FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA. Mihai Rotaru confirmă analiza GSP: „Nu vindem, o să aducem!” + Anunț de ultimă oră: câte luni poate rezista clubul

Mihai Rotaru, patronul celor de la CS Universitatea Craiova
Mihai Rotaru, patronul celor de la CS Universitatea Craiova

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 11:38

Finanțatorul Craiovei, Mihai Rotaru, a renunțat deocamdată la vânzarea de jucători și a anunțat că vrea să achizițoneze „unul, doi” în această vară.

Internaționalii Alex Cicâldău, Nicușor Bancu, Elvir Koljic și Valentin Mihăilă sunt "leii" cu care, în mod normal, CS Universitatea Craiova ar face bani frumoși dacă i-ar scoate la vânzare. 

Dar, spre bucuria suporterilor, care vor să sărbătoarească din nou un titlu în Bănie, pandemia de coronavirus l-a determinat pe finanțatorul Mihai Rotaru să regândească business-ul cu jucători, exact așa cum anticipa și GSP.RO în urmă cu doar câteva zile.

Mihai Rotaru: „Nimeni nu vorbește cu nimeni" 

„De când a început nebunia, nimeni nu mai vorbeşte cu nimeni de transferuri. Ne gândeam ca la vară să vindem un fotbalist sau doi, dar acum nu mai e valabil. Mihăilă oricum nu pleacă până nu luăm campionatul. Cine vinde acum un jucător este norocos. Noi mai vrem să aducem unul, doi", a punctat Rotaru în direct la "Fan ROMÂNIA", emisiunea lui Horia Ivanovici. Totul pe principiul că în astfel de vremuri, când prețurile tind să scadă dramatic, este mai profitabil să cumperi decât să vinzi.

„Putem rezista șase, șapte luni" 

Omul de afaceri a precizat că situația Craiovei e stabilă: „Avem 400.000 de euro în conturi și mai așteptăm cinci milioane de euro, tranșe din vânzările lui Mitriță și Screciu. Noi putem rezista în condiţiile de acum undeva la șase, șapte luni de zile. În principiu suntem solizi financiar, dar dacă se intră în colaps orice discuţie se poate face, trebuie să salvezi clubul sub orice formă. Întotdeauna va fi binevenit un partener".

„Niciodată n-am luat un leu de la Primărie. Poate să audă și Mititelu. Mai mult, ca să folosim Ion Oblemenco, noi plătim la Primărie cel puțin la fel ca orice formație din Liga 1. Ne costă 10.000 de euro închirierea stadionului și, dacă sunt încasări de peste 100.000, mai dăm la Primărie încă 10 la sută din acestea" 
- Mihai Rotaru, finanțator U Craiova, la "Fan ROMÂNIA"

„Jucătorii au program de pregărire individual pentru acasă, iar de săptămâna viitoare vor fi monitorizaţi pe skype. Cine nu își face programul și nu trimite video și nu e monitorizat, nu primește salariu, intră în șomaj tehnic. Adio salariu!" 
- Mihai Rotaru, finanțator U Craiova, la "Fan ROMÂNIA"

350.000 de euromai are de primit Craiova din drepturile TV pe 2019-2020, totul e ca sezonul să fie dus la bun sfârșit

O carte pentru a rezolva complexul „FCSB" 

Rotaru a povestit că i-a recomandat antrenorului Corneliu Papură să citească o carte, „Puterea obişnuinţei", pentru a depăși complexul FCSB, pe care Craiova n-a învins-o decât o dată de la promovarea în Liga 1 (2014). „În carte e vorba de o echipă din fotbalul american care avea aceeași problemă ca noi. Nu bătuseră adversarul istoric de 30 de ani, chit că avea jucători foarte buni. Dar şi când o să începem să-i batem, o să-i batem noi 30 de ani! Staff-ul nostru a făcut o analiză și a văzut că, în 70% din meciurile cu FCSB, golurile lor sunt venite pe greșeli personale majore", susține finanțatorul Craiovei.

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova:

Scenariul pesimist al lui Cristi Bărbuț: „Vom trece dintr-un campionat în altul”

CS Universitatea Craiova, gest umanitar pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova » Achiziție făcută împreună cu fanii de 12.500 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
suporterucv
suporterucv  •  03 Aprilie 2020, 15:21

Si apropos de cum se conduce un club: faceti va rog o paralela intre periada 2006-2011 (fosta FCU) si perioda 2014-2019 (actuala CSU) !! Ambele cate 5 ani. Reamintesc ca in editia 2005-2006 FCU era in liga 2, la fel cum era si CSU in 2013-2014.

suporterucv
suporterucv  •  03 Aprilie 2020, 15:11

Daca pt ”cadourile” facute ciobanului l-am criticat, aici, in privinta managementului financiar, trebuie sa-l felicit pe Rotaru !! Clubul U Craiova chiar este solid si echilibrat din acest punct de vedere, mai ales daca ne uitam pe la altele !! Stiu, o sa sara unii acum si o sa spuna ca nu castigam campionatul ! De parca pana acum l-am castigat din doi in doi ani...O sa vina si campionatul pana la urma. Stabilitatea financiara pe termen lung este mult mai importanta. Altfel... se poate urma pe calea lui Mititelu !!!! Orice suporter cu scaun la cap pana la urma (dincolo de supararile la unele meciuri) trebuie sa fie multumit de stabilitatea financiara a clubului pe care il sustine.

univ_craiova1
univ_craiova1  •  03 Aprilie 2020, 14:13
Postat de standart pe 03 Aprilie 2020, 12:14

Dai tu 10.000. Dar care sunt costurile primariei cu operarea stadionului cat sunt? Adica curent, caldura,apa si ingrijire pentru gazon, curatenie, paza si ce-o mai fi. Vezi ca diavolul se ascunde in detalii.

Meștere chiria e chirie restul e can can. Sa îți răspundă primăria la treaba asta! Dar ca să îți spun eu ceva sa înțelegi. Când cineva închiriază un apartament și persoana plătește chirie oare cine plătește ce consuma? Proprietarul sau chiriașul? Asa ca mentalitate de neam prost ce suntem! Dacă nu spune despre ce ai enumerat tu înseamnă că nu le plătește? Nu îți mai face tu griji ce se întâmplă la Craiova! Dormi liniștit!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close