FOTBAL  »  Superliga  »  FCU - CSU CRAIOVA

Cine vrea derby-ul fără suporteri? FCU nu-și asumă organizarea, CSU acuză: „Incompetență. Le e teamă că vom avea mai mulți suporteri decât ei!”

CSU Craiova, susținută de suporteri la meciul cu Dinamo din etapa 10, scor 5-0 // foto: Imago
CSU Craiova, susținută de suporteri la meciul cu Dinamo din etapa 10, scor 5-0 // foto: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 20:45 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 20:49

FCU Craiova nu-și asumă organizarea marelui meci cu CSU Craiova, de duminică, cu stadionul plin doar cu suporteri vaccinați, iar autoritățile locale își pasează responsabilitatea. Rivalii acuză clubul lui Mititelu: „Le e frică să nu avem mai mulți fani decât ei”.

La Craiova incidența se apropie vertiginos de pragul de 6 la mie, astfel că iubitorii fotbalului din Bănie vor afla astăzi în ce condiții se va disputa meciul marilor orgolii dintre FCU și CSU, programat duminică, de la ora 21:00. Cu sau fără spectatori?, aceasta-i întrebarea.

Ieri, rata de infectare a ajuns la 5,88/1.000 de locuitori, iar potrivit hotărârii CJSU Dolj din 24 septembrie „activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt interzise pentru localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori”.

Confuzie înainte de FCU - CSU Craiova 

Chiar dacă Guvernul a transmis că permite cluburilor să organizeze meciuri cu tribunele pline la capacitate maximă dacă incidența depășește 6 la mie, doar cu spectatori vaccinați și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, oficialii de la FCU Craiova sunt dezorientați și nu par dispuși să-și asume acest lucru.

Aceștia spun că autoritățile locale își pasează între ele responsabilitățile. „Nu ne spune nimeni ceva clar. E foarte, foarte greu, aproape imposibil să existe în stadion și în afara lui persoane sută la sută vaccinate”, susțin oameni din anturajul nou-promovatei.

Firma de pază nu are 300 de agenți vaccinați

Din informațiile GSP, la ședința tehnică, ce a avut loc miercuri, Jandarmeria a decis că, fiind vorba de un „meci cu grad ridicat de risc”, clubul gazdă trebuie să asigure la stadion un dispozitiv de 300 de agenți de pază. 

Numai că, spun cei de la FCU, firma de pază a transmis că nu are atâția agenți vaccinați. În plus, sursele Gazetei susțin că mai mulți angajați ai FCU Craiova nu sunt vaccinați și nu ar putea fi prezenți în dispozitivul de la stadion

O altă problemă invocată de gruparea lui Adrian Mititelu este faptul că o mare parte a fanilor din Peluza Sud nu este vaccinată. „Nu vrem să riscăm nimic, vor fi supracontroale”, au transmis oficialii FCU.

Trei variante pentru organizarea meciului FCU - CSU Craiova

Potrivit Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, la ședința tehnică de ieri, cu responsabilii celor două cluburi, au fost stabilite trei variante pentru organizarea meciului:

  1. Cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidența nu depășește 6 la mie. În acest caz, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  2. Fără spectatori dacă incidența depășește 6 la mie la Craiova.
  3. Cu stadionul deschis la capacitate maximă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Reacția CSU Craiova: „Ar fi rea-voință”

Rivalii de la CSU Craiova cred că cei de la FCU vor ca partida să se dispute fără spectatori, pentru ca nu cumva tribunele să fie dominate de suporterii formației lui Mihai Rotaru. 

„Ăsta este feeling-ul nostru, că se dorește ca meciul să se desfășoare cu porțile închise pentru a nu avea noi mai mulți spectatori. Noi suntem dispuși să-i ajutăm pe cei de la FCU astfel încât meciul să se joace cu suporteri. Ar fi frustrant pentru suflarea fotbalistică din Craiova să se joace fără spectatori. 

Fotbalul fără fani este degeaba. Toate armele sunt în mâinile organizatorilor, ei decid dacă meciul se va disputa cu spectatori sau fără. Dacă firma lor de pază nu poate asigura 300 de stewarzi, pot angaja din altă parte. 

Nu se pot ascunde în spatele acestei scuze. Ar fi incompetență, rea-voință”, a declarat pentru GSP Lucian Pretorian, team manager CSU Craiova.

VIDEO. Sorin Cârțu, exuberant după triumful zdrobitor cu Dinamo: „Se mai vorbește la 5-0?!”

Citește mai multe știri despre echipele din Craiova: 

Se încinge atmosfera înainte de derby! Acte de vandalism ale ultrașilor CSU lângă stadion

Casa lui Cârțu, vandalizată din nou! Președintele CSU Craiova, reacție dură: „Atacați ziua, bă. Cu fața descoperită și fără cagulă”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
dansy
dansy  •  30 Septembrie 2021, 20:16
Postat de houri.10 pe 30 Septembrie 2021, 18:24

În tribune... Nu i ai văzut cu Dinamo? Din cei 10000 s a confirmat ca 4000 au fost cu abonament.

El nu vede și nu aude când,la pauza meciului,crainicul stadionului anunța numărul oficial al spectatorilor

122899236549900
Nicu Marin  •  30 Septembrie 2021, 19:09
Postat de observator_ipohondru pe 30 Septembrie 2021, 03:58

Niste prostovani. Doua echipe care au numai dusmani. FCSB are oamenii ei, CFR are oamenii ei, Botosanii are oamenii ei, etc, etc. Voi n-aveti pe nimeni, din contra toti va dau in cap si va scot dintii. In loc sa cautati sa va ajutati pe cat se poate, va strangeti de gat unii pe altii. Care e Stiinta? Niciuna dintre voi!.

Observator ipohondru, imi vine sa râd , doar citindu-ti username-ul. Nici nu mai e nevoie sa râd la restul prostiilor pe care le-ai scris. Esti foarte amuzant!

houri.10
houri.10  •  30 Septembrie 2021, 18:24
Postat de kuba pe 30 Septembrie 2021, 08:48

Bă *** unde sunt ma aia 6000 de abonați?! :)))))))))) ba samantarule!

În tribune... Nu i ai văzut cu Dinamo? Din cei 10000 s a confirmat ca 4000 au fost cu abonament.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează