FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Un personaj influent lansează scenariul ideal pentru Dinamo: „Vorbesc cu multă lume, sunt interesați să investească”

Dinamo așteaptă cu sufletul la gură aprobarea noului plan de reorganizare / Sursă foto: Imago Images
Dinamo așteaptă cu sufletul la gură aprobarea noului plan de reorganizare / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 09:50 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 10:58

Viitorul lui Dinamo depinde în continuare de aprobarea - sau respingerea - noului plan de reorganizare propus de clubul aflat în insolvență încă din vara lui 2021. Un eventual verdict favorabil ar putea veni la pachet și cu noi surse de finanțare, e de părere Constantin Anghelache, fostul președinte al „câinilor”.

Dinamo a intrat pentru a doua oară în insolvență în iunie 2021, în condițiile în care a mai trecut o dată prin același proces, în „epoca Ionuț Negoiță”, în perioada mai 2014-iunie 2015.

Cândva un personaj influent în Ștefan cel Mare, Anghelache e convins că, dacă roș-albii vor scăpa la un moment dat de datoriile mari care amenință clubul, noi investitori și-ar putea face apariția alături de cei din Red&White.

Veste SENZAȚIONALĂ pentru Dinamo: planul a fost APROBAT! Primele reacții pentru GSP.ro: „Toate lucrurile se vor regla. Vom avea parteneri puternici, veți vedea!”
DINAMO
Veste SENZAȚIONALĂ pentru Dinamo: planul a fost APROBAT! Primele reacții pentru GSP.ro: „Toate lucrurile se vor regla. Vom avea parteneri puternici, veți vedea!”

Anghelache: „Sunt destui interesați să investească sub formele cele mai diverse la Dinamo

„Să dea Dumnezeu să li se rezolve problema cu planul de reorganizare, care poate să-i aducă pe drumul neted și bun. Eu vorbesc cu multă lume și sunt destui interesați să investească sub formele cele mai diverse la Dinamo. Dar, până n-au o certitudine că datoria nu e aia, ci e alta, ei se abțin”, a spus Anghelache, într-un interviu acordat pentru GSP.ro.

Prin aprobarea noului plan de reorganizare, Dinamo, societate aflată în insolvență, caută să reducă datoriile de la 8 milioane de euro la aproape 2,4, modificare de care depinde viitorul clubului. Momentan, clubul funcționează pe baza unui plan de reorganizare votat la începutul procesului de insolvență, început în iunie 2021.

Discuțiile cu investitorii sunt condiționate de planul de reorganizare. Propunerea domnului Zăvăleanu e în interesul lui Dinamo și așteptările noastre de la termenul de 4 septembrie sunt să fie aprobat planul. Lucrurile vor fi mult mai simple pentru ce înseamnă Dinamo în viitor. Avem deja pre-agreate niște documente cu niște investitori, doar aprobarea planului împiedică realizarea stabilității și predictibilității clubului. Situația e sub control, cu siguranță 

- Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo, la Gold FM, pe 22 august 2023

Între timp, un fost angajat a cerut falimentul lui Dinamo

Oficialii grupării aflate în insolvență din iunie 2021 nu au plătit salariaților înscriși la masa credală sumele prevăzute în planul de reorganizare până la 22 august 2023. 

Ca atare, fostul director de marketing, Radu Bîrlică, a cerut falimentul clubului, după ce, în prelabil, acesta a depus la 31 iulie, la tribunal o cerere de plată, prin care a somat conducerea lui Dinamo să-i achite până pe 22 august suma de 34.342,50 lei, jumătate din restanțele salariale.

Radu Bîrlică este înscris la masa credală, ca salariat, cu suma totală de 68.685 lei (circa 14.000 de euro). El și-a motivat cererea de plată, considerând că Dinamo își încalcă obligația de plată asumată prin Planul de reorganizare în vigoare.

VIDEO Cornel Dinu a dat de pământ cu defensiva „câinilor” după înfrângerea din Giulești: „Moura e adus de la carnavalul de la Rio, Amzăr e ca un zar care se învârte”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Meciul toamnei pentru Dinamo: azi, o nouă înfățișare la Tribunal

EXCLUSIV Fostul șef de la Dinamo, în dezacord total cu suporterii: „Absolut de neînțeles ce au făcut, să fie clar!” » Cere de urgență un transfer pe un post-cheie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează