FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA // Împotmoliți în mediocritate » Schimbarea la față a oltenilor, după plecarea lui Pițurcă, se lasă așteptată

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2020 09:00

CRAIOVA // Dan Nistor n-a adus deocamdată plusul dorit, ci pare că a coborât la nivelul celorlalți.

A fost veselie mare în weekend, în cantonamentul oltenilor din Antalya. La masa de seară, jucătorii Craiovei s-au distrat și au cântat imnul echipei, "Cântec pentru Oltenia", în frunte cu proaspăt sositul Dan Nistor. Atmosfera din complexul Arcadia e bună pentru tonusul jucătorilor, dar în contradicție cu ceea ce au arătat până acum, în amicalele disputate.

Și n-ar fi atât rezultatele, 2-0 cu Braunschweig (Germania, L3), 0-1 cu Aarau (Elveția, L2) și 1-3 cu Pogon Szczecin (Polonia, L1), cât jocul care nu propune absolut nimic nou comparativ cu perioada Pițurcă. Antrenorul Corneliu Papură a împărțit lotul de 30 în două echipe, dar nici măcar cea "de gală", la care va apela probabil în primul meci oficial al anului, cu Gaz Metan (31 ianuarie), nu arată bine.

Nicio idee tactică nouă, aceleași "găuri" în apărare, lipsă de inspirație în ofensivă.

Declick-ul lui Andrei Ivan întârzie, Mihai Roman nu se lipește nici acum de gol, iar lui Nistor îi lipsesc deocamdată sclipirile de geniu care l-au făcut cel mai bun pasator din Liga 1. Fostul căpitan al lui Dinamo, autorul unui gol din corner cu Braunschweig, facilitat și de portarul care a scăpat mingea-n plasă, pare mai degrabă absorbit de mediocritatea din jurul său.

Papură susține că aceasta este o perioadă de acumulări și că important e ca echipa să se prezinte bine la reluarea campionatului. Și totuși! Dacă ziua bună se cunoaște de dimineață, cum se spune, atunci, în Bănie e încă întuneric.

Juncu ar putea fi o soluție

CRAIOVA // Împotmoliți în mediocritate » Schimbarea la față a oltenilor, după plecarea lui Pițurcă, se lasă așteptată

În meciurile-test s-a remarcat fundașul stânga Adrian Juncu (foto), 20 de ani, adus de la echipa a doua. Un jucător de viteză, tehnic, el s-a evidențiat prin câteva raiduri ofensive cu Aarau, când a scos și un penalty, și ar putea constitui o soluție în condițiile în care Bancu, titularul postului, e accidentat, iar Vătăjelu are și el probleme de sănătate. În felul acesta, Papură ar rezolva și problema celui de-al doilea jucător U21 în primul unsprezece, alături de Mihăilă.

"La orice echipă e presiune. Aici e mai mult, dar aşa e la Craiova. Tot timpul, de ani de zile. Am mai fost eu contestat, nu e nimic nou sub soare. M-am obişnuit"
Corneliu Papură, antrenor Craiova

3goluri au dat oltenii în amicalele din Antalya, primind 4. Ei au jucat până acum cu Braunschweig (2-0/goluri Nistor, Mihăilă), Aaarau (0-1) și Pogon Szecin (1-3/Cicâldău, penalty)

Cum arată acum U Craiova: Pigliacelli - Martici, Cosici, Acka, Juncu - Mateiu, Nistor, Cicâldău - A. Ivan, M. Roman II, Mihăilă

4 etape decisive pentru play-off! Craiova e în pericol mare + cum prinde Dinamo top 6

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  23 Ianuarie 2020, 05:14

Pana si Dinamo se intareste, basca de intamplare ca au si un antrenor foarte bun. Doar la Craiova este somn de voie. Dar luam campionatul anul viitor, vedeti voi. Sau... celalalt an. Sau, cine stie!

ipsilante
ipsilante  •  21 Ianuarie 2020, 22:52

Am vazut ca atat Marcel Popescu, cat si Cartu il laudau pe "***, ca a facut o medie de puncte pe mci, mai mare decat Piturca! Asa e! Dar nu le-a facut "***! La vremea la care a preluat el echipa de la italian, inca se mai juca ceva fotbal, din inertie. Jucatorii mai aplicau inca, ce invatasera de la Mangia. Dupa "primul mandat" al lui *** si acum, cel distrugator, al lui Piturca, echipa ARATA si JOACA jalnic! S-a distrus tot ce construise Manghia si s-a pus in loc HAOS total. Asa ca, acum, in a doua descalecare a lui *** la Stiinta, aratam ca o echipa de judet, pregatiti de play out! E trist, dar sunt slabe sperante de mai bine! Sa ne rugam pentru un miracol desi fara antrenor va fi foarte greu! FORZA STIINTA!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ipsilante
ipsilante  •  21 Ianuarie 2020, 22:37

De ce sa jucam ultimul meci de verificare cu echipa de pe locul 4 din Austria? Daca ne facem de ras, mai ales ca pana acum, cam cam asta am facut: NE AM FACUT DE RAS! Si ca rezultate, dar mai ales ca JOC! Mai bine organizam ultimul meci cu penultimul loc, adica 15, din Cehia. Poate ne iese si mai carpim mizeria de fotbal practicat, si rezultate, de pana acum. De toata jena! Dar, am inteles ca macar CHEFUL a iesit bine! Cei 65 de delegati, inclusiv jucatorii, s-au distrat bine. Cred ca patronul e entuziasmat. Obiectivul a fost atins. Angajatii clubului si-au facut concediul si se intorca cu forte proaspete, inapoi. Daca ii vindem pe Cicaldau si Mihaila, mai punem de un concediu tare, in Spania, la vara! Entuziasm total! Mi-e rusine ca am crezut ca acest club se identifica cu Craiova Maxima! Ce ar avea el in comun cu acea legendara echipa? N I M I C ! Vom juca fara antrenor un retur intreg! Sper sa nu retrogradam! Sper…

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close