FOTBAL  »  Superliga  »  COMENTARIU

Comentariu de Răzvan Prepeliţă » Steagul Roşu. Însîngerat

Articol de - Publicat luni, 19 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 19 mai 2014 18:16

Florentin Petre, antrenorul secund de la FC Braşov, face un drift pe o arteră foarte circulată din Braşov. Se rîde în gura mare, dar fumul gros din fotbalul braşovean are alte origini.

Braşov, acum vreo 3 ani. O fată ce pedalează prin mijlocul unor ruine e oprită de un ins cu salopetă vişinie. "Nu aveţi voie cu bicicleta în curtea uzinei, domnişoară! Ne ceartă şeful." Fosta uzină Roman la care se referă paznicul e o tarla de ciment plină de maidanezi, hale dezafectate, buturugi de oţel rămase după fierul vechi vîndut. Din cînd în cînd, patronul celor de la FC Braşov îşi survolează creaţia de la bordul elicopterului personal. E frumos elicopterul, bicicleta nu prea.

Tot pe atunci se inaugurează magazinul de prezentare al stegarilor. Primarul intră să taie panglica, iese patronul, intră patronul, iese primarul. Regretatul Iosif Kovacs, preşedintele de pe atunci al galben-negrilor de la Braşov, încearcă concilierea între cele două puteri. După un timp, rezultatul vine, dar pe dos, căci Primăria promovează în prima ligă cu propria echipă, Corona Braşov. Un fel de război rece, care ani de zile a măcinat fotbalul braşovean.

Sîntem în 2014, cîinii s-au mai înmulţit, halele s-au mai topit, Corona nu mai are aşa puţini spectatori, chiar nu mai are deloc. Braşovul va lupta în ultima etapă pentru salvarea de la retrogradare, la 6 ani după repromovare.

În '87, noiembrie, pe poarta Roman ieşeau primii răzvrătiţi împotriva regimului comunist. Nici măcar securitatea nu şi-a trimis atunci elicopterele, iar primarul de pe atunci s-a baricadat. La primul meci după evenimente, publicul lui FC Braşov a aplaudat din senin. Suporterii ştiau de ce, gîndurile lor pedalau spre libertate, nici un drift nu avea să îi mai sperie doi ani mai tîrziu. De fapt, e simplu, cîteodată ne merităm soarta.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
kronstadt
kronstadt  •  20 Mai 2014, 09:29
Postat de ertyuiop pe 20 Mai 2014, 08:09

semnificativa declaratia lui Talnar, "suntem foarte aproape sa ne salvam de la retrogradare" ?!!!! simpatic personajul nu poate o declaratie gen "vom da totul pt. un egal la Medias"....urmeaza un alt blat pt. Brasov, izbavitor! Se potriveste Steagul Rosu la echipa asta......si Stalin!

otelare ....usurel cu tonul dispretuitor . Ai uitat ca vi se spune Hotelu??? Ai uitat cum sunteti huliti peste tot, pentru felul cum ati furat campionatul ?? ai uitat ca toti banii castigati de club , au disparut subit ?? Despre Stalin ....mai citeste o data articolul .....cei din "stalin " au iesit la lupta impotriva comunismului ....cei din galati ce faceau ??

ertyuiop
ertyuiop  •  20 Mai 2014, 08:09

semnificativa declaratia lui Talnar, "suntem foarte aproape sa ne salvam de la retrogradare" ?!!!! simpatic personajul nu poate o declaratie gen "vom da totul pt. un egal la Medias"....urmeaza un alt blat pt. Brasov, izbavitor! Se potriveste Steagul Rosu la echipa asta......si Stalin!

anonimuldinbartolomeu
anonimuldinbartolomeu  •  20 Mai 2014, 00:18

mda frumos articol...........pacat ca nenorocitii astia doi nu se inteleg sunt mereu unul impotriva celuilalt.daca primeam ajutor de la primarie puteam face o echipa puternica la Brasov sa se bata acolo sus la primele 3 locuri .cred ca astia 2 ar trebui sa se uite un pic la ploiesti cum se face o echipa puternica nu ca la noi fiecare cu jucaria lui.....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează