FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

EXCLUSIV A venit rezultatul RMN-ului efectuat de Nicușor Bancu » Ce se întâmplă cu fundașul Craiovei

Nicușor Bancu (în albastru) este căpitanul Universității Craiova // foto: Imago
Nicușor Bancu (în albastru) este căpitanul Universității Craiova // foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 27 mai 2021 22:49 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 11:02

Nicușor Bancu (28 de ani), căpitanul de la CS U Craiova, a ieșit la pauza meciului „alb-albaștrilor” cu Academica Clinceni, scor 0-0, acuzând probleme medicale. 

UPDATE 22:50 / Nicușor Bancu, două luni de repaus

Nicușor Bancu va sta două luni pe bară. RMN-ul efectuat joi seară arată o leziune de ligament colateral intern la genunchi, dar nu necesită operație. Refacerea necesită însă o pauză îndelungată. Căpitanul Craiovei a avut pe de altă parte și noroc, pentru că alte structuri ale genunchiului n-au fost afectate.

Nicușor Bancu s-a accidentat

Titular pe „Ion Oblemenco”, Nicușor Bancu a fost înlocuit cu Bogdan Vătăjelu la pauză, după ce s-a ciocnit cu un adversar în prima repriză. Fundașul lateral s-a prăbușit pe gazon după o jumătate de oră de joc, a primit îngrijiri medicale, ceea ce i-a permis să termine pe teren prima parte, dar la pauză a fost înlocuit de Ouzounidis.

După meci, primele reacții despre starea lui Bancu au fost optimiste. „Bancu sper că n-are nimic serios, a fost un obiectiv să nu ne accidentăm”, a comentat Marinous Ouzounidis, antrenorul echipei. Și Andrei Ivan a încercat să dea asigurări că fundașul de „națională” este OK: „Bancu e bine, n-a vrut să forțeze, d-aia n-a mai jucat în repriza a doua”.

Nicușor Bancu, suspect de ruptură de ligamente

Totuși, se pare că fundașul stânga ar putea avea probleme serioase. Fanatik anunță că Bancu este suspect de ruptură de ligamente la genunchi, o accidentare care l-ar ține departe de teren o perioadă îndelungată de timp. 

Din informațiile GSP.ro, Bancu va fi supus unui RMN astăzi, la ora 16:00, care va releva cât de serioase sunt problemele lui. 

În orice caz, șansele ca el să joace pentru echipa națională a României în „amicalele” cu Georgia (2 iunie) și Anglia (6 iunie) sunt mici. Iar dacă ruptura de ligamente se confirmă, Bancu ar lipsi câteva luni, ratând astfel pregătirea pentru următorul sezon alături de Craiova, precum și prima parte a stagiunii.

Față de o fractură de gambă, pe care o vezi și te impresionează, mai gravă e ruptura de ligamente încrucișate. Gamba se va vindeca aproape sigur, pe când ligamentele, care trebuie reconstruite, au riscul, statistic, să nu se repare. 

Noi punem tendon în loc și e posibil ca tendonul să nu se transforme în ligament. E dovedit că 60 la sută dintre sportivii de performanță care s-au operat de ligament încrucișat n-au mai ajuns la același nivel după operație.
- medicul chirurg ortoped Ion Codorean

Mai multe știri despre CS U Craiova:

Atanas Trică, debutat de Ouzounidis! Nepotul lui Ilie Balaci a jucat pentru Craiova: „Va fi noul Cămătaru”

Mirko Pigliacelli, gata să plece după ce a aflat de transferul făcut de Craiova: „Nu voiam s-o fac, dar nu e decizia mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
sakamoto
sakamoto  •  28 Mai 2021, 18:50

Bancu-precum Ovidiu Popescu-nu este potrivit, pt postul de fundas lateral. Amindoi acesti fotbalisti, ar da randament foarte bun, daca ar fi folositi ca mijlocasi. Sint jucatori de valoare. Dar nici Radoi si nici Gigica, sau antrenorii de la Craiova, nu prea stiu sa cladeasca echipe. Daca Mircea Lucescu ar fi selectioner la Nationala Romaniei, ar face minuni. Sau la echipe de club din campionatul romanesc, de altfel.

ironicc
ironicc  •  28 Mai 2021, 10:49

ouoleele crapa nic' sor , al mai mare jucator al ceparilor!!! mare vedeta , mare caracter , jucator slab da ....da e bun la suflet! si el printre ceilalti cepari ! aiaiaiai :)))))))))))))))))))))))

lionforever
lionforever  •  28 Mai 2021, 09:15
Postat de leutoltean pe 27 Mai 2021, 15:38

Pentru Națională nu ar fi nicio emoție, ar fi o ușurare! Ar scăpa de un jucător mediocru.

Dacă treci în neființă pentru cei de lângă tine nu ar fi nici-o povara ci doar o mare ușurare.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează