FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA A PLECAT DIN GHENCEA

Comunicat CSA Steaua: "Dacă-şi plătesc datoriile facem un alt contract cu FC Steaua"

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 16 iunie 2011 14:53

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei "Steaua", Colonel George Boroi a reacţionat oficial astăzi printr-un comunicat remis redacţiei Gazetei Sporturilor, ca urmare a deciziei finanaţatorului Gigi Becali de a pleca din Ghencea şi de a disputa meciurile de fotbal pe alte stadioane din ţară. Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" nu respinde coloborarea cu FC Steaua Bucureşti, dar îl îndeamnă pe Gigi Becali la încheierea unui nou contract pentru ca echipa să poată juca în continuare în Ghencea.

Mai jos aveţi comunicatul remis de Colonelul George Boroi

"Stadionul din Ghencea, aflat în proprietatea publică a statului şi administrarea M.Ap.N. prin Clubul Sportiv al Armatei "Steaua", a fost, încă de la darea sa în folosinţă, în anul 1974, gazda clubului Steaua Bucureşti şi a echipei sale de fotbal.

În Ministerul Apărării Naţionale, închirierea imobilelor şi terenurilor din patrimoniul ministerului sunt atributul structurilor care le administrează. În cazul clădirilor şi terenurilor aferente Stadionului Steaua, responsabilitatea revine Clubului Sportiv al Armatei "Steaua".

Ca urmare a derulării, în perioada septembrie-decembrie 2009, a licitaţiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprinde clădiri şi terenuri în suprafaţă totală de peste 90.000 m.p., aflate în proprietatea statului şi administrarea M.Ap.N., prin Clubul Armatei, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a consimţit, prin oferta depusă, să achite lunar o chirie în valoare de 21.600 Euro, care a fost stabilită de către un expert autorizat în domeniu. Contractul de închiriere urma să se deruleze pe o perioadă de 4 ani.

La 31 mai 2011, Societatea Comercială înregistra către Clubul Sportiv al Armatei următoarele datorii:
- 997.705 lei contravaloarea chiriilor aferente perioadei 1 iulie 2010-31 mai 2011;
- 258.148 lei penalităţi de întârziere la plata chiriei, calculate până la 31 decembrie 2010.

CSA "Steaua" a manifestat bună credinţă în derularea acestui contract, notificând SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, prin cinci adrese, în perioada 26 aprilie-17 mai 2010, cu privire la sumele datorate reprezentând chiria, utilităţile şi penalităţile de întârziere, precum şi la iminenţa rezilierii contractului, în cazul neonorării obligaţiilor de plată a chiriei pe timp de două luni consecutiv, aşa cum părţile au convenit prin semnarea contractului.

În data de 17 mai 2010, Societatea Comercială a răspuns acestor notificări succesive, printr-o adresă, în care specifică, printre altele, că "denunţă unilateral contractul nr. A-7220/23.12.2009, începând cu data de 01.03.2010".

Echipa de fotbal Steaua este un simbol al Armatei şi al milioanelor de români care îndrăgesc fotbalul, iar Ministerul Apărării Naţionale doreşte ca, în spiritul tradiţiei de 64 de ani a CSA Steaua, singura echipă care să joace meciurile de fotbal pe acest stadion să fie Steaua Bucureşti.

De aceea, Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" nu respinge colaborarea cu SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, atâta vreme cât această colaborare se derulează în condiţii de legalitate. Prin urmare, în condiţiile în care Societatea Comercială îşi va achita datoriile către stat, conform obligaţiilor contractuale, colaborarea ar putea fi reluată, prin încheierea, în condiţiile legii, a unui nou contract, astfel încât echipa de fotbal Steaua Bucureşti să joace în continuare pe stadionul din Ghencea"

Playtech: ȘOC! Medicament împotriva covid-19. Va fi administrat pe cale orală, ce au descoperit experții


Comentarii (40)
bigbelly
bigbelly  •  16 Iunie 2011, 20:14
Postat de aethist pe 16 Iunie 2011, 14:51

Mda ce sa mai zica si ei acum ca s-a aflat de suma pe care o cereau in fiecare luna

21600 EU/luna pentru 9 hectare de teren in Bucuresti care PRODUCE BANI prin el insusi ti se pare mult, taticu? Este stupefiant de putin cat platesc (oficial) ceilalti, respectiv Rapid, Dinamo, Poli, nici nu vreau sa-mi imaginez ce parandaraturi sunt acolo... Ai idee cat e chiria unui spatiu comercial de 200 mp in Bucuresti?

bumix
bumix  •  16 Iunie 2011, 19:37

boroi nu pari a fi cintit ,cit despre oprea...... oooau. ce om fara cuvint

soccer_statis
soccer_statis  •  16 Iunie 2011, 19:19

4. E trist sa vad ca Steauaa plecat de acasa. Imi aduc aminte, cu lacrimi in ochi, cand, in anii '80, mergeam si vedeam echipa de vis la antrenamente, iar la pranz mergeam si mancam, impreuna cu militarii, la popota, in corturile din jurul stadionului (in spate la peluza sud). Dar nu pot fi de acord ca niste unii, cu trese pe umar sa-l jecmaneasca pe asta. Se facea comparatie intre dinamo, rapid si steaua. Intr-adevar, rapid are doar peticul ala de gazon si atat, pe cand, dinamo, nu uitati, are si stadionul, are si victoria, dar si baza de la saftica si plateste foartte putin.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează