FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - BOTOȘANI

CRAIOVA - BOTOȘANI 2-3 » 5 goluri, 3 eliminări și o criză oribilă de nervi în tribune! Meci nebun pe „Ion Oblemenco”

CRAIOVA - BOTOȘANI, liveTEXT pe GSP.ro
CRAIOVA - BOTOȘANI, liveTEXT pe GSP.ro

Articol de - Publicat sambata, 08 mai 2021 22:41 / Actualizat duminica, 09 mai 2021 21:07

CS Universitatea Craiova a cedat pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 2-3, la capătul unui meci extrem de dur, cu trei cartonașe roșii, o criză de nervi în tribune și multe faze de poartă.

Programul complet din play-off

Trupa lui Marius Croitoru a intrat în avantaj devreme, în minutul 9, prin Mahmoud Al Mawas. Sirianul a împins în plasă mingea centrată de Caia, ce fusese deviată involuntar de Mihai Bălașa, însă golul ar fi trebuit anulat, poziția atacantului moldovenilor fiind neregulamentară în momentul centrării. Totuși, „centralul” Marian Barbu și asistentul de pe acea parte, Laszlo Bucsi, nu au intervenit.

Deși Al Mawas era în ofsaid în momentul centrării, faptul că Bălașa a atins mingea a dus la validarea golului. De ce? Asistentul a considerat că fundașul oltenilor a jucat mingea în mod controlat, prin urmare, conform regulamentului, nu trebuia ridicat fanionul. Cei de la Craiova au protestat, considerând că Bălașa a deviat mingea fără intenția de a o controla.

A urmat o ocazie uriașă a oltenilor, la doar 4 minute distanță. Baiaram a șutat moale din careul mic, iar Hankic a blocat șutul tânărului atacant de bandă.

„Leii” au egalat în minutul 25, prin Dan Nistor, care a transformat impecabil un penalty obținut de Ștefan Baiaram. Jucătorul Craiovei a fost faultat în careu de fundașul neamț Christopher Braun, care a avut o intervenție neglijentă.

Trei cartonașe roșii în Craiova - FC Botoșani

Meciul a continuat să fie intens, presărat cu intrări tari și cu nervi întinși la maximum. Țigănașu a văzut primul cartonaș roșu al partidei în minutul 37, după o intervenție inexplicabilă la Ștefan Baiaram, fără legătură cu mingea.

În primul minut al prelungirilor a văzut roșu și Bogdan Vătăjelu, pentru un fault la Al Mawas, după ce sirianul îl evitase elegant. Din lovitura liberă rezultată, Andrei Chindriș a înscris cu capul, profitând de ieșirea greșită a lui Pigliacelli.

Atât Țigănașu, cât și Vătăjelu aveau cartonaș galben din minutul 17, când au fost aproape de bătaie. Vătăjelu avea o dispută aprinsă cu Jonathan Rodriguez, moment în care Țigănașu a intervenit în forță, iar Marian Barbu nu i-a iertat pe cei doi.

Prima parte a reprizei secunde a fost mai calmă. Hankic și-a salvat echipa la șutul lui Cicâldău în minutul 47. Portarul austriac a parat cu piciorul execuția decarului din Bănie.

Andrei Ivan a restabilit egalitatea în minutul 57, la a doua fază de poartă a Craiovei din repriza secundă. Ivan a finalizat superb centrarea lui Mihai Căpățînă, fotbalist introdus pe teren la pauză. În minutul 61, Mateiu a fost aproape de gol. Ivan i-a pasat la marginea careului, iar mijlocașul central al oltenilor a șutat peste poartă.

Craiova, trădată de căpitan

Nicușor Bancu, căpitanul „leilor”, și-a pierdut cumpătul în minutul 83. Bancu a fost eliminat după un gest iresponsabil. Fundașul de bandă al Craiovei l-a lovit pe Florescu cât timp acesta era întins pe gazon, apoi s-a contrat violet cu Jonathan Rodriguez. Bancu a văzut „roșu”, Rodriguez doar „galben”.

Până la final, Tudorie l-a testat de două ori pe Hankic, care a răspuns impecabil. Ultimul gol a venit însă în poarta lui Pigliacelli și a fost reușit de Enriko Papa, în minutul 87, din centrarea lui Al Mawas. Finalizarea albanezului a fost de efect.

Meciul a fost umbrit și de un moment reprobabil petrecut în tribune. Silvian Cristescu, fostul căpitan al Universității Craiova și apropiat al grupării oltene, a avut o criză de nervi în minutul 41, ce a dus la întreruperea partidei. Cristescu a izbucnit la adresa jucătorilor de rezervă de la FC Botoșani, fiind cu greu calmat și evacuat de apropiați și forțele de ordine!

Clasament play-off Liga 1: Craiova, șanse infime la titlu

După acest rezultat, Craiova rămâne cu 37 de puncte, iar în cazul unei victorii a liderului CFR Cluj mâine, cu Sepsi, oltenii vor rămâne matematic fără șanse la titlu!

FC Botoșani rămâne pe 5, dar se apropie la două puncte de Sepsi, ocupanta poziției 4.

CRAIOVA - BOTOȘANI 2-3

  • Au marcat: Nistor 25 (pen.), Ivan 57 / Al Mawas 9, Chindriș 45+3, Papa 87
  • Au fost eliminați: Vătăjelu (minutul 45+1, două cartonașe galbene), Bancu (minutul 83, roșu direct)  / Țigănașu (minutul 37, două cartonașe galbene)

CRAIOVA - BOTOȘANI, echipele de start:

CRAIOVA: Pigliacelli - Vătăjelu, Bălașa, M. Costantin, Bancu - Mateiu, Nistor - Cîmpanu, Cicâldău, Baiaram - Ivan
REZERVE: Popescu, Acka, Bic, Căpățînă, Fedele, Screciu, Ofosu, Tudorie, Mamut
ABSENȚI: Koljici (recuperare), M. Roman II (indisponibil), Papp (accidentat), Vlădoiu (incert) 
ANTRENOR: Marinos Ouzounidis

FC BOTOȘANI: Hankic - Braun, Chindriș, Meleke, Țigănașu - Florescu, Rodriguez, Ongenda - Tîrcoveanu, Caia, Al Mawas
REZERVE: Pap, Patache, Moescu, Șeroni, Papa, Târșa, Fili, M. Roman, Camara
ABSENT: Keyta (incert)
ANTRENOR: Marius Croitoru

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)
Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş) / Asistenți: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel) și Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe)

Ca toate meciurile, va fi greu şi acesta cu Botoşaniul, dar pentru mine cel mai important lucru este ca echipa să-şi regăsească plăcerea de a juca fotbal, să ne regăsim ritmul de joc. Nu am evoluat deloc bine în ultimele două partide şi din această cauză am şi pierdut. Trebuie să ne recăpătăm încrederea, atât pentru restul meciurilor din play-off, cât şi pentru cele din Cupa României. Fiecare meci cu Botoşaniul este greu, dar în acest moment mă preocupă mai mult echipa mea, care trebuie să-şi revină, să-şi recapete stilul de joc, să-şi recapete încrederea, să facem din nou ceea ce obişnuiam să facem. Trebuie să reintrăm în formă, să fim compacţi, să fim agresivi când nu avem mingea
Marinos Ouzounidis, antrenor Craiova

Va fi care pe care. Nu avem nimic de pierdut. Am încercat să jucăm fotbal, să o facem cât putem noi de bine. Câteodată reușim, câteodată nu. Sunt mândru de ce au realizat acești băieți. Vom încerca să profităm de situația în care se află Craiova, ca să putem să scoatem un rezultat pozitiv. Jucăm împotriva unei echipe bune, cu jucători foarte buni, dar și noi avem jucători buni. Din păcate, sunt câteva probleme de lot și vom vedea ce putem rezolva până la meci
Marius Croitoru, antrenor Botoșani

Marinos Ouzounidis a prefațat partida

Marius Croitoru la conferința de presă dinaintea partidei

Mai multe știri din Liga 1:

Care va fi jocul Craiovei? Oltenii pot decide lupta dintre CFR și FCSB! Care sunt calculele pentru titlu + ce interes are CSA Steaua

VIDEO Marius Croitoru a erupt după eșecul cu FCSB: „Foarte slab! Nu pot să-mi explic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (387)
lionforever
lionforever  •  10 Mai 2021, 11:43
Postat de 1986 pe 09 Mai 2021, 21:32

Cata minte poti avea sa acuzi Botosaniul ca a jucat fotbal azi ? Daca pe Fcsb ii bate iar Pepsi ,i-am putea acuza de ceva si pe ei ? Dinamo cate puncte a luat Fcsb -ului in ultimii 5 ani ca la Cfr le-a luat doar 1 pct, unnegal in 2019 !

Nu ii acuza nimeni ca au jucat fotbal azi ii acuza ca nu au jucat în cele doua amicale cu șeful lor nea jiji

betaalfa
betaalfa  •  10 Mai 2021, 09:57

Ceea ce a adus nou play-off-ul este indarjirea fanatica a "satelitilor" Sepsi si Botosani care alterneaza inmuierile cu protectorii ( CFR si FCSB ) cu cotonogeala aplicata rivalilor acestora

mosvasile
mosvasile  •  10 Mai 2021, 06:38

GSP:„Desi al Mawas era in offsaid in momentul centrarii,arbitrul a validat golul”!Si urmeaza o explicatie prin care sa justifice decizia arbitrilor(Balasa a deviat mingea)!Dar daca vedem si faptul (ca vreo zece minute mai tarziu), portarul Botosanilor a facut un fault intentionat in careu (asupra lui Campanu de la Craiova),iar arbitrii au lasat jocul sa continue,cum sa nu te intrebi:Cine l-a delegat pe arbitrul asta sa-l„execute”pe Rotaru?GreculVassaras sa il pedepseasca pe grecul Ouzounidis?Nu e mai plauzibil ca aici e mana lui Deaconu„omul”lui Becali?Si ca„nashul”din Pipera a vrut sa-i dea o lectie lui Rotaru,ca te costa- daca indraznesti sa iesi din cooperativa?

Vezi toate comentariile (387)
Comentează