ceva timp, nu mai vorbim despre Dinamo Bucureşti, ci despre DOAR DINAMO BUCUREŞTI.

Citește și alte articole din Liga 1:

Opinie Dan Udrea » De ce merită și de ce nu merită Craiova titlul: 4 motive pro și două contra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
panalexan
panalexan  •  17 Septembrie 2020, 14:06

17.09 FCSB are 14 jucatori valizi pentru meciul cu Backa Topola.

dd.x
dd.x  •  17 Iulie 2020, 18:53

FIȚÚICĂ, fițuici, s. f. Petic de hîrtie cuprinzînd diferite însemnări PERVÉRS, -Ă adj., s. m. Foarte răutăcios, pornit la rele ȘI adv., conj. NESIMȚÍT2, -Ă, nesimțiți, -te, adj. 1. Care este lipsit de bun-simț, de bună creștere, de cuviință, de delicatețe.

adiktedz
adiktedz  •  17 Iulie 2020, 17:08

Nu țin cu nici o echipa dar părerea e super corecta și la punct, Dinamo a retrogradat sportiv anul asta și doar o minune ar mai putea-o salva, fix asta se încearcă acum. Pentru mine personal Dinamo în momentul de fata e echipa de Liga 2.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează