FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

COVID-19. EXCLUSIV Schimbări majore în fotbal după pandemie » Valeriu Iftime: „La mine, bugetul poate scădea din start cu 25%”

Valeriu Iftime +49   FOTO
Valeriu Iftime

Articol de - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 15:45

Criza cauzată de pandemia cu Covid-19 lasă multe semne asupra tuturor domeniilor, iar fotbalul nu poate fi ocolit. Valeriu Iftime, finanațatorul de la FC Botoșani, crede că vor exista probleme și schimbări la nivelul bugetelor formațiilor din toată lumea.

A oferit și un exemplu, universal valabil pentru cluburile din Liga 1, care depind mult de drepturile TV, vânzarea de jucători și ticketing sau marketing.

"Cred că lucrurile se vor schimba într-un fel. Așezările prețurilor vor fi altfel. Dacă va fi o criză economică severă, atunci salariile vor fi altele, salariile care oricum la un moment dat păreau foarte mari, ieșite din sfera normalului. Va conta mult ce se va întâmpla cu mijlocele de unde obținem banii. Să vedem de unde mai luăm.

Cum va fi cu marketingul, ticketingul, ce vor mai putea sponsorii, televiziunile, dacă drepturile TV vor aduce la fel de mulți bani. Dacă toate cele menționate vor fi la același nivel, atunci lucrurile vor rămâne normale. Însă eu nu văd așa ceva. 

UIte, păi dacă transferul lui Chindriș scade la 400.000 de euro, mai puțin de jumătate din cât vreau eu, atunci s-au dus jumătate din banii pe care eu îi făceam din transferuri, ceea ce înseamnă scăderea bugetului cu un sfert. Asta dintr-un foc! E greu de măsurat dacă salariile vor fi la fel.

Oricum, noi la Liga 1 eram destul de prost plătiți față de ce se întâmpla în Polonia, Cehia, Ungaria, chiar unele echipe din Bulgaria. Dar vor fi și părți unde ar putea scădea. Eu m-am chinuit mult să dau 6000 de euro salariu, pentru că avem o disciplină financiară reală. Ne reglăm unii cu alții” a spus patronul moldovenilor pentru GSP.RO.

„Păi, erau momente în care voiam un jucător și el avea oferte de la Sibiu sau Timișoara, în trecut spun, pe 7000 de euro, iar eu nu înțelegeam de unde dau ăia atâția bani când eu puteam da doar 4000 de euro" - Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani

Probleme pentru cluburile finanțate de stat

Valeriu Iftime e convins că actuala criză financiară va afecta cumva și cluburile finanțate de primării sau de stat. 

Există însă și varianta ca, de dragul voturilor, edilii să nu umble la acest segment: "Cu siguranță că vor fi probleme și la cluburile finanțate de stat. Dar trebie să gândim și altfel, e an electoral. Lumea are nevoie de spectacol la orașe.

Edilii au nevoie de voturi. Banii pot fi sau nu. Depinde! E greu de lămurit acum, e un subiect greu. Banii oricum vor fi mai puțini în perioada asta. Costul public se va reorganiza puțin. Oricum PSD-ul a exagerat cu cheltuielile bugetare. Atunci cu siguranță că va exista o scădere și la acel nivel”.

VIDEO. Iftime dă semnalul revoltei: „Forțăm reluarea campionatului, să mai salvăm ce se poate! Deja sunt în depresie, LPF e în șomaj tehnic”

FOTO. Cum arată Bucureștiul în timpul pandemiei:

+45 FOTO

Citește și alte știri despre Liga 1:

Ionuț Negoiță, anunț terifiant pentru fanii lui Dinamo: „Gata, se stinge lumina! Faliment și Liga 4, dacă gargaragiii nu lasă vrăjeala!” + mesaj pentru Bărboianu

Gigi Becali, izbucnire cu accente xenofobe în direct la TV: „Merkel l-a sunat pe Orban și i-a zis «Dă-ne niște sclavi». Orban, trebuie să fii bărbat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
prostiidelafc5b
prostiidelafc5b  •  10 Aprilie 2020, 17:35

ti-l da gigi ca are nevoie de tine in cooperativa gigista.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează