FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cornel Dinu nu a iertat pe nimeni după ce Dinamo a fost preluată de spanioli: „Ce hohot de râs al istoriei! O decadență fără margini” + „«Nevoiță», hoț și derbedeu”

Articol de - Publicat duminica, 16 august 2020 07:47 / Actualizat marti, 18 august 2020 09:36

Cornel Dinu (72 de ani), fost jucător și antrenor la Dinamo, a comentat vânzarea clubului către Pablo Cortacero și a avut un mesaj dur către fostul conducător, Ionuț Negoiță.

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul lui Pablo Cortacero cu Dinamo, după preluarea pachetului majoritar de la Ionuț Negoiță, și tot mai multe voci au criticat anumite mișcări pe care noii patroni spanioli le-au făcut imediat după ce au luat puterea în club. 

Momentan, Pablo Cortacero a plecat înapoi în Spania, după ce l-a trimis pe omul său de încredere, Rufo Collado, să le vorbească jucătorilor. Spaniolii au evitat în toată această perioadă să discute cu suporterii din programul socios DDB, chiar dacă aceștia au 20 la sută din acțiunile clubului. Ar fi trebuit să aibă chiar 27,5 la sută, conform memorandumului semnat cu vechiul patron.

Cornel Dinu: „Marele câștig al lui Dinamo e că scăpat de «Nevoiță»”

Una dintre vocile puternice ale dinamoviștilor, legenda vie a "câinilor", Cornel Dinu, a avut un discurs acid vizavi de noul patronat. Omul de fotbal de 72 ani a făcut o paralelă cu trecutul glorios al său și-al lui Dinamo, alături de care a trăit 45 de ani. „Momentan, cea mai mare reușită a lui Dinamo este că a scăpat de «Nevoiță!» Marele câștig. Hoțul ăsta a avut curajul să atace jucătorii lui Dinamo, legendele, el care nu avea voie să rostească numele lor, mai ales după ce a căpușat clubul. Negoiță și ai lui - o haită de lăcuste devastatoare pentru Dinamo.

În privința noilor patroni, permiteți-mi să am rezerve. Am fost ca un copil al lui Sandu Vogel, care a inventat Dinamo, și-am făcut cel puțin 10-12 ani turneele de vară alături de el, întâlnind toate echipele mari ale Spaniei din anii 70. Dragii mei, eu l-am cunoscut pe Bernabeu ca și conducători, pe Puskas, Munoz și pe Kubala i-am cunoscut ca antrenori, am jucat contra lui Santillana, Del Bosque, Pirri, iar Villar mi-a fost prieten bun... Am fost amic cu Miljanici și cu echipa sa, cu nemții Netzer și Breitner, am avut mulți prieteni ziariști și oameni de afaceri de acolo, am citit Marca zi de zi timp de zeci de ani. Ce hohot de râs al istoriei ca Dinamo să fie prima echipa românească preluată de străini, Dinamo cu nume străin înființată în cartierul naționalist creștin al Oborului”, a declarat „Procurorul" pentru Gazeta Sporturilor.

„Decadență fără margini”

Cornel Dinu a continuat și a analizat și noua conducere a lui Dinamo. „Să mă gândesc acum la Cortacero, la Rufo, la filiera ardeleană de mari dinamoviști Țălnar și Șerdean, filiera combinatorie din Neagra Iulia... Când o să vorbesc și de ea, să vă țineți de ziduri! E mult prea degradant pentru mine! Noii spanioli ar fi bine să fie sefarzi (n.r. evrei de rit spaniol), precum numele societății lor, Benel.

Am jucat cu Real Madrid, sunt un mare admirator al acestui club măreț, așteptam altceva de la niște oameni de fotbal spanioli. Mă așteptam la normalitate. Adică tranzacția să fie explicită în fața presei. Așa s-a întâmplat la Manchester City, la PSG, la Milan, când au venit unii din afară și-au preluat un club din altă țară. Eu înțeleg că Negoiță și-a bătut joc în ultimul hal de suporteri, de DDB, ca un derbedeu, voiam altceva de la noul patronat. Ca să ajungi acum la filiera ardeleană lângă noii spanioli, mi se pare o decadență fără margini. De la Bernabeu să ajung la Rufo... Cu tot respectul, îmi păstrez lacrimile pentru mine!", 

VIDEO Cortacero: „Dinamo merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Lovitura verii! Dinamo a bătut palma cu Budescu » „Câinii” pregătesc asaltul pentru încă un star din Liga 1

EXCLUSIV Dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo: problema urgentă pe care trebuie s-o rezolve spaniolii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (54)
creeperno
creeperno  •  16 August 2020, 22:55

Ma si interesa parerea ta

102986354851652
Geo Stan  •  16 August 2020, 18:31

Ati citit cartile lui Cornel Vinu ? eu le am citit pe toate ! in toate aceste carti ,Talnar este descris ca un om serios,ca un adevarat dinamovist,ca un om cu caracter deosebit .Ba mai mult,Dinu ,povesteste cat de bine se simtea la casa parinteasca a lui Talnar (in jud Alba ),ce parinti minunati avea,ce mincaruri facea mama lui si ce vin (!!!) bun aveau.Au facut acolo si Revelioane,cu meniuri iesite din comun si stropite cu vin nobil(mult,sec,rece ).Acum ,poate ca s au certat si conform obiceiului lui Dinu,il face praf pe Talnar.Acum ,Talnar nu mai face parte dintr o familie minunata.Acum Talnar e dusmanul planetei,pentru ca s-a certat Dinu cu el.Sa nu mai spuna nimeni ca Anamaria greseste ,cind il face pe Dinu *** si gretos...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1549514718702915
Sandu Daniel  •  16 August 2020, 15:57

Cornel dinu la alintat *** CARE SI-A PERMIS SA-SI BATA JOC PE FATA PURSISIMPLU DE ECHIPA DE SUPORTERI DE TOT CE INSEAMNA DINAMO ,A VINDUT TERENURILE DE LA SAFTICA LU TASU ESTE ACUZAT DE BANCRUTA DE SPALARE DE BANI SA INTELEAGA TOATA LUMEA ASTA A VRUT SI URMARIT ALTCEVA NU FOTBALUL NU ECHIPA DINAMO ,CAND SA BAGAT LA DINAMO A FOST CA SPONSOR ,PEURMA A VAZUT CA TREBUIE SA BAGE BANI CE A ZIS STAI TATA CA NUI DE MINE A INCEPUT SA VANDA DIN JUCATORI ,NICA, ROTARIU LA VANDUT LA 12 NOAPTEA FARA SA STIE NIMENI MEVLIA ,PULICI, COSTACHE SI MULTI ALTI JUCATORI DE NERVI NUMI VINE ACUM ,SI NENOROCITUL ASTA TOT SE LAUDA CA EL A FACUT A DRES A FACUT PE MASA A DEVALIDAT SI CE A MAI RAMAS DIN DINAMO IR VOI ZIARISTII IAT CANTAT IN STRUNA LA *** ASTA CA NU POTI SAI SPUI ALTFEL ,A INSTRAINAT ACTIUNILE LA O ALTA *** UN AGARICI FIRMA DE APARTAMENT SA NU-L IA ASTIA LA BANI MARUNTI PENTRU TOT CE A FACUT TOATE MAGARIILE AUZI LA EL DINAMOVIST LOVILAR COVIDUL EXISTA UN DUMNEZEU SI O SA-L PEDEPSEASCA MAI DEVREME SAU MAI TARZIU ,IAR DOMNII CARE SE OCUPA DE NELEGIUIRI SA-SI FACA TREABA CORECT ATUNCI *** VA SPUN SIGUR VA AJUNGE LA TUHAUS

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează