FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB

CRAIOVA - FCSB // VIDEO Victor Pițurcă, cel mai ofensiv din Liga 1! Toate topurile antrenorilor au un nou lider

Articol de , , - Publicat miercuri, 11 septembrie 2019 09:28

Criticat de multe ori că e un antrenor defensiv, Victor Pițurcă (63 de ani) e lider în toate ierarhiile care au la bază ofensiva între actualii antrenori din campionat.

Pițurcă a revenit în Liga 1 și odată cu întoarcerea lui, toate topurile au un nou lider. Chiar pe noul antrenor al Universității Craiova! 

Mai ales ierarhiile privite din perspectivă ofensivă. Deși a fost criticat de multe ori că echipele pe care le-a antrenat joacă un fotbal defensiv, statisticile demonstrează contrariul. 

Pițurcă conduce detașat în procentajul victoriilor și al punctelor câștigate în Liga 1, unde doar Dan Petrescu și Hagi au bifat mai multe prezențe din postura de antrenori. Pițurcă are un procentaj al punctelor câștigate de 70%, cu aproape 10 procente peste Petrescu, acesta din urmă fiind triplu câștigător al campionatului. 

În plus, Piți e antrenorul ale cărui echipe au cea mai bună medie de goluri marcate pe meci! 

Îmi doresc foarte mult să câştig campionatul cu Universitatea şi oamenii aşteaptă acest lucru de la mine. Sper să reuşesc. Nu este un gând imposibil de realizat, părerea mea este că Universitatea Craiova este, în momentul acesta, un club foarte bine ancorat în fotbalul românesc, poate cel mai solid din punctul de vedere al organizării” este mesajul cu care fostul selecționer pornește la drum. 

„Campionatul nostru este unul cu valoarea sub medie, fiindcă sunt mulţi jucători veniţi de la echipe foarte mici. Asta e problema: sărăcia care există în fotbalul românesc, fiindcă dacă nu ai bani, nu poţi să aduci jucători”  - Victor Pițurcă, antrenor U Craiova

8 ani și 8 luniau trecut de la ultimul meci pe care Pițurcă l-a disputat ca antrenor în Liga 1, ianuarie 2011, când a plecat de la Universitatea Craiova

3 foști selecționeriai unor echipe naționale activează în acest moment în Liga 1: Victor Pițurcă (România), Gheorghe Hagi (România) și Csaba Laszlo (Lituania)

96 de meciuriare Pițurcă în calitate de selecționer, fiind pe locul 2 all-time, după Iordănescu, 101

CRAIOVA - FCSB // VIDEO Victor Pițurcă, cel mai ofensiv din Liga 1! Toate topurile antrenorilor au un nou lider
CRAIOVA - FCSB // VIDEO Victor Pițurcă, cel mai ofensiv din Liga 1! Toate topurile antrenorilor au un nou lider
CRAIOVA - FCSB // VIDEO Victor Pițurcă, cel mai ofensiv din Liga 1! Toate topurile antrenorilor au un nou lider

Piți, cel mai bătrân din Liga 1

Odată cu parafarea contractului cu CS Universitatea, topul celor mai vârstnici antrenori are un nou lider, chiar pe Victor Pițurcă. În vârstă de 63 de ani, fostul selecționer al echipei naționale a României i-a depășit pe Csaba Laszlo (55 ani), Cristiano Bergodi (54), Gheorghe Hagi (54) și Dusan Uhrin jr (51). 

„Venirea lui va crește, cu cel puțin 35-40%, șansele echipei de a se bate la titlu. Impune respect. În primul rând, numai când îl vezi. E un tip care se îngrijește, care arată bine din punct de vedere masculin, un bărbat, un bărbat care are personalitate. Un om în fața căruia, atunci când pășește în cabină, trebuie să înghețe toată lumea”, a comentat Marius Șumudică. 

A fost golgeter și a dat doi golgeteri!

Ca jucător, Victor Piţurcă a marcat 166 de goluri în Liga 1 şi se află pe locul 8 all-time în clasamentul marcatorilor. El a câştigat titlul de golgeter în sezonul 1987-1988, cu 34 goluri, după ce a fost trei sezoane la rând pe locul 2! A fost depăşit de două ori de Gheorghe Hagi şi o dată de Rodion Cămătaru. De asemenea, ca antrenor a dat doi golgeteri: pe Gică Craioveanu, în 1994-1995 (U Craiova), cu 27 goluri, şi pe Claudiu Răducanu, în 2002-2003 (FCSB), cu 21 goluri.

VEZI ȘI:

Motivul pentru care Dan Petrescu a refuzat toate ofertele din Anglia: „M-au dorit și în Premier League, dar am spus NU”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  12 Septembrie 2019, 09:56

succes Piti ,bine ai revenit ,la nationala nu ai avut un joc spectaculos dar de multe ori benefic pt ce ai urmarit ,poate si in functie de ce jucatori ai avut la dispozitie .

visinu
visinu  •  12 Septembrie 2019, 02:16

Sa stea la clone cat ii place. In schimb nu mai vreau sa mai vad vreodata jocul ala chinuit la nationala.

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  11 Septembrie 2019, 19:12

Lasand la o parte faptul ca Sumudica a luat ceva droage, apreciez ca, macar in editia scrisa a GSP, FCSB =/= Steaua

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close