FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - CRAIOVA 2-5

CRAIOVA // Luis Nițu, noul „Wonderkid” de la Craiova! Puștiul folosit de olteni pentru a dribla regula u21 are cifre spectaculoase

Articol de , - Publicat luni, 17 februarie 2020 17:28

În ciuda faptului că este sacrificat pentru a dribla regula Under 21, atacantul Luis Nițu a reușit și cu Poli Iași să înscrie, ajungând la cel de-al treilea său gol pentru Craiova.

„Am decis să debutez un puști plin de calități! Vreau să văd care este personalitatea lui în joc", spunea Victor Pițurcă, fostul antrenor al Universității, în momentul în care îl debuta în Liga 1 pe Luis Nițu, 18 ani. Se întâmpla pe 15 septembrie, la derby-ul cu FCSB și cu 30.000 de spectatori în spate. A rezistat doar 19 minute, dar n-a renunțat să tragă la intensitate maximă la antrenamente. Și chiar dacă a fost schimbat cu FCSB, Luis a reușit și primul său gol, chiar în etapa următoare, cu Gaz Metan.

Deși prindea puține minute, el își făcea datoria. Și a făcut-o de trei ori până acum în prima ligă, cu un gol mai mult decât Andrei Ivan, cel adus ca mare vedetă la Craiova! A marcat și cu Viitorul, dar și acum, în week-end, cu Poli Iași. Interesant că toate golurile lui Luis au fost pe teren advers!

Atacant pursânge

„Este o bucurie mare pentru mine că reuşesc de două etape să marchez goluri! Acum așteptăm cu încredere meciul cu CFR. Cu Iași am început foarte bine, a doua repriză am ieşit de la cabine puţin cam relaxaţi, dar la final ne bucurăm că am câştigat cele trei puncte. Avem moral foarte bun şi aşteptăm meciul cu CFR cu încredere! După aceste meciuri bune credem că putem câștiga campionatul”, a spus Luis la finalul partdei din Copou.

Desemnat fotbalistului anului 2019 la categoria sa de vârstă la cea de-a doua ediție a Galei "Ilie Balaci", Luis Nițu a început fotbalul în orașul său natal, la CSS Slatina, de acolo de unde a ajuns la Universitatea.Un obișnuit al loturilor de juniori, convocat la Under 17 și Under 18, Nițu este un atacant pursânge. 

„La juniori îi mergeau picioarele ca pe calculator. E unul dintre cei mai buni tineri pe care îi are Craiova. Trebuie să primească încredere și o să crească", spune unul dintre foștii antrenori ai puștiului. 

„Copilul ăsta a mai marcat, dar până acum a dat de acolo, din față, a fost ca un oportunist așa, a primit în fața porții, dar asta e execuție de atacant. Nu s-a pierdut, a plasat balonul super! Sunt bucuros pentru faza asta"
Sorin Cârțu, președinte Craiova

„Avem mai multă încredere în noi și asta s-a văzut pe teren. Mă bucur că domnul Papură are încredere în mine și sper să nu-l dezamăgesc. Se și aude din vestiar că este foarte multă bucurie. Nu era neapărat mai rece domnul Pițurcă, dar nu am avut rezultate atât de bune"
Luis Nițu, atacant U Craiova

Schimbat de 6 ori pentru a dribla regula U21 până la pauză

U Craiova - FCSB: minutul 19
Gaz Metan - U Craiova: minutul  11 
U Craiova - Viitorul: minutul 25
Sepsi - U Craiova: minutul 29
U Craiova - FC Voluntari: minutul 25
Poli Iași - U Craiova: minutul 35

„Are calităţi extraordinare!”

Evoluțiile lui Valentin Mihăilă în Bănie au încântat, iar puștiul de 20 de ani a intrat în vederile selecționerului echipei naționale, Mirel Rădoi. 

„Cu toţii avem o părere foarte bună despre el, pentru că arată nişte calităţi extraordinare pentru vârsta lui. Având acea viteză, este şi un jucător care apare foarte bine în faţa porţii. Când va reuşi să fie mai combinativ, să joace între linii, din zona laterală să intre în zona centrală, şi va marca mai multe goluri, cu siguranţă va fi un jucător de mare valoare şi va costa mulţi bani. Este tânăr, are timp să înveţe aceste lucruri”, a spus, la TV Telekom Sport, Dică, secund la prima reprezentativă.

Citește și: 

3 observații după festinul din Moldova: despre „tumbele” lui Papură, „New Craiova” și falimentul strategiei lui Rednic

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează