FOTBAL  »  Superliga  »  CONTROVERSA

Controversa, cu Udrea și Răureanu » „Cluburile nu merită mila jucătorilor! Să achite primele” vs. „Burleanu poate să ceară o parte din bonusuri, el i-a salvat”

Dan Udrea și Remus Răureanu, doi dintre cei mai experimentați ziariști ai Gazetei și prezențe constante la televiziunile de sport, dezbat cea mai nouă dilemă din Liga 1.
Dan Udrea și Remus Răureanu, doi dintre cei mai experimentați ziariști ai Gazetei și prezențe constante la televiziunile de sport, dezbat cea mai nouă dilemă din Liga 1.

Articol de , - Publicat luni, 24 august 2020 20:16

Dan Udrea și Remus Răureanu, doi dintre cei mai experimentați ziariști ai Gazetei și prezențe constante la televiziunile de sport, dezbat cea mai nouă dilemă din Liga 1.

Cluburile care și-au atins obiectivul în sezonul trecut, grație extinderii numărului de echipe sau a înghețării clasamentului, ar trebui să le achite jucătorilor primele pe care le aveau pentru obiectivele îndeplinite prin această metodă? Citiți mai jos opiniile celor doi:

Dan Udrea: Jucătorii să nu țină capul în pământ! Cluburile nu merită milă!

Chindia ar fi retrogradat dacă nu se mărea numărul de echipe de la 14 la 16. Dar n-a retrogradat, iar fotbaliștii trebuie să-și încaseze primele pe care le aveau specificate în contracte și care prevedeau recompensarea lor dacă echipa nu ajunge în Liga 2. Și n-a ajuns!

Astra a terminat pe locul 3 după ce s-a decis înghețarea campionatului, deși dacă ar fi pierdut ultimele două meciuri, lucru foarte probabil având în vedere adversarele și lipsa de efectiv din cauza testelor pozitive la coronavirus, ar fi ieșit de pe podiun. Și fotbaliștii Astrei au în înțelegerile cu clubul clauze care susțin că dacă echipa va termina pe locul 3, atunci jucătorii trebuie să primească bonusuri.

Care ar trebui să fie răspunsul la întrebarea „E normal, profesionist și moral ca jucătorii celor două echipe să ceară achitarea acelor prime?” Fără niciun fel de reținere: DA. Dar un DAAAAA imens, mare cât Casa Poporului și cât nesimțirea unor cluburi care nu mai știu cum să scrie contractele și cum să se lege de orice viciu de procedură pe la comisii ca să scape de sancțiuni atunci când nu plătesc jucătorii. Sau când îi amână cu lunile!

Evident că șefii Chindiei le vor bate obrazul fotbaliștilor: „Voi ați terminat pe loc retrogradabil, ce bani meritați?”. Merită fiindcă dacă acești jucători n-ar fi câștigat barajul cu Mioveni, acum, Chindia aștepta startul ligii secunde! Fără a se baza pe cel puțin un milion de euro, cota parte din drepturile TV pentru Liga 1 2020-2021.

Cam la fel stau lucrurile și în cazul Astrei. Ar fi chiar culmea ca șefii de acolo să invoce neplata primelor fiindcă ar presupune să calculeze cu înfrângeri pentru propria echipă ultimele două etape din campionatul trecut. Ar trebui să argumenteze în fața fotbaliștilor: „Ce prime mai vreți, că am fi pierdut meciurile din etapele din final și n-am mai fi terminat pe 3?”.

Jucătorii Astrei merită din plin acele bonusuri și din alt punct de vedere. Nu-mi aduc aminte ca atunci când echipa a fost depunctată cu 3 puncte, înainte de finalul sezonului regulat, fără ca jucătorii să aibă nici cea mai mică vină, cineva să fi venit și să-i fi consolat în vreun fel. La fel, atunci când s-a pierdut licența de Europa.

Apropo de Europa! Nu cumva Budescu și compania aveau prime și pentru clasarea pentru un loc de cupă europeană? Iar locul 3 era eligibil, bonusurile li s-ar cuveni, nu? Sau fiindcă patronul și-a bătut joc de tot sezonul trecut și nu a dorit să achite datoriile către ANAF, atunci tot fotbaliștii sunt cei care trebuie să suporte?

Și încă un argument! Pentru a ne lămuri definitiv dacă jucătorii ar trebui să aibă o minimă clemență pentru cluburi! Dacă FCSB ar fi avut promise prime jucătorilor pentru o clasare pe podium, credeți că Becali le-ar fi achitat vreun euro? Deși, teoretic, echipa ar fi putut ajunge și chiar ar fi avut șanse imense de a bifa aceast target, foarte probabil replica ar fi sunat așa: „Scrie în contract că trebuie să le dau bani pentru locul 3? Noi am terminat pe 5, da? Ce bani să le mai plătesc? La revedere, eu respect contractul”.

Cred că a venit vremea, după ani și ani în care au avut multe de îndurat, ca și jucătorii, nu doar patronii și conducătorii, să fie cei care să profite de modul în care e redactat un contract. Dacă am fi fost în Germania, unde fotbalistul e respectat, plătit la timp și protejat, da, poate că o astfel de situație merita rezolvată altfel. Câtă vreme în România jucătorul nu e respectat, nu e plătit cu lunile, e batjocorit de cluburi și de comisiile FRF, e chiar trimis în șomaj tehnic, atunci, el n-are voie să aibă milă. Fiindcă în fotbal e ca în viață, toate se plătesc la un moment dat!

Remus Răureanu: Dacă stabilește FRF că un club al cărui nume începe cu D merge în cupele europene, merită Fabbrini să ceară o primă?

Fotbaliștii de la Chindia vor să le fie plătite bonusuri pentru evitarea retrogradării. Nu au evitat retrogradarea, le-a evitat-o Burleanu când a mărit campionatul de la 14 echipe la 16. Clubul continuă în prima ligă? „Merităm banii!”. Au mai fost cazuri neclare pe care le-a creat înghețarea clasamentului neterminat.

Astra a rămas a treia în sezonul trecut, dar Bogdan Andone și oamenii lui au bătut-o pe FCSB de trei ori, au încurcat-o pe CFR și nu au mai apucat să joace și cu Craiova. Au muncit și au câștigat pentru poziția a treia.

Târgoviștenii au muncit și ei, doar că nu au câștigat, au pierdut des. Atât de des, încât au terminat sezonul pe ultimul loc. Comitetul Executiv al Federației a adăugat două cluburi peste prima ligă și așa a ajuns Chindia la un baraj câștigat cu Mioveni.

Din CEx, singurul care a prestat, cu adevărat, pentru primele fotbaliștilor a fost Emilian Hulubei, șeful sindicatului. Interesul lui e clar. Este, însă, normal să le fie plătite prime participanților dintr-o competiție pe care au încheiat-o pe ultimul loc?

Avocățește ar putea să fie în regulă. Și atunci ar avea și Burleanu ocazia să deschidă un nou proces prin care să ceară o parte din banii alocați ca bonusuri la Târgoviște, că el a salvat-o pe Chindia. Pe urmă s-ar îndrepta în instanțe și ceilalți membri ai Comitetului Executiv. Că au votat, deci au luptat pentru evitarea retrogradării Chindiei.

Și s-ar ajunge ca fotbaliștii să fie premiați și pentru schimbarea climei, și pentru modificarea orei. Oricât ar insista jucătorii lui Săndoi să capete bonusurile, demersul arată ca un truc și el subminează încercările altor fotbaliști chinuiți cu adevărat. La Astra tocmai au fost plătite o jumătate din salariul pe aprilie și o jumătate din mai. Dinamo e neplătită din mai.
Dacă stabilește Federația că un club al cărui nume începe cu D merge în cupele europene merită Fabbrini să ceară o primă?

 

Un nou sistem competițional pentru Liga 1 din 2020-2021

 

Citește mai multe știri din Liga 1:

Anamaria Prodan, despre situația fără ieșire a unui internațional: „Cine să dea 2 milioane de euro?” Ștefan Iovan, la 60 de ani » Amintiri senzaționale după câștigarea Cupei Campionilor Europeni: „Femeile mă atingeau și plângeau, fără să spună un cuvânt!” Fanii „câinilor”, invazie la Arena Națională, fără măsuri de distanțare! Cine a beneficiat de un tratament special

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
iulian1952
iulian1952  •  25 August 2020, 01:40

E normal, profesionist și moral ca „Burleanu să ceară o parte din bonusuri, el i-a salvat”. ASA FOTBAL ASA JURNALISTI . CUM RECUNOSC EI , JURNALISTII , BLATURILE DIN SPATELE CORTINEI RUSINII . RUSINE ETERNA .

steaua_clinceni
steaua_clinceni  •  25 August 2020, 01:01

hahaahahahah ala cu cercul =)))))))))

200748401087864
Gabriel Degeratu  •  24 August 2020, 23:30

Dan Udrea și Remus Răureanu,bine ca v-ati prezentat si fotografiile,va mai vede lumea.Auziti oameni buni,ei sunt doi dintre cei mai experimentati!?! Dupa o asemenea dezbatere,ce ar mai fi de adaugat ? Doar vorba lui Toma Caragiu din BD ..Ghiozdanele si la scoala cu voi!"

Vezi toate comentariile (8)
Comentează