FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB

CRAIOVA - FCSB // Victor Pițurcă a driblat regula U21 » L-a schimbat pe Nițu în minutul 18

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 septembrie 2019 19:22

CRAIOVA - FCSB // Victor Pițurcă (63 de ani) l-a schimbat pe Luis Nițu (18 ani) în minutul 18 cu Cristian Bărbuț, după ce a surprins pe toată lumea cu alcătuirea formației de start.

Titularizarea lui Luis Nițu, jucător născut pe 16 mai 2001, a fost un tertip folosit de Victor Pițurcă. Încă de la instalarea sa, fostul selecționer a criticat în termeni duri regula cu doi jucători U21. Astfel, n-a fost deloc surprinzător că tehnicianul alb-albaștrilor l-a înlocuit pe Nițu încă din prima repriză.

CRAIOVA - FCSB // Victor Pițurcă a driblat regula U21 » L-a schimbat pe Nițu în minutul 18
  • Luis Emanuel Nițu

Tripleta din atacul oltenilor, formată din Nițu, Ivan și Mihăilă, a avut o medie de vârstă mai mică de 20 de ani! Mai exact, 19,6.

Cei mai tineri jucători utilizați în acest sezon: 

  • Baiaram Stefan (CSU Craiova / 31.12.2002)
  • Pitu Alexi Paul (Viitorul / 05.06.2002)
  • Perianu Ovidiu (FCSB / 16.04.2002)
  • Dumitru Cristian (Academica / 13.12.2001)
  • Nita Luis Emanuel (U Craiova / 30.05.2001)

Ce spunea Victor Pițurcă despre regula cu doi jucători U21: 

„În primul rând, regula nu e una legală! Tu, ca Federație, nu poți obliga cluburile să introducă ce jucători vrei. Poate, la un moment dat, vei fi obligat să introduci o femeie în teren. Nu mi se pare normal. Bine, e important pentru echipa națională să li se dea o mare atenție tinerilor, dar nu poți obliga.   

Așa cum spunea și Mircea Lucescu, valoarea fotbalului românesc scade. Era arhisuficient să avem un jucător. Eu deja am vorbit cu patronul Mihai Rotaru, vom discuta și cu celelalte echipe din prima ligă și trebuie să facem ceva în sensul ăsta. Nu mi se pare o decizie normală”

ECHIPELE DE START:

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli - Martic, Kelic, Acka, Vătăjelu - Ivanov, Cicâldău, Mateiu - L. Nițu, Ivan, Mihăilă 
Rezerve: A. Marinescu, Bălașa, Mățel, Baiaram, Bărbuț, M. Roman II, Qaka
Antrenor: Victor Pițurcă 

Echipa de start FCSB: Bălgrădean – Creţu, Planic, Cristea, Panţîru – Oaidă, Pintilii, Fl. Tănase – Ad. Popa, Hora, Fl. Coman
Rezerve: Niga, Moruțan, Moutinho, Vînă, Ov. Popescu, Chorbadzhiyski, Tsoumou
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Vezi AICI toate detaliile de la Craiova - FCSB

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  15 Septembrie 2019, 21:52

@cneius Nu-i tine nimeni sa nu saboteze regula, doar corectitudinea ei, lucru se pare greu de digerat de destui.....

sadikul
sadikul  •  15 Septembrie 2019, 20:57

Domnilor de la frf daca vreti sa cresteti tineri de valoare va dau un sfat , campionat de juniori +seniori si acumulate punctele ca pe vremuri in liga onoare !!

polilula
polilula  •  15 Septembrie 2019, 20:30

Românul tot român ! Găsește el tot timpul un șmen să păcălească regulile. Se simte bine pe moment, crede că a fost cu 5 minute mai deștept decât restul, însă la final constată că nu are autostrăzi, spitale, căi ferate sau.....echipă națională. Jucați fraților cu italieni de liga a 5-a, spanioli de liga a 7-a și francezi de liga a 4-a supraponderali. Sunt incredibil de atractivi acești jucători, de unde se poate vedea și media ridicată de spectatori plătitori de bilete

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close