FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Craiova pe butuci! Scârțâie din toate încheieturile înaintea „șocului” cu CFR Cluj

Bălașa, în săritură, a luat +15   FOTO
Bălașa, în săritură, a luat "roșu" la Botoșani și nu va juca la Cluj

Articol de - Publicat joi, 22 aprilie 2021 17:06 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 17:41

Craiova a rămas în doi fundași centrali, Marius Constantin și rezervistul Acka. În față, lipsesc Koljici, Baiaram, iar Ofosu, ca și Acka, n-are meciuri în picioare

Bănia scârțâie din toate încheieturile înaintea "șocului" de sâmbătă, cu CFR. Marius Croitoru, antrenorul Botoșaniului, adversara de miercuri, nici n-o percepe la înălțimea celorlalte pretendente la titlu: „N-am văzut nimic la cei de la Craiova, doar mingi lungi. În prima repriză n-au ajuns la poarta noastră".

Însă nu doar calitatea jocului, în special pe faza ofensivă, este o preocupare pentru Marinos Ouzounidis. În primele două meciuri din play-off, tehnicianul oltenilor a pierdut mai mulți jucători importanți, accidentați sau suspendați, ceea ce i-a și provocat o criză de nervi fără precedent la finalul confruntării din Moldova: 

„Ce joc?! Ați văzut un joc?! A fost o luptă! Nu vreau să spun prea multe pentru că respect fotbaliștii. Ar trebui să existe mai mult respect pe teren. Avem nevoie de VAR! Poate, uneori, o decizie este pentru noi, alteori împotriva noastră, dar este nevoie de VAR. Azi n-a fost fotbal, a fost o bătălie. Dacă se continuă așa, trebuie să căutăm jucători!"

Afectate sunt și apărarea, și ofensiva alb-albaștrilor. În defensivă, l-au pierdut pe fundașul central Paul Papp pentru tot restul sezonului: ruptură de menisc, suferită în deschiderea play-off-ului, cu Sepsi. Alt meci cu scântei! Iar miercuri, Bălașa, alt apărător central, a văzut "roșu" în final și e suspendat la Cluj.

Practic, în acest compartiment, lui Ouzounidis i-au rămas Marius Constantin și Stephane Acka. Ivorianul, și din cauza unei accidentări, n-a mai disputat un meci oficial din 6 noiembrie 2020! Backup? Puștiul Mitran, cel înlocuit cu Botoșani după doar câteva minute, eventual Screciu, și el abia restabilit după o lungă perioadă de indisponibilitate.

Probleme și în atac pentru CS Universitatea Craiova

În față, problemele sunt la fel de apăsătoare. A revenit Andrei Ivan, cu gol, însă refacerea lui Elvir Koljici, golgeterul pe care oltenii mizau în play-off, întârzie. Ofosu, la rându-i, e refăcut de pe urma unei rupturi musculare. Dar n-a mai jucat din ianuarie, deci, ca și Acka, nu poate fi o opțiune viabilă peste noapte.

Mamut? Tudorie? „Vârfuri" boante. Fiecare a marcat doar câte-un gol pentru Craiova în campionat. Primul pe 29 ianuarie, celălalt pe 16 martie. 

1gol au marcat juveții în ultimele 4 partide din campionat

5meciuri consecutive fără gol marcat are Cicâldău în Liga 1. E golgeterul echipei, cu 9 reușite

"Ar fi un discurs de amator să zic că oltenii sunt ieșiți din lupta la titlu. E un joc deschis oricărui rezultat runda viitoare. Dacă am câștiga, e clar că luăm o opțiune serioasă în raport cu Craiova. Acum, oltenii nu sunt ieșiți din calcule"
Edi Iordănescu, antrenor CFR Cluj

Rotaru pune condiții pentru a lăsa jucătorii Craiovei la Tokyo

Spre deosebire de Gigi Becali, care spune că nu-și lasă jucătorii eligibili la JO de la Tokyo, finanțatorul oltenilor, Mihai Rotaru, pune condiții. „E greu să spunem acum dacă vom lăsa jucători la Tokyo. Cu regula U21 ne batem joc de mulți fotbaliști care doar stau în preajma primei echipe în loc să joace la nivelul lor sau la alte formații. Am cerut renunțarea la al doilea jucător U21.

Craiova pe butuci! Scârțâie din toate încheieturile înaintea „șocului” cu CFR Cluj
Mihai Rotaru, patronul CS Universitatea Craiova

Dar la FRF, dacă s-a plecat pe o linie, nu se mai uită stânga, dreapta. Pe Baiaram l-am sacrificat un an, sezonul precedent, pentru a sta în umbra lui Mihăilă. Dacă s-ar scoate această regulă ne-am uita altfel la naționala olimpică și am putea să-i lăsăm mai ușor pe jucători să meargă acolo", a punctat Rotaru la Pro X. 

Citește și alte știri despre Craiova: 

Primul scurtcircuit între Mihai Rotaru și Marinos Ouzounidis? „N-am vorbit cu el! Acesta este obiectivul lui”

Mihai Rotaru așteaptă introducerea VAR în Liga 1: „Suntem frustrați! O greșeală de arbitraj face diferența”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
cornelcc
cornelcc  •  22 Aprilie 2021, 20:05

Asa e, Merinos Ouzo-nidis are dreptate! Jiji e vinovat ca pepsi i-a rupt trei olteni, tot jiji e de vina ca a luat Balasa rosu si sta exact cu cine trebuie, *** si inca odata jiji e de vina pentru varfurile boante Mamut si Tudorie, ca deh, daca vorbea cu Miron sa-i lase sa-nscrie, aveau si ei cate doua goluri acum! Sincer, intre noi fie vorba, nici nu trebuia sa vorbeasca cu Miron, era suficient sa-l bage titular ... .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10218332765774770
Cristian Tataru  •  22 Aprilie 2021, 19:51

Nu e nici un "soc" sambata. Cursa la campionat e pierduta, lupta se da acum in doi: CFR si Steaua. Jiji va avea alte 3 puncte cadou azi de la Clinceni, deci CFR e obligata sa bata la Craiova. Apoi sa bata si pe Clinceni si pe Steaua ca sa spere. Ca pe vremuri:intre Steaua si Dinamo, cine facea un pas gresit, pierdea titlul. Doar ca Scornicestiul s-a mutat mai sus, la Botosani. Tovarasii s-au schimbat si ei, dar naravul, ba.

albalbastru72
albalbastru72  •  22 Aprilie 2021, 19:26

Trebuie bagati juniorii cu CFR si odihniti titularii pentru Cupa.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează