FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A refuzat FCSB în trecut, acum vorbește la superlativ despre Gigi Becali: „Să lucrez cu el? Aș fi bucuros! Trebuie să-i mulțumim”

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 02 mai 2022 13:04 / Actualizat luni, 02 mai 2022 14:49

Costel Enache (49 de ani), actualul antrenor principal de la Poli Iași, care în 2019 a refuzat oferta de a o antrena pe FCSB, vorbește la superlativ despre Gigi Becali (63). Întrebat dacă ar lucra alături de acesta, Enache a răspuns fără echivoc: „Chiar aș fi bucuros”.

Gigi Becali și-a clădit o reputație de patron capricios, greu de înduplecat de către antrenori să nu intervină în viața echipei. Chiar și așa, există tehnicieni entuziasmați de ideea colaborării cu Gigi Becali. Printre aceștia se numără Costel Enache, actualul „principal” de la Poli Iași.

Enache nu crede că Gigi Becali este cel care dictează schimbările și formațiile de start la FCSB. El pune rezultatele echipei pe seama muncii antrenorului Toni Petrea, dar vorbește la superlativ despre Becali, pe care-l numește „om cu un suflet foarte mare”.

Îl vinde?! Liverpool nu-l mai ține un an pe Salah dacă nu prelungește contractul acum!
LIVERPOOL
Îl vinde?! Liverpool nu-l mai ține un an pe Salah dacă nu prelungește contractul acum!

Costel Enache: „Aș fi bucuros să fiu lângă Gigi Becali. Este un om minunat”

„Toți ne uităm la un meci de 90 de minute, dar până la acel joc sunt sute, mii de ore de antrenament, de gestionat 30 de bărbați puternici, cu adrenalină, personalitate și dorințele lor. E greu să gestionezi lucrurile astea de unul singur, dar văd că Toni a făcut-o foarte bine. Nu cred că e așa reală treaba asta (n.r. - cu implicarea patronului), a declarat Enache la Pro Arena. 

Întrebat dacă ar putea lucra cu Gigi Becali, Enache a răspuns:

„Chiar aș fi bucuros să fiu lângă un om cu un suflet foarte mare. Pe lângă partea profesională, care ne ia mult dintr-o zi, întreaga zi trebuie să fim oameni, iar domnul Becali chiar este. Pe lângă ceea ce promovează media, știu foarte multe dintre ajutoarele pe care le-a acordat. Din acest punct de vedere îi putem ierta unele ieșiri. 

E un om minunat, cu suflet. Noi, cei care trăim din fotbal, trebuie să îi mulțumim pentru faptul că investește în fotbal. Pe lângă faptul că ține o echipă, a ajutat și alte formații din campionat să traiască, să respire. E un om care cumpără jucători din țară, iar acei bani investiți ajută și alte cluburi. Ajută fenomenul, iar lucrurile astea, pe care le scoateți mai puțin în evidență, ne ajută pe fiecare”.

Totuși, Enache nu se așteaptă să fie contactat de către FCSB: „E prea mare imaginația, să lăsăm lucrurile să curgă curat, firesc. Cine știe?, vom vedea. Încă sunt un antrenor modest în România și vorbim de o echipă de top, nu cred că trebuie să mergem cu gândurile până acolo”. 

În 2019 a refuzat FCSB

În 2019, când o antrena pe Hermannstadt, Costel Enache a fost la un pas să ajungă „principal” la FCSB. Echipa lui Gigi Becali era pregătită la acea vreme de interimarul Vergil Andronache, iar Becali îl identificase pe Enache drept înlocuitorul ideal.

După discuții întinse pe mai multe zile, Enache a ales să continue la Hermannstadt. La decizia sa au contribuit decisiv șefii echipei sibiene, care nu și-au dat acordul ca Enache să meargă la FCSB.

10 echipea antrenat Costel Enache: Ceahlăul, Poli Iași, Dunărea Galați, România U18 și U19, FC Botoșani, Astra, Hermannstadt, Petrolul și U Cluj

Citește mai multe știri din Liga 1: 

FCSB vrea 50 de milioane pe Octavian Popescu, CFR Cluj se mulțumește cu mult mai puțin pentru Petrila: „Crezi că nu-l dă?”

Inedit » UTA își premiază jucătorii după înfrângerea cu FCU Craiova: „Viciere de rezultat!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
steaua.libera
steaua.libera  •  03 Mai 2022, 01:14
Postat de emil1986 pe 02 Mai 2022, 17:51

***, Enache nu ar trebui sa accepte o oferta de la Becali???!!!! Mare ti-e gradina ...

O zici de parcă e o blasfemie să refuzi oferta de muncă a unui șef care în trecut a șters pe jos cu 90% din antrenori. Ți se pare ireal ca unii oameni să aibă personalitate. Asta zice multe despre tine. Să accepte, da, dacă vrea să fie secund. Din discursul Dlui Enache se înțelege că și un antrenor secund poate face multe.

valentindragobete
valentindragobete  •  02 Mai 2022, 20:49

De fapt, săracu, îi este doar foame !

emil1986
emil1986  •  02 Mai 2022, 17:51
Postat de steaua.libera pe 02 Mai 2022, 17:46

Pentru voi e halucinant că n-aveți deloc și pare mare diferența

***, Enache nu ar trebui sa accepte o oferta de la Becali???!!!! Mare ti-e gradina ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează