FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Cosmin Contra admite problemele financiare de la Dinamo: „Eu nu am luat niciun ban până acum! Trebuie să cred, dacă nu, atunci proiectul a existat doar din vorbe”

Cosmin Contra (44 de ani) e îngrijorat de situația de la Dinamo. Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, antrenorul „câinilor” spune că deocamdată nu a încasat niciun ban de la instalare.
Cosmin Contra (44 de ani) e îngrijorat de situația de la Dinamo. Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, antrenorul „câinilor” spune că deocamdată nu a încasat niciun ban de la instalare.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 20:30

Cosmin Contra (44 de ani) e îngrijorat de situația de la Dinamo. Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, antrenorul „câinilor” spune că deocamdată nu a încasat niciun ban de la instalare. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 21:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cosmine, scuză-mă că-ți zic, ai fost și tu fotbalist cu 73 de selecții la națională, ai jucat la mari echipe din Europa, ai antrenat la un anumit nivel, inclusiv naționala, pe ce te-ai bazat când ai semnat contractul, cum te-au convins?
- Mi-au zis că este un proiect foarte mare la Dinamo, în care se va investi 10 milioane de euro în primul an. Mi-au zis că acesta va fi bugetul. Nu știu dacă aici sunt incluse și datoriile, dar oricum 10 milioane este o sumă considerabilă, un buget bun, sănătos, poți să aduci jucători de calitate. Au zis că vor face o academie serioasă, în stilul spaniol. A fost un proiect pe care am dorit mereu să-l am în România.

- Au respectat ceea ce au promis atunci?
- Deocamdată, nu. Asta e problema. De aceea am zis că se mișcă greu lucrurile în sensul ăsta. Deocamdată, proiectul nu funcționează de unde ar trebui să funcționeze. Dar am zilnic discuții cu directorul sportiv, cu Pablo Cortacero, mă liniștesc și zic că nu vor fi probleme de bani.

- Sunt aceste probleme cu banii.
- Da, sunt. Unii au două luni, eu am o lună și un pic. Deocamdată, nici eu nu am luat niciun ban.

- E un proiect interesant, captivant, dar au adus ceva?
- Au adus, dar puțini bani. Primele salarii, fiindcă băieții aveau o datorie de 3 luni, au făcut o infuzie de 200.000 de euro. Apoi, zilele trecute, s-au plătit niște bani din drepturile TV, au mai luat jucătorii niște bani. Infuzia aia mare, de care s-a tot vorbit, trebuie să ajungă în club ca lumea să se liniștească din toate punctele de vedere.

- Crezi că vor mai veni?
- Trebuie să cred. Dacă nu, atunci proiectul a existat doar din vorbe. Când cineva aduce 12 jucători cu salarii bune și foarte bune, plus 10 oameni în administrativ, nu ar avea logică să facă atâtea eforturi, să aducă oameni din Spania, din Polonia, din Slovacia, de unde au venit și de unde și-au lăsat familiile, iar acum să se strice din fașă.

- Tu judeci rațional, dar...
- Trebuie să fie bani. Deocamdată, nu vin.

- Dacă nu vin?
- Pe mine mă țin rezultatele pe postul meu și, momentan, acestea nu sunt. Pe mine mă procupă cel mai mult rezultatele. Chiar dacă am fi meritat mai multe puncte, nu le avem. Singura mea preocupare e ca la meciul de vineri, cu Astra, să fac niște schimbări, să aduc un suflu nou și să câștigăm.

- Există pericolul să te destituie?
- Logic, la 5 înfrângeri, dacă ar fi să nu câștigăm cu Astra, cineva ar putea să considere că trebuie schimbat antrenorul.

- Tu ai vreo intenție să renunți?
- Nu, nu. Dacă vor continua aceste probleme și nu vor intra banii, nu are rost să rămân într-un proiect în care mi s-a spus un anumit lucru și nu se întâmplă acel lucru. Dar eu nu sunt genul să dau bir cu fugiții. Eu am încredere că pot face treabă la Dinamo, am încredere în munca pe care o pot face la nivel sportiv, dar trebuie să fiu lăsat s-o fac.

VIDEO. URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU COSMIN CONTRA

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamo. Promisiunile lui Pablo Cortacero nu prind! Atac devastator: „Cred că au ei nevoie de bani, să își facă reparații pe la case” + „M-a deranjat foarte mult Contra”

Cosmin Contra, înainte de partida cu Astra: „Meci pentru evitarea retrogradării” + Ce spune despre răbdarea șefilor de la Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (46)
masinameaeata
masinameaeata  •  29 Octombrie 2020, 15:10

Dinamo a fost privatizata, precum a fost economia Romaniei. Mai intai, s-a spus pe toate canalele TV, ca economia este una energofaga , care produce numai pierderi. Boborul a pus botul imediat, ca daca se spune la TV, inseamna ca trebuie sa credem si sa nu cercetam. DAR, va intreb? Din ce bani a platit nea Nicu, datoriile Romaniei? Cum a achitat la FMI si la Banca Mondiala, inainte de 1989, toate datoriile daca economia era energofaga si falimentara? Din ce bani a facut nea Nicu, 263 de viaducte, unele sunt, au fost si vor ramane, mandria Romaniei(ex. Vidraru, etc.) sau Casa Poporului, daca economia era energofaga? In realitate, s-a urmarit vanzarea la pret de fier vechi, a intregii industrii. Veneau asa zisi investitori, incheiau cu Ministerul Industriei contracte de privatizare prin care promiteau ca investesc milioane de USD pe hartie si in realitate, dupa ce au preluat fabricile, NU au investit nici macar un singur leu, au vandut toate utilajele, unele la fier vechi, au bagat banii in buzunar si ulterior au vandut si terenurile pentru imobiliare, astfel au devenit milionari in USD si acum rad cu lacrimi de prostii de romani. Au venit in Romania rupti in ***, doar cu promisiuni, ca si spaniolii de la Dinamo si au plecat de aici, milionari in USD. Ei din vanzarea fabricilor si terenurilor si spaniolii din drepturile TV. Salariile promise la jucatori pe hartie, sunt o diversiune ieftina, sa accepte sa semneze, realitatea fiind o inselaciune cu iz penal, ca toate privatizarea

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

masinameaeata
masinameaeata  •  29 Octombrie 2020, 14:56
Postat de flick2020 pe 28 Octombrie 2020, 21:02

Si totusi, unde ar putea fi teapa ? Daca pleaca acum, ei raman cu o gaura in buget. Probabil ca au avut si ei ceva promisiuni din alta parte, care nu s-au mai concretizat si acum cauta cu disperare altceva.

Ha, ha, ha! Voi chiar nu v-ati dat seama nici acum, de teapa pusa la cale de Negoita, impreuna cu spaniolii? Negoita, nu avea bani sa plateasca datoriile. El a dat cateva mesaje ca vrea sa bage in faliment Dinamo. A vazut reactiile opiniei publice si cum toti se impotriveau, pentru a nu-si pune suporterii in cap, mai intai a scos pe piata ideea cu cumparatul actiunilor de catre suporteri si vroia un singur leu. In realitate, el urmarea sa nu i se sparga in cap lui falimentul lui Dinamo. A studiat pista si a vazut ca toti suporterii, tot pe el il gaseau vinovat pentru situatia de la Dinamo si a inteles repede ca daca vine actiunile suporterilor pe 1 leu, acestia nu vor avea bani sa sustina proiectul si pana la urma tot el, Negoita, va trage mata de coada. Asa ca a gasit acesti spanioli, care din punctul meu de vedere sunt niste tepari, actiunea fiind pusa la cale in colaborare cu Negoita. Se urmareste sa se dea vina acum pe spanioli, care a doua zi, se vor urca in avion si suporterii raman cu comentariile. Va rog, nu mai fiti naivi! Saracul Contra, este sarac cu duhul, daca i-a crezut pe cuvant pe spanioli. El trebuia sa ceara garantii bancare, o scrisoare de garantare a imprumutului si un acreditiv revolving, care putea fi executat, daca spaniolii nu investeau cele 10 mil de euro promise. Asa, si eu va spun ca vreau sa vin sa investesc la Dinamo si ofer nu doar 10 mil, ci 150 mil de euro, hartia suporta orice suma si orice minciuna.

rockyus
rockyus  •  29 Octombrie 2020, 12:06

Sa vina Cortacero cu banii...nu va mai bateti joc de jucatori si suporteri !

Vezi toate comentariile (46)
Comentează