FOTBAL  »  LIGA 1  »  PLAY-OFF

Două faze controversate în Universitatea Craiova - FC Botoșani » Oltenii, dezavantajați de arbitraj

Al Mawas era în ofsaid în momentul centrării lui Caia // foto: captură DigiSport
Al Mawas era în ofsaid în momentul centrării lui Caia // foto: captură DigiSport

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 mai 2021 19:21 / Actualizat duminica, 09 mai 2021 20:00

FC Botoșani a beneficiat de o eroare de arbitraj în startul meciului cu CS Universitatea Craiova.

În minutul 9 al meciului de pe „Ion Oblemenco”, Alexandru Caia a trimis o centrare în fața porții oltenilor. În momentul centrării, Mahmoud Al Mawas se afla în afara jocului. Balonul trimis de Caia a fost deviat de Mihai Bălașa, apoi Al Mawas l-a împins în plasă, reușind astfel să deschidă scorul. „Centralul” Marian Barbu și asistentul de pe acea parte, Laszlo Bucsi, nu au intervenit.

Două faze controversate în Universitatea Craiova - FC Botoșani » Oltenii, dezavantajați de arbitraj
Momentul în care Al Mawas împinge mingea în plasă

Deși Al Mawas era în ofsaid în momentul centrării, faptul că Bălașa a atins mingea a dus la validarea golului. De ce? Asistentul a considerat că fundașul oltenilor a jucat mingea în mod controlat, prin urmare, conform regulamentului, nu trebuia ridicat fanionul. Cei de la Craiova au protestat, considerând că Bălașa a deviat mingea fără intenția de a o controla.

Craiova, penalty cerut și penalty primit

Craiova a acuzat arbitrajul și în minutul 18, la o ciocnire între Hidajet Hankic și George Cîmpanu. Portarul moldovenilor a ieșit din poartă pentru a respinge o centrare, a trimis balonul departe de propriu careu cu capul, dar a lăsat brațele întinse și l-a doborât pe Cîmpanu, care urmărea centrarea. Oltenii au cerut penalty, Marian Barbu a lăsat jocul să curgă.

Două faze controversate în Universitatea Craiova - FC Botoșani » Oltenii, dezavantajați de arbitraj

În cele din urmă, Craiova a primit un penalty, în minutul 24, după o intervenție târzie a lui Braun asupra lui Baiaram. Dan Nistor a transformat impecabil și a egalat la 1. 

Urmărește Craiova - FC Botoșani AICI

Playtech: Știai? Locul interzis din România. Nimeni nu are voie să meargă acolo


Comentarii (21)
dansy
dansy  •  10 Mai 2021, 11:54
Postat de leu.mr pe 09 Mai 2021, 21:21

Absolut corect !

Doi habarnisti !

dansy
dansy  •  10 Mai 2021, 11:48
Postat de alenb pe 10 Mai 2021, 10:18

Dar offside a fost la momentul plecarii pasei initiale, nu e vorba de nici o reactivare. Ca sa nu mai vorbim de situatia in cand se trage la poarta, portarul respinge si unul din offside (la momentul sutului) inscrie dar este semnalizat, atunci dupa logica ta nu reseteaza?

Nu-ti pierde timpul cu toti habarnistii care nici cand citesc regulamentul nu il inteleg!

alenb
alenb  •  10 Mai 2021, 10:18
Postat de Chris Montora pe 10 Mai 2021, 09:43

Offside-ul nu se mai reactiveaza, am verificat. In momentul in care Balasa atinge mingea (si o face cu intentie, duce piciorul catre minge, nu se loveste mingea de el), totul se reseteaza. In asta consta noua regula de offside (ma rog, noua pentru tine, ca se pare ca nu o cunosti). Aici e simplu, e regulament, nici nu e ceva subiectiv. In rest nu ai alte argumente, doar compari cu faza lui Deac (unde a fost penalty clar) desi nu au legatura. De ce nu compari cu orice faza in care apărătorul da primul cu capul in minge si apoi se atinge cu atacantul. Daca nu e intrare periculoasa si daca nu blocheaza continuarea fazei (si nu o face, ca mingea era respinsa departe), care ar fi motivul pentru penalty?

Dar offside a fost la momentul plecarii pasei initiale, nu e vorba de nici o reactivare. Ca sa nu mai vorbim de situatia in cand se trage la poarta, portarul respinge si unul din offside (la momentul sutului) inscrie dar este semnalizat, atunci dupa logica ta nu reseteaza?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează