FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - VIITORUL 3-1

CRAIOVA - VIITORUL 3-1 // FOTO+VIDEO Albastru electric! Băieții lui Piți au reușit să întoarcă tabela și au ajuns la două puncte de liderul CFR Cluj

Articol de - Publicat luni, 30 septembrie 2019 20:30

Craiova și Viitorul s-au duelat în cadrul ultimului meci al etapei #11 din Liga 1, iar oltenii au câștigat categoric în fața trupei lui Gheorghe Hagi, scor 3-1. 

Oltenii și-au revenit spectaculos aseară în propria casă, năucind Viitorul lui Hagi, punând la bătaie inima, talentul lui Pițurcă și-al fotbaliștilor, șansa și gazonul-tăpșan. 

„Vulcanul din Bănie”, cum laudă craiovenii atmosfera creată pe propriul stadion, practic împinge de la spate formația lui Victor Pițurcă. Jocul nu a funcționat cum și-ar fi dorit oltenii aproape o repriză întreagă. Viitorul avea fotbalul în propria curte, iar golul lui Țîru (8) a fost doar consecința unei situații logice. Iancu a ratat și el o ocazie, a solicitat și-un penalty, totul mergea după pofta „Regelui”, care, probabil, jubila acasă, în fața televizorului. 

Remontada de „juvete” 

Craiova are și calitate, nu doar inimă și talent. În 60 de secunde, elevii lui Piți au schimbat soarta duelului. Iar antrenorul a trecut de la a-și mușca buzele la a merge țanțoș ca un om mulțumit. Avea și de ce: a simțit bine cu Koljici să-l bage în teren, când jocul scârțâia, iar bosniacul a arătat precum cel ce făcea diferența în sezonul precedent, când oltenii erau pe cai mari. Cicâldău (44) și Koljici (45) au oferit "juveților" goluri nu doar prețioase, ci și de generic. Un alt merit al lui Pițurcă: jucătorii trudesc, cei din față vin să facă și faza defensivă, drept dovadă că năbădăiosul Ivan, care nu s-a lipit la gol până acum, a făcut deposedare la mijlocul terenului din care se naște golul de 3 puncte al lui Koljici. 

+3 FOTO

Terenul, râul, ramul. Deja e Revelion! 

Fiindcă reușita bosniacului i-a făcut pe elevii „Regelui”, detronat în Bănie, să-și piardă cumpătul, iar echipa fără comandant a intrat la apă. "Marinarii" au fost năuciți: Căbuz, impresionant în ultimele etape, a greșit pueril la lovitura liberă a lui Bălașa (53), păcălit și de caricatura aia de gazon din care sar brazdele ca-n filmele cu cârtițe. Apropo pentru FCSB et Co, cam fundaș Bălașa la ce joacă sub comanda lui Piți, no? Viitorul a fost la pământ apoi, fără posibilitatea de a mai remonta ceva. A intrat și Fortes, care a reușit în cele câteva minute jucate să facă mai mult decât în jumătate de an. I-a oferit o minge de gol lui Koljici, dar bosniacul a fost neatent și fără noroc. Oltenii au terminat în aplauze, chiar dacă spectatorii au asistat la una dintre ratările sezonului, reluare în bară a lui Koljici (90), cu poarta goală. În tribune, lumea se pupa și jubila ca la Revelion! Oltenii sunt la două puncte de lider și Pițurcă a anunțat că a venit să facă Bănia campioană.  

„S-a întors meciul dintr-odată, dar am luat acele goluri, nici nu-mi explic cum. Au fost două execuții frumoase ale adversarilor, însă dacă nu pierdeam așa ușor mingea...” - Bogdan Țîru, fundaș Viitorul 

ELIMINARE 

Hagi până-n meci, Viitorul fără antrenor în repriza secundă! 

Gică Hagi, aflat la ultima etapă de suspendare, nici nu a venit la meci. „Regele” a fost la Craiova, și-a instruit echipa, după care a părăsit Bănia ieri după-amiază. Pe bancă, în locul său, a stat Cătălin Anghel, care a fost eliminat după prelungirile primei reprize! Anghel s-a certat cu asistentul Șovre, iar „centralul” Avram l-a trimis și pe el în tribune, de unde a urmărit partea secundă.  

Craiova - Viitorul 3-1

ECHIPELE DE START:

CRAIOVA: Pigliacelli - Martic, Bălaşa, Acka, Vătăjelu - Mateiu, Cicâldău, Bancu - Niţu (Koljic 24), Ivan (Fortes 87), Baiaram (Baicu 77)
REZERVE: L. Popescu, Tiago Ferreira, Bărbuţ, Baicu, Fortes, Koljic, Ivanov
ABSENȚI: Kelici, Mihăilă (suspendați), Cosici, Qaka, Mățel (accidentați) 
ANTRENOR: Victor Pițurcă 

VIITORUL: Căbuz - Boboc, Ţîru, Artean, De Nooijer - Ciobanu, Achim (Dulca 65), Houri - Iancu (Filip 75), Rivaldinho, C. Matei (Ganea 61)
REZERVE: Cojocaru, G. Ganea, Filip, P. Iacob, Leca, Dulca, Calcan
ABSENȚI: V. Ghiță, Mladen (accidentați) 
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti) // Asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare) şi Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) 
Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova)

Viitorul merge în Bănie pentru a-și păstra seria meciurilor fără eșec în fața oltenilor. Craiova nu a mai câștigat contra echipei lui Gheorghe Hagi de pe 22 septembrie 2018, când a fost un 2-0 pentru olteni, în cadrul etapei a noua din Liga 1. 

De atunci, Viitorul a obținut un egal și patru victorii în fața Craiovei, în Cupă și campionat.  

Viitorul nu îl va avea pe Gheorghe Hagi pe banca tehnică, acesta fiind suspendat în urma ieșirilor nervoase avute la meciul cu Poli Iași, scor 2-1, în etapa precedentă.  

„M-aş bucura foarte mult să vină la Craiova. Atmosfera de la Craiova este unică.  Orice antrenor şi-ar dori să antreneze Craiova. Sper că, la un moment dat, să poate să fie antrenorul Craiovei” - Victor Piţurcă, despre Gheorghe Hagi  

„Ne așteaptă un meci frumos, dar și deosebit de greu împotriva unei echipe care și-a depus și în acest an candidatura la campionat” - Cătălin Anghel, antrenor secund Viitorul

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (48)
zorrozabal
zorrozabal  •  01 Octombrie 2019, 10:48
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 30 Septembrie 2019, 21:18

ce ascultatori sunt jucatorii Craiovei, imediat dadura 2 goluri :D

Ai vrut sa zici ca "detera doua goluri"?

zorrozabal
zorrozabal  •  01 Octombrie 2019, 10:45

Cabuz a aparat intr-o maniera nefireasca pentru el-care este un portar foarte bun!Numai primul gol-din invalmaseala-nu i se poate imputa!Si atunci?Sa fie "vinovata" cooperativa Craiovei- cu Becali si cu Hagi!

zorrozabal
zorrozabal  •  01 Octombrie 2019, 10:39

"terenul,raul,ramul..."!Si avramul!Adica arbitrajul lui Marius Avram!Care,daca era cinstit ar fi trebuit sa-l elimine repede pe Balasa, pentru faulturi dure,loviri intentionate si tineri de tricou!Dar...daca e din cooperativa- lui Becali si Hagi-nimeni nu zice nimic!

Vezi toate comentariile (48)
Comentează