FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Balaj, prima reacție după despărțirea de Dan Petrescu + A confirmat un nume de antrenor cu care CFR negociază: „De azi începem să lucrăm”

Cristi Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, a oferit o primă reacție după despărțirea oficială de antrenorul Dan Petrescu.
Cristi Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, a oferit o primă reacție după despărțirea oficială de antrenorul Dan Petrescu.

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 20:05 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 20:32

Cristi Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, a oferit o primă reacție după despărțirea oficială de antrenorul Dan Petrescu.

Conducătorul campioanei a declarat că erau șanse mari ca Petrescu să se despartă de ardeleni si dacă „feroviarii” triumfau în campionat. 

Se umple de bani! Am aflat salariul lui Dan Petrescu în Coreea de Sud
COREEA DE SUD
Se umple de bani! Am aflat salariul lui Dan Petrescu în Coreea de Sud

Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: „Probabil că Dan Petrescu pleca și dacă luam titlul”

A fost un sezon greu, în care s-au întâmplat multe, Dan Petrescu a avut multe dezamăgiri, frustrări. Nu am fost implicat aproape deloc în discuțiile despre plecarea lui. Știam că a avut o discuție cu Nelu Varga, a existat un «gentlemen's agreement». Nu a fost nevoie de multe cuvinte ca să se ajungă la un acord. 

Mi-era greu să particip la aceste discuții, pentru că Dan Petrescu și Nelu Varga au insistat ca eu să vin la CFR. Probabil ar fi plecat și dacă luam titlul. Are nevoie de alte provocări. Simțea că are nevoie de o pauză, pentru că s-a trezit în situații neplăcute”, a declarat Balaj în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Îi mulțumim lui Dan Petrescu pentru tot ce am făcut împreună. Merită toate aprecierile, respectul nostru, a ieșit de pe teren în aplauzele publicului, ceea ce e foarte important

- Cristi Balaj, președinte CFR Cluj

Cristi Balaj confirmă discuțiile cu Cristiano Bergodi

Prudent, Balaj a precizat că a discutat până acum cu doi antrenori și a confirmat că unul dintre aceștia e Cristiano Bergodi, ultima dată la Sepsi.

„Am vorbit cu doi antrenori în perioada asta. Unul dintre ei e Bergodi, da. Începând de azi, vom lucra să găsim înlocuitor. Ne-am făcut o idee. Nu discutăm cu toți deodată, nu discut despre celălalt nume. Sperăm să avem un nou antrenor cât mai repede”, a mai spus fostul arbitru.

După toate probabilitățile, Cristiano Bergodi, 58 de ani, liber de contract după despărțirea de Sepsi OSK, va fi noul antrenor al lui CFR Cluj. Părțile au ajuns la un acord în culise și urmează ca italianul să fie anunțat oficial ca înlocuitor al lui Dan Petrescu, cel care a luat drumul Coreei de Sud.

Bergodi va începe, astfel, al doilea său mandat de antrenor la CFR Cluj. A mai antrenat în Gruia în perioada octombrie 2006 - mai 2007.

Angajat dat afară de CFR Cluj, după ce a „scăpat” fotomontajul în presă

Venirea lui Bergodi a fost „anticipată” de un fotomontaj ajuns în presă, care-l prezenta pe Cristiano ca nou antrenor al CFR-ului. Designerul grafic de la club, Adrian Șerban, a fost demis în urma întâmplării, fiind considerat vinovat pentru că imaginea a ajuns în mass-media. 

Balaj, prima reacție după despărțirea de Dan Petrescu + A confirmat un nume de antrenor cu care CFR negociază: „De azi începem să lucrăm”
Așa arăta fotomontajul care-l anunța pe Bergodi antrenor la CFR

Șefii clubului au negat la acea vreme acordul cu Cristiano Bergodi, însă acesta s-a concretizat între timp. Rămâne doar o chestiune de timp până la instalarea oficială a italianului pe banca clubului din Gruia. 

Bergodi vine după un mandat de aproape 2 ani la Sepsi OSK, pe durata căruia a cucerit 3 trofee interne, două Cupe ale României și o Supercupă.

La finalul acestui sezon, chiar după cucerirea Cupei, italianul s-a despărțit de formația covăsneană, care-l va angaja pe Liviu Ciobotariu îl locul său.

40 de meciuridin 83 jucate a câștigat Sepsi cu Bergodi pe bancă. Au mai fost 18 egaluri și 25 de înfrângeri

Ținta: grupele Conference League

Din punct de vedere financiar, CFR Cluj trece printr-o situație delicată. Tocmai de aceea este necesar ca noul antrenor să califice echipa în grupele Conference League, performanță care ar aduce câteva milioane de euro în conturile clubului.

Clasată pe 3 la finalul sezonului 2022/2023, CFR Cluj va intra în turul 2 preliminar al Conference League. Va avea de trecut de 3 formații pentru a ajunge în faza grupelor, precum a reușit în precedentele două sezoane. 

Mai multe știri din Superligă: 

Poli Iași și-a adus portar cu 4 titluri cucerite cu Sheriff Tiraspol și cu meciuri în Champions League și Europa League

De la Steaua, direct în Europa » Sepsi l-a prezentat astăzi pe jucătorul dat afară de „militari”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
calinlucian2
calinlucian2  •  09 Iunie 2023, 06:12

Istvan Kovacs e vechiul și noul antrenor al lui Cefur@Cluj

John.Wick
John.Wick  •  08 Iunie 2023, 23:52

au început să lucreze la albirea banilor

rocky3
rocky3  •  08 Iunie 2023, 22:41

Bergodi e peste Mutu și poate peste Sumudica, dar doar atât! Peste Napoli de exemplu...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează