FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - VIITORUL

CRAIOVA - VIITORUL // Victor Pițurcă, doi ani în spatele lui Gică Hagi! Cum au arătat duelurile pentru titul de golgeter dintre cei doi

Articol de , - Publicat luni, 30 septembrie 2019 16:02

CS Universitatea Craiova și Viitorul vor juca azi, de la ora 20:30 în derby-ul etapei a 11-a din Liga 1. Înainte de 1989, când erau Victor Pițurcă și Gică Hagi erau dintre cei mai mari jucători ai României, antrenorul oltenilor a pierdut două sezoane la rând titlul de golgeter în fața „Regelui” (1984-1985, 1985-1986).

  • Craiova - Viitorul e liveTEXT pe GSP.RO, de la 20:30, și în direct pe Look Plus, TV Digi Sport și TV Telekom Sport

Victor Pițurcă și Gică Hagi n-au fost niciodată adversari, ca antrenori. Dar ca jucători s-au duelat pentru titlul de golgeter al campionatului! 

Pe vremea când el era vârful Stelei, iar „Regele"” făcea legea la Sportul Studențesc, Piți a pierdut de două ori la rând această distincție în fața lui Gică. În stagiunea 1984-1985, Hagi a încheiat cu 20 de reușite, iar Pițurcă s-a clasat pe poziția a doua, la un gol distanță (19). Curios, în ciuda diferenței minime existente, niciunul n-a reușit să înscrie în ultima etapă a acelei stagiuni! 

În schimb, în 1985-1986, disputa lor s-a tranșat chiar în ultima rundă. Gică a marcat nu mai puțin de 6 goluri pentru Sportul, în Regie, la 7-5 cu FC Olt, și a ajuns astfel la 31 de reușite. 

Diferență uriașă: 22-44 

Dezavantajat din cauza adversarului întâlnit, o Universitatea Craiova mai puternică decât trupa din Scornicești, și a faptului că meciul s-a disputat în Bănie, Pițurcă a marcat doar 3 goluri, care l-au dus la cota 29. Iar Steaua, ce tocmai câștigase Cupa Campionilor, într-o finală cu FC Barcelona, a pierdut cu 5-4! 

CRAIOVA - VIITORUL // Victor Pițurcă, doi ani în spatele lui Gică Hagi! Cum au arătat duelurile pentru titul de golgeter dintre cei doi

Actualul antrenor al oltenilor a devenit în 1986/1987 singurul jucător din istoria Ligii 1 care s-a clasat 3 ani la rând pe locul 2 în topul golgeterilor.  În stagiunea respectivă, Pițurcă a devenit coechipier cu Hagi, la Steaua, dar a pierdut disputa în fața lui Rodion Cămătaru, aflat la primul lui sezon în tricoul lui Dinamo. Diferența a fost uriașă: 22 goluri el, 44 Cami!  

„Păcat că Gică e suspendat. L-aș fi vrut pe banca Viitorului, ar fi fost o bucurie. Dar sper să ne întâlnim și să schimbăm câteva vorbe. M-aș bucura ca Hagi să vină într-o bună zi antrenor la Universitatea Craiova. Orice antrenor și-ar dori să lucreze la Craiova.  Hagi are supărările lui. Nu pot să vorbesc eu despre asta. El a muncit foarte mulți ani, a făcut o treabă formidabilă la Viitorul. Sigur că e un handicap pentru Viitorul absența lui de pe bancă. Probabil că și-a muștruluit jucătorii după eliminarea din Cupa României. Nu cred că ne pregătește vreo surpriză”
 Victor Pițurcă

3 sezoaneau fost Pițurcă și Hagi coechipieri la Steaua, între 1986 și 1989

Citește și:

Mihai Rotaru l-ar fi dat afară pe Gică Craioveanu! 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
remarque
remarque  •  30 Septembrie 2019, 20:34

6 din 7 nu s-a mai vazut la nici un mare star niciodata. Nici nu avea cum sa se vada, evident a fost o ”omenie” josnica. Nu se poate ce-i drept dovedi, dar Gheata de aur si-a aschimbat in acei ani formatul din cauza golgeterilor de carton din estul Europei. Nu zic ca Hagi nu a fost foarte bun. Ca fotbalist a fost foarte bun dar caracterul i-a ramas in urma performantelor sportive. Iar mai important decat Viitorul e doar....Sanatatea. Nu Gica?

10210241960114913
Decebal Dany  •  30 Septembrie 2019, 20:18

Ce tare as vrea sa vad un rezumat al meciului respectiv... 6 goluri 7-5 ...:)) ...jucau țurca pe timpuri fara aparare

morzadobflicster
morzadobflicster  •  30 Septembrie 2019, 19:09

Cele 44 de goluri ale lui Camataru au rezultat in mare parte din frustrarea conducatorilor dinamovisti, voiau si ei trofee europene ca Steaua.. Asa ca au fortat Ghete de Aur pentru Camataru si Mateut.. Cine a urmarit fotbalul acelor ani isi aminteste de "Camataru Rodion, nu esti gheata, esti soson"...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează