FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA » VIDEO Edward Iordănescu, la ora confesiunilor: ce vrea ca să continue la Mediaș, ce a fost cu Craiova și de ce n-ar putea lucra la FCSB

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2020 12:44

Edward Iordănescu, antrenorul lui Gaz Metan, a susținut luni seară o conferință de presă în care a vorbit despre problemele actuale de la echipa din Mediaș și despre planurile sale de viitor.  

Antrenorul de 41 de ani speră ca luna viitoare clubul să iasă definitiv și oficial din insolvență, mai ales că, teoretic, s-au îndeplinit absolut toate cerințele pentru acest lucru. Edi a vorbit și despre lupta pentru play-off și a comparat accederea în top 6 în ediția de primăvară cu câștigarea unui titlu de campion. Tehnicianul ar fi singurul din Liga 1 care intră în play-off cu trei echipe diferite, Pandurii, Astra și Gaz Metan. 

Dar a anunțat că se poate despărți la vară de Gaz Metan, dacă gruparea nu-și va mări bugetul și nu-și va amplifica aspirațiile, urmând să continue dacă medieșenii vor dori cu adevărat să lupte pentru cupele europene.  

În vară închid colaborarea oficial la Mediaș și o să vedem dacă sunt alte planuri. Sunt 3-4 echipe mari care se bat sus. La una am fost, am câștigat un trofeu. Cred că fără el nici nu simțeam că am fost acolo, la CFR Cluj. 
 

Nu depinde de mine dacă mai rămân la Mediaș. ci de clubul Gaz Metan și ce îmi va pune pe masă de anul viitor. Pentru mine nu va mai fi suficientă doar o prezență în play-off. După insolvență, factorii locali trebuie să se pună la masă și să găsească resurse pentru un alt obiectiv”, i-a avertizat Iordănescu pe ardeleni. 

VIDEO » Conferința lui Edi Iordănescu

Edi Iordănescu despre CS Universitatea Craiova și FCSB

Edi Iordănescu a spus încă o dată că nu poate lucra în condițiile date la FCSB. „Cu FCSB au fost mai multe discuții, dar nu știu dacă vom putea colabora, întrucât acolo sunt niște condiții și un mod de a lucra…”.  

Craiova? „La Craiova sunt condițiile necesare pentru a emite pretenții la titlu.  Și când am plecat de la Pandurii am fost în discuții cu Craiova. Acum, poate că a fost cum a zis domnul Rotaru, ne-am alintat. A fost o discuție, apoi au vorbit cluburile între ele, nu s-a ajuns la niciun acord. 

Pe termen mediu și lung, mi-a făcut bine propunerea, pentru că sunt antrenor și-mi crește cota, dar pe termen imediat mi-a fost greu, fiindcă în vestiar, băieții îmi ziceau «Ce faci, Mister, gata, pleci?!». Mi-au fost greu să-i conving că vom continua, că trebuie să fie u gândul doar la muncă” 

„Nu știu dacă aș reveni la CFR Cluj. Dacă voi avea, vom vorbi. Și atunci am ezitat să semnez cu CFR. Avem informații că nu e unitate la nivel de conducere, că sunt niște tabere. Era o luptă pe trei fronturi. A fost perioada foarte scurtă. Am spus pas, apoi oferta a fost concretă și am acceptat. Momentul acela pe mine m-a întărit și mi-a dat curaj pentru viitor” 
Edward Iordănescu, antrenor Gaz Metan

Citește și:

Împotmoliți în mediocritate » Schimbarea la față a oltenilor, după plecarea lui Pițurcă, se lasă așteptată

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  21 Ianuarie 2020, 14:32

Edward e un tip dichisit, omul pune condiții, are pretenții mari,zici că e multiplu câștigător de Champions League,în momentul când ia 3-4 bătăi la rând el n are vină, lotul e slab...Te doare mintea cu acest fost jucător mediocru spre slab,omul e foarte riguros,dar altfel nu respectă competiția și negociază cu alții chipurile nu la modul serios ci in ideea să i creasca vanitatea.Nu,fraților,omul e slăbuț ca antrenor,s a văzut asta la CFR unde chiar a avut un lot bun la dispoziție și flăcăii ăia nu jucau nimic.Deodata nu mai era bun ce știau să joace cu Dan Petrescu,Edward dorea să și pună în practică ideile de joc in cele 3 zile de cand venise,ori asta e un proces mult mai anevoios. După umila mea parere,un antrenor cu adevărat bun trebuie să se dea după potențialul jucătorilor, nu să încerce să aplice tiki taka cand nu ai jucători pentru așa ceva. Dan Petrescu tocmai asta a reușit, să construiască o echipă care de cele mai multe ori joacă pe contraatac.Mari jucători nu are,sunt de nivel mediu,dar prin spiritul de echipă imprimat,au reușit să fie o nucă destul de tare pentru echipe cu mai mult staif in Europa,ca să nu mai menționăm diferențele foarte mari de buget. Am vrut să fac aceasta paralelă nu ca să l ridic in slăvi pe antrenorul clujenilor,ci ca să denunț într un fel caracterul plangacios și nemulțumit al lui Iordănescu Jr..A nu se confunda un antrenor cu personalitate puternică cu un tip nemulțumit de oricine și orice.Suntem totuși in România,prea mult zgomot pt nimic

Vezi toate comentariile (1)
Comentează