FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Dinu: "Ando îmbină biciul cu zahărul!"

Ioan Andone, Andone, Dinamo
Ioan Andone, Andone, Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 09 iunie 2010 00:00

Cornel Dinu spune despre Ioan Andone că e antrenorul care poate aduce liniştea în vestiarul învolburat al "cîinilor".


- Domnule Dinu, cum vedeţi viitorul lui Dinamo după numirea lui Ioan Andone ca "principal"?
- Eu m-am înţeles foarte bine cu Andone, niciodată nu m-am certat cu el. Mi-a plăcut mereu de el pentru că a fost, ca jucător, la fel ca şi mine, rău, stilul de fotbalist de care nu trece nimeni. A evoluat mereu la sacrificiu, a fost un om de luptă, la fel e şi ca antrenor.

- E cel mai potrivit după ultimele probleme de la echipă?
- Peste tot pe unde a fost, Andone a transmis o atitudine pozitivă în vestiar, care contează la fel de mult ca şi pregătirea propriu-zisă. Am încredere în el, jucătorii nu prea mişcă în vestiar pentru că ştie să împace biciul cu zahărul, din cîte mi-am dat eu seama în ultimii ani.

- Sînteţi dispus să-l ajutaţi?
- Dacă îmi va cere sfatul, îi voi răspunde cu cea mai mare plăcere, din toată inima. Eu îl apreciez pe Ando foarte mult, la fel de tare şi pe soţia lui. Un bun prieten al meu este şi socrul lui, colonelul Şimon, care a fost miner în Valea Jiului. Un om de o calitate extraordinară, cu care, din păcate, mă văd mai rar. Ultima oară s-a întîmplat la Suceava, cînd era inspector-şef. Deci relaţiile noastre sînt apropiate şi sînt dispus să-l ajut pe Andone dacă îmi va cere acest lucru.


"Sper ca Andone să confirme ce am văzut de multe ori la echipele pe la care a fost, anume că a ştiut să-i ţină în frîu pe jucători"

Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

În iarnă, era cu o clasă sub Ţălnar!
În relaţia dintre Andone şi Dinu n-a curs mereu numai lapte şi miere. În iarnă, cînd acţionarii au negociat intens cu "Fălcosul" să preia echipa, Procuroru' a reacţionat dur: "El cere linişte şi bani, ceea e imposibil în fotbalul românesc. Eu zic că Ţălnar e cea mai bună variantă. E cu o clasă şi peste Andone, şi peste Rednic!".

"Nepoate, nu la Dinamo!"
Gheorghe Grozav a semnat în iarnă cu Standard Liege şi nu cu "cîinii", întrucît unchiul său, Cornel Ţălnar, l-a convins să meargă în străinătate! "Ţînţarul" a dezvăluit: "I-am spus: <Nepoate, la Dinamo nu e stabilitate, nu ştii ce va fi mîine, n-a fost sezon să nu fie un cutremur! În străinătate te poţi afirma".

Prinţu' şi munca
Ţălnar s-a amuzat pe seama lui Adrian Cristea: "E cel mai talentat jucător din România, dar îi place munca precum îmi place mie să escaladez munţii la minus 40 de grade Celsius! Îmi venea să-l împuşc cînd mi-a cerut vacanţă în timpul campionatului! M-am calmat şi i-am zis să-şi facă datoria faţă de contractul semnat, că dacă stă în vacanţă nu-l ia nimeni. Şi nici nu cred că fetele se dau în vînt după jucători care fac tuşa".

- "Dacă David Lops nu vine la Bucureşti pînă la finele săptămînii, transferul lui cade!", au ameninţat şefii "cîinilor". Aceştia se tem că fundaşul brazilian de 27 de ani s-a înţeles deja cu echipa lui Zenga, Al Nassr.
- Adrian Mihalcea la GSP TV: "M-ar tenta să mă întorc în ţară, dar nu se pune problema să revin acum la Dinamo, sînt destule vîrfuri la echipă".
- Andrei Cristea are de ales acum între Eintracht Frankfurt şi Brescia. "Am înţeles că va pleca sigur, i-am zis şi eu lui Borcea să-l dea acum, că nu se ştie ce va mai fi la anul. Şi Marius Niculae ar fi bine să plece, şi-a făcut datoria pentru Dinamo", a zis Ţălnar.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
redbuldog
redbuldog  •  09 Iunie 2010, 09:46

daa sa plece draq cu toti(numai cei valorosi desigur)..si sa inceapa Marea Reconstructie..Mihalcea,Danciulescu,Kirita,Pancu sa.

sundancekid
sundancekid  •  09 Iunie 2010, 02:07

Cornele ? Ce ar fi daca ti-ai pune leucoplast la gura !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează