FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, AZI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cornel Dinu îi înţeapă pe stelişti: "Ovidiu Petre şi Pleşan sînt prea umflaţi!"

Mihaita Plesan, Plesan, Steaua
Mihaita Plesan, Plesan, Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 17 martie 2010 00:00

Cornel Dinu spune că Dinamo nu trebuie să se sperie de mijlocaşii centrali ai Stelei, pe care îi consideră supraevaluaţi

- Domnule Dinu, mai simţiţi implicare sufletească într-un derby Dinamo - Steaua, cum era pe vremuri?
- Încărcătura sufletească e mult mai mare, dar mai nou unii conducători aduc tensiune suplimentară. Înainte, conducătorii nu vorbeau, decît cu propriile echipe, era suficient şi totul însemna pregătirea jocului. Prin anii '70, şefii celor două grupări aveau o educaţie interbelică, coloneii Gică Popescu, Ion Alecsandrescu la Steaua şi Turtureanu la Dinamo. Era o plăcere să discuţi cu ei, aveau o educaţie aleasă.

- Cum vedeţi Steaua de acum?
- Mult mai slabă valoric decît Steaua de pe timpul lui Boloni, Bumbescu, Iovan, Hagi, Piţurcă. Acum au o distribuţie inferioară valoric individual.

- Dar stilul de joc cum vi se pare?
- Au un joc pe benzi, cu Szekely şi Nicoliţă, destul de periculos. Şi Bogdan Stancu, care în spatele lui Kapetanos poate inventa ceva imprevizibil. Au însă probleme pe axul central defensiv, de care Dinamo poate profita şi trebuie să profite.

"N'Doye trebuie să paseze mai mult pe vîrfuri"
- Linia de mijloc este mai puternică decît cea a lui Dinamo?
- Au doi mijlocaşi, Toja şi Ovidiu Petre, diferiţi. Primul are calitatea de a purta balonul, de a ţine posesia, iar celălalt e un închizător pasator. Problema e că nu se pot compara cu Boloni, Tudorel Stoica, Liţă Dumitru sau Iordănescu, dacă e să revenim la istorie. Ovidiu Petre mi se pare mult prea umflat, chiar şi pentru nivelul echipei naţionale.

- E posibil să evolueze şi Pleşan, el este mai periculos?
- Nu mi se pare periculos, a stat mult pe tuşă din cauza accidentărilor. A epatat într-o singură fază în faţa unor mijlocaşi care evoluau stoperi prin "naţionala" Germaniei. De atunci nu am mai făzut fapte de arme la el. Şi el mi se pare un fotbalist umflat.

- Dinamo vi se pare că şi-a mai corectat jocul faţă de partida cu Ceahlăul?
- E foarte interesant că Dinamo a jucat mai bine în repriza a doua la Cluj. S-a văzut handicapul lipsei de pregătire pe un teren cu iarbă. Mijlocul a avut probleme. Kone şi N'Doye au pasat mai mult pe stoperi şi în lateral, decît pe vîrfuri. Trebuie corectat acest aspect. Atacanţii să joace la intimidare, nu la filaj de apărători. Pentru că pressingul e de sorginte britanică.

"Atacanţii trebuie să pună sub presiune apărarea Stelei. Important e să o facă în sprint, nu în alergare uşoară cum o fac unele dintre vîrfurile noastre. Trebuie să fii agresiv ca să creezi panică"
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

"Toată problema în derby este de atitudine, de voinţă şi de stare de sănătate. Din păcate, avem ceva probleme cu Niculae, Andrei Cristea, jucători ce trebuie să facă diferenţa"
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
 •  17 Martie 2010, 14:03

Acum serios....Corbel Dinu a fost fotbalist ? :)))))))) A fost pintre jucatorii cei mai slabi din Romania...si nu o scriu eu....documentativa si veti afla ca a fost un fotbalist care nici in prezent nu ar fii normal sa fie in div. A Asadar un antifotbalist nu poate sa-si dea cu parerea despre fotbal nici chiar in cazul d-lui Dinu care sta zilnic cu dictionarul in mana sa va mai dea pe spate cu cate un cuvant nefolosit din evul mediu. E jalnic acest personaj.

 •  17 Martie 2010, 14:00

constatare pertinenta a lui Dinu,are dreptate mai ales in privinta lui Petre care nu are absolut nicio calitate in joc si cand spun asta ma refer la viziune,gandire,dribling,pase,recuperari din piciorul adversarului (nu pase gresite)sut la poarta;o sa vedeti deseara ca a avut dreptate.ce e mai nasol ca in aceeasi categorie se afla si Banel,Toja si Plesan

florin_bos
florin_bos  •  17 Martie 2010, 13:34

lasa prostiile cu mituirea jucatorilor in aceasta partida ca acesti jucatori nu are obiceiul tau ......ei traesc pentru aceasta partida ,,,pentru uni jucatori este meciul vieti lor

Vezi toate comentariile (20)
Comentează