FOTBAL  »  LIGA 1  »  CORONAVIRUS

Gică Hagi, declarații-manifest despre criza COVID-19: „Câtă viziune și creativitate am eu, tot nu știu să zic. MTS și FRF să facă un plan, multinaționalele trebuie să susțină sportul!”

Gică Hagi a vorbit despre criza COVID-19.
Gică Hagi a vorbit despre criza COVID-19.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 07:29

Criza generată de pandemia de coronavirus n-avea cum să ocoloească nici sportul. Gică Hagi, antrenorul Viitorului, a vorbit în cadrul unei intervenții televizate despre efectele unei posibile crize economice asupra sportului românesc

În opinia „Regelui”, sportul ar trebui să beneficieze de mai multă susținere în această perioadă și solicită inclusiv introducerea unei legi prin care companiile multinaționale să direcționeze bani spre sport și cultură. 

„Treaba asta trebuie tratată destul de serios. În primul rând, din punct de vedere administrativ. Cum va merge fotbalul înainte? Eu din prima v-am zis că va fi o criză. Ce a fost un leu face acum jumătate. Lucrurile acestea trebuie evaluate și gândite, să știm și noi care e situația. 

La toți ne e greu. Eu cred că la noi lucrurile se vor duce 50% în jos. Câtă viziune și creativitate am eu, tot nu știu să zic

Ar trebui făcută o ședință, cu toții. Ministerul Sportului, Federația, că ei ne conduc, toți. Să se facă o videoconferință și să se pună la cale un plan, nu fiecare să-și dea cu părerea”, a spus Hagi, la TV Digi Sport.

Gică Hagi: „Multinaționalele produc miliarde, pot susține sportul”

„Cu toții producem bani în România, statul trebuie să realizeze facilități. Trebuie dată o lege pentru multinaționalele care au bugete foarte mari, care produc în România. Statul e numărul 1. El trebuie să susțină, să facă politicul, guvernul, Ministerul Finanțelor, MTS, prin președinții de la Federații.
 

Cu toții să vorbească și să vadă cum putem avea facilități. Avem parteneri care vin la sport? Am făcut o lege în care multinaționalele să investească în sport și în cultură?


Ele produc miliarde în România. Ele pot susține sportul și viitorii mari sportivi. Înseamnă o lege, cum au dat-o și nemții, și englezii și americanii. Vă faceți că nu auziți! Eu o zic de atâta timp.  Noi nu mai suntem buni, competitivi? Dar de ce? Dați-ne și nouă buget de 15-20 milioane și o să vedeți cum ne batem cu cei de afară. E simplu. Dacă îți dorești să ai sport în țara ta, trebuie să investești în sport, în acest segment social” - Gică Hagi

VIDEO. Dan Negru despre Hagi: ”Nu înțeleg de ce lumea îi spune Gică”

Citește și alte știri de actualitate:

RUPTURĂ în Generația de Aur!? Gică Hagi nu îi răspunde la telefon lui Florin Răducioiu: „I-am lăsat și mesaj vocal, mi-a dat seen”

Gică Hagi vrea să revoluționeze Liga 1 și atinge un subiect sensibil: „Ce e cu disperarea asta?”

Playtech: BOMBĂ! Cu cine a fost surprinsă Anamaria Prodan după vestea divorțului. Ce au făcut împreună


Comentarii (1)
bodrin
bodrin  •  22 Aprilie 2020, 11:20

"Câtă viziune si creativitate am eu..." Laudă-mă gură...a creat o morișcă de făcut bani..." Dați-ne 15-20 de milioane..." Sigur, e mai comod bugetar...E un monument de...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează