FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO, LA RETROGRADARE

EXCLUSIV Declarația lui Burcă le-a enervat pe legendele lui Dinamo » „Mă deranjează tupeul pe care îl are copilul ăsta. Nu cunoaște istoria clubului”

Costel Orac, al doilea de la dreapta la stânga, pe rândul de jos, la cel mai important meci din carieră, returul semifinalei cu Liverpool, din aprilie 1983
Costel Orac, al doilea de la dreapta la stânga, pe rândul de jos, la cel mai important meci din carieră, returul semifinalei cu Liverpool, din aprilie 1983

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 14:48 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 15:48

Ovidiu Burcă (43 de ani) a stârnit furia legendelor lui Dinamo, după ce a declarat la finalul derby-ului cu FCSB, scor 0-1, că Dinamo de astăzi nu mai are nicio legătură cu Dinamo care a scris istorie în fotbalul românesc. „Acel Dinamo a murit! Dinamo nu mai are în spate tot ce a avut odată - și nu vreau să intru în astfel de discuții”, le-a transmis suporterilor antrenorul formației din Ștefan cel Mare.

Fostul mare fotbalist Costel Orac (64 de ani), component al echipei Dinamo care, în 1984, a jucat în semifinalele CCE, cu Liverpool, nu l-a menajat deloc pe Ovidiu Burcă.

Claudiu Vaișcovici dă cu barda în toți de la Dinamo: „Bă băiatule, lasă-ne cu discursul filosofic și cu prosteala lumii! Acționarii? Abureală”
DINAMO - FCSB
Claudiu Vaișcovici dă cu barda în toți de la Dinamo: „Bă băiatule, lasă-ne cu discursul filosofic și cu prosteala lumii! Acționarii? Abureală”

„Nu-mi vine să cred ce a putut să declare Ovidiu Burcă. Mi se pare declarația unui om disperat, care și-a pierdut echilibru, iar asta nu e bine. Văd că face referire că a rescris codul genetic. Omul și-a pierdut controlul. Nici măcar nu cunoaște istoria clubului ăsta, dacă o cunoștea avea mai mult respect.

Pe mine mă deranjează că el face referire la faptul că Dinamo, vezi Doamne, avea spate. Păi, Dinamo avea spate pentru că avea valoare. Dinamo nu a câștigat campionate și a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni pentru că avea spate, ci pentru că avea jucători de valoare.

Mie, în general, nu-mi place să mă iau de asemenea specimene de oameni, dar când sunt obraznici trebuie puși la punct. Mă deranjează tupeul pe care îl are copilul ăsta. Deși mi se părea că este un băiat cu bun-simț, dar se pare că și-a pierdut controlul. 

Cei care sunt acolo ar trebui să ia măsuri urgent. E clar că situația a scăpat de sub control. Pentru mine, ăsta e un semn, când începi să cauți vinovați în stânga și-n dreapta și să nu-ți vezi propriile greșeli”, a declarat Costel Orac, pentru GSP.ro.

VIDEO. Ovidiu Burcă: „Acel Dinamo a murit! Oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă epocă!”

Costel Orac: „Nu e suficient să plece doar Burcă, trebuie făcută curățenie totală”

Legenda dinamovistă și-a continuat tirada la adresa antrenorului lui Dinamo: 

„Principalii vinovați sunt Burcă și cei din staff-ul lui, care au adus acești jucători. Ei sunt cei care îi lăudau pe jucători după fiecare meci, în care jocul părea cât de cât bun: «Noi jucăm un fotbal modern și o să vină și punctele». 

6 trofeea câștigat Costel Orac ca fotbalist la Dinamo București: 3 campionate (1981–82, 1982–83, 1983–84) și 3 Cupe ale României (1981–82, 1983–84, 1985–86)

Și uite că au trecut etapele, și punctele n-au venit. Jocul nu s-a îmbunătățit și atunci cine e vinovat? Suporterii, noi, cei din fosta generație, care mai suferim și mai criticăm din când în când, în speranța că lucrurile vor reveni la normal?”.

Declarația lui Burcă le-a enervat pe legendele lui Dinamo » „Mă deranjează tupeul pe care îl are copilul ăsta. Nu cunoaște istoria clubului”
Costel Orac, al doilea de la dreapta la stânga, pe rândul de jos, la cel mai important meci din carieră, returul semifinalei cu Liverpool, din aprilie 1983

Nu mă mai duc la meciurile lui Dinamo, pentru că după fiecare meci lumea ne tot întreabă pe noi, foștii jucători: «Ce facem, domnul Orac? Ce facem, domnul Augustin? Iar ne ducem în B?». Și noi ce să le răspundem?

- Costel Orac

Costel Orac a adăugat: „Ei au și declarat că n-au nevoie de fostele legende, că n-au nevoie de sprijin, că ei știu business-ul lor. Se lăudă că au vorbit cu Mircea Lucescu, cu Ionuț Lupescu, cu Florin Răducioiu. Nu e adevărat. E prosteală pentru suporteri și pentru alții. Dar pe noi nu poate să ne prostească”.

Ideea este că, nu e suficient să plece doar Burcă, acolo trebuie făcută curățenie totală. Începând cu directorul sportiv și toți care mai sunt pe acolo. 

Dacă nu au acestă viziune, să ceară sfaturi de la fostele glorii. Să-i sune pe Lucescu, pe Lupescu, pe oricare dintre noi. 

Cu un sfat putem ajuta oricând. Măcar atât să putem face, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă. Mai mult, au spus că știu ce au de făcut, iar acum vedem consecințele”.

E greu să faci scouting când nu ai jucat la un nivel înalt și nu simți jucătorul. Scouting-ul nu se face căutând doar pe calculator și uitându-te la niște jocuri. Trebuie să ai viziune și să simți jucătorului.

- Costel Orac

Ovidiu Burcă, după Dinamo - FCSB: „Acel Dinamo a murit! Oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă epocă!”

La conferința de presă susținută după Dinamo - FCSB 0-1, Ovidiu Burcă s-a aprins în momentul în care a vorbit despre reproșurile tot mai acide venite din partea fanilor. Înaintea meciului, tehnicianul a fost numit "groparul" lui Dinamo de către un suporter. La conferință, Burcă a revenit asupra acelei acuzații.

„Încă o dată o spun, sunt unii oameni obișnuiți cu alt tip de rezultate la Dinamo!

Istoria acestui club este importantă, iar ei au crescut cu acel Dinamo care câștiga campionate, care avea jucători de valoare, cărora nu le era frică, jucători care aveau determinare, aveau ambiție și agresivitate pe teren! Ei sunt obișnuiți cu acel Dinamo, dar Dinamo ăla a murit!

Noi, anul trecut, am rescris codul genetic al acestui club! Suporterii, nu noi! Dinamo nu mai are în spate tot ce a avut odată - și nu vreau să intru în astfel de discuții - (n.r. Burcă face referire, cel mai probabil, la sprijinul pe care clubul l-a primit uneori din exterior), dar Dinamo a renăscut din pasiunea oamenilor.

Istoria lui Dinamo e scrisă acolo și e frumoasă, dar oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă eră! Trăim o altă epocă!".

+25 FOTO

Ovidiu Burcă, tranșant: „Istoria se rescrie diferit! Nu mai putem trăi ce a fost odată”

Burcă a continuat în aceeași notă:

„Dacă vrem să ne adaptăm la condițiile actuale, OK! Dacă vrem să trăim în trecut, vom trăi acolo. Realitatea e cu totul alta și știți foarte bine asta.

Clubul ăsta a reînviat din propria cenușă datorită pasiunii unor suporteri. Au venit niște oameni care au dat o mână de ajutor, am încercat să coagulăm și să aducem alții. Suntem într-un moment de tranziție acum.

(...) Repet, suntem într-un alt moment al istoriei acestui club! Istoria se rescrie diferit! Dacă vrem să înțelegem lucrul ăsta, bine! Dacă nu, și vrem să trăim ceea ce a fost odată... Din păcate, ceea ce a fost odată nu e valabil și nu e actual. Dacă vrem să înțelegem, putem să contruim un viitor pentru clubul ăsta!", a mai spus Burcă.

VIDEO Derby-ul Dinamo - FCSB, salvat de Florinel Coman, fotbalistul-simbol al Superligii

Citește și alte articole:

Cornel Dinu i-a spulberat pe Nicolescu și „Ovidel” Burcă: „Rapid v-a ușuit, acum v-ați reunit la Dinamo... să-i cântați prohodul?”

Suspendarea care îl paște pe Elias Charalambous după gestul obscen din Dinamo - FCSB

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (20)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  28 Noiembrie 2023, 09:13
Postat de concret pe 27 Noiembrie 2023, 15:58

La Dinamo e o singura problema, o problema care persista de 15 ani: lipsa banilor. Asta e cauza tuturor dezastrelor din ultimul deceniu. Ca vorbim de Negoita, Cortacero sau Eugen Voicu, toti au venit la mica plesneala, crezand ca numele clubului e suficient pentru a face performanta. Cu investitii minime nu poti sa pacalesti fotbalul. Uite ce a facut Sucu la Rapid, cum a venit, cum a marit capitalul societatii. Pai la Dinamo te iau astia cu filosofia, ca au ei know-how, ca fac lucrurile altfel... si pana sa le faca se termina campionatul si retrogradeaza. Penibili. Dinamo, la ce fond de suporteri are, ar putea sa domine campionatul lejer in Romania, pentru ca nivelul Ligii 1 e extrem de slab... dar cand toti mascaricii vin si vorbesc de know-how, in loc sa investeasca, primesc ceea ce merita.

da ma intru toti suporteri pe teren si pana la urma dau si ei un gol..

istet10
istet10  •  27 Noiembrie 2023, 23:47
Postat de creeperno534 pe 27 Noiembrie 2023, 22:50

Unde erau legendele sezonul trecut?

Se uitau cum Burca si ai lui balteau in B. Se uitau cum noii patroni nu investesc. Ce trebuiau sa faca ? Sa bage bani precum prostalaii aia din ddb?

johndorthy
johndorthy  •  27 Noiembrie 2023, 22:56
Postat de polistul68 pe 27 Noiembrie 2023, 22:21

Anderlecht de atunci, ar fi cam City din ziua de azi ? iarasi te iei dupa comentatori gen Ionel Stoica ? Sau a celor care spuneau ca Anderlecht este o selectionata mondiala....ia uita-te la echipa de atunci...si spune-mi vreo 2-3 jucatori "mari"...vedeta echipei era Enzo Scifo, pe atunci f tanar...genul de jucfator nascut talent si care a murit speranta..repet, ia echipa, si vezi ce CV aveau jucatorii lui Anderlecht...sa nu joci cu echipe dein Italia, Spania ( decat finala), Germania, Franta.....Anglia era exclusa..,asta e noroc chior. Dar rezultatul ramane, clar...acuma depinde cum il interpretati voi, acesti sustinatori ametitit de comentariile de atunci, cand , daca nu ne *** arbitrul, sigur echipa adversa era extrem de buna. Parca au mai jucat cu Honved, Kusysy Lahti, Anderlecht si Barca...Dupa asa un parcurs, cu un noroc imens in finala, voi chiar credeti ca a-ti fost cea mai buna echipa din Europa.

noi nu credem,noi chiar suntem la momentul 1986 cea mai buna echipa de fotbal de pe terra. dovada ca in 1989 am ajuns din nou in finala ucl//cce

Vezi toate comentariile (20)
Comentează