FOTBAL  »  LIGA 1  »  FINANȚARE

Câți bani publici au intrat anul trecut în contul lui FC Voluntari? Au apărut documentele contabile

FC Voluntari a înregistrat o pierdere de 1.033.891 lei, adică în jur de 215.000 euro.
FC Voluntari a înregistrat o pierdere de 1.033.891 lei, adică în jur de 215.000 euro.

Articol de - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 14:31

Și FC Voluntari a publicat pe site-ul oficial situația financiară pentru anul 2019. Ilfovenii au înregistrat în anul calendaristic trecut o pierdere de 1.033.891 lei, adică în jur de 215.000 euro. 

Totuși, ilfovenii stau mai bine față de 2018, când pierderea a fost cu mai bine de 100.000 de euro mai mare, adică aproximativ 340.000 de euro. Deși la multe dintre cluburile de Liga 1 drepturile TV sunt vitale, FC Voluntari este în rândul celor care fac excepție. Totalul cheltuielilor la formația din nordul capitalei atinge 4,4 milioane în 2019, iar veniturile din drepturile TV sunt puțin mai mult de un sfert, adică 1.2 milioane de euro. 

3 milioane de euro de la Consiliul Local Voluntari

Cea mai „groasă" parte a bugetului vine de la Consiliul Local Voluntari, adică 3 milioane de euro. Robert Gheorghe a acceptat să vorbească despre veniturile și cheltuielile de la club defalcate. Directorul executiv a dat explicații pentru cifrele din situația financiară obligatorie de pe site-ul oficial: 

  • 1.2 milioane din drepturi TV - „Din acești bani noi plătim salariile fotbaliștilor din Liga 1. Pentru asta ne ajung"
  • 3 milioane de euro de la Consiliul Local - „Toate cheltuielile noastre sunt plătite din acești bani. Bugetul pe care CL îl dă clubului de fotbal Voluntari este aprobat de Curtea de Conturi. Să știți că acești bani înseamnă tot clubul de fotbal. Liga 1, Liga 3 și Liga a 4-a, plus academia de fotbal"
  • 300.000 de euro - „Este bugetul pentru echipa a doua, care are staff complet și joacă în Liga a 3-a"
  • 400.000-500.000 de euro - „Este bugetul academiei noastre de fotbal. Gândiți-vă că aici sunt 36 de grupe, cu 36 de antrenori. Avem o academie puternică din care vor ieși jucători buni în viitorul apropiat"

14.000 de euroeste suma obținută de FC Voluntari din bilete în 2019, suficient cât să plătească unul dintre jucătorii bine plătiți pentru două luni

„Ne asumăm faptul că avem cea mai mică medie de suporteri din Liga 1, iar la noi, mulți dintre fani vin pe bază de abonament. Din păcate asta e situația și se aplică și altor cluburi, unele chiar de tradiție. E regretabil, dar ne asumăm"
Robert Gheorghe, director executiv FC Voluntari

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Primul club din Liga 1 care o spune răspicat: „90% nu vom putea relua campionatul”

Claudiu Florică a dat bani la Dinamo! Cu ce sumă a ajutat clubul pentru a obține licența

Playtech: BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta


Comentarii (5)
deusdat
deusdat  •  15 Aprilie 2020, 19:53

Niște întrebări bune ar fi fost: De ce există clubul ăsta, dacă pe localnici nu-i interesează? De ce s-au cheltuit atâtea milioane de euro din bugetul local, de la înființare și până acum? Toate celelalte probleme ale Voluntarilor sunt deja rezolvate? Primăria a dat clubului în 2019 cca 300 de lei pe cap de locuitor, mult peste totalul impozitelor locale plătite de familiile localnice! Nu cumva o parte din acești bani vin... de la bugetul statului? Ah, ce păcat că nu s-a dus un ziarist să discute cu domnul ăsta :)

custeauamereu24
custeauamereu24  •  15 Aprilie 2020, 16:54

Vi se pare normal așa ceva ? Cam câte lucruri bune se pot face cu 3 milioane de euro anual ? Spital, locuri de munca, infrastructura. Sunt orașe care nu au canalizare dar dau dau milioane de euro la fotbal. E trist ce se întâmpla. Astea sunt orgolii de primari și alți politicieni. Fotbalul nu e pentru politica și politicieni. E normal ca autoritățile locale sa ajute și cluburile de fotbal. Dar o pot face construind un stadion și infrastructura și atat. Cluburile de fotbal au ajuns jucăriile unor primari. Dar nu ar face o sosea. Așteptăm sa vedem ce se întâmpla și la CSA. Alta nenorocire din bani publici și acolo. Bani aruncați pe geam.?

adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 Aprilie 2020, 16:04

E ridicol. O echipa care aduna INTR-UN AN 14000 de euro din bilete (elocventa suma pentru audienta de care se bucura in comunitate) primeste de la bugetul localitatii 3 milioane de euro. Chiar daca suma e aprobata de Curtea de Conturi (nu ma indoiesc ca n-ar fi asa), toata povestea arata ca tichia de margaritar a chelului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează