FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cristi Borcea a oferit răspuns final dinamoviștilor după „invitația” de a se întoarce la club: „Doar ei contează pentru mine”

Cristi Borcea
Cristi Borcea

Articol de - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 16:17 / Actualizat miercuri, 07 iulie 2021 17:55

Dinamo a intrat în insolvență, dar tremură cu gândul la un nou sezon în care riscă să se lupte pentru evitarea retrogradării. În ciuda optimismului afișat de noul director executiv al grupării, Iuliu Mureșan, a dârzeniei DDB, echipa este măcinată de scandaluri interne, cu jucători având bagajele la ușă, să urmeze pe alții care deja au părăsit formația, Dinamo având, încă, interdicție la transferuri. 

Clubul așteaptă cu sufletul la gură banii din drepturile TV, speră să mai atragă alte finanțări, însă oamenii de afaceri evită să-și asocieze numele cu Dinamo. În ultima vreme, Nicolae Badea, fost acționar și președinte al CA al "câinilor", a sprijinit gruparea în diverse moduri, de la contracte de sponsorizare, logistic și până la a-i ajuta pe oficiali să-și găsească un nou sediu, pe Fabrica de Glucoză, la câțiva kilometri depărtare de stadion.

Cristi Borcea, chemat înapoi de Iuliu Mureșan

 Totodată, roș-albii trag nădejdea să-l atragă și pe Cristi Borcea, un alt oficial puternic al echipei din perioada când Dinamo se lupta pentru titlu an de an. Doar că omul de afaceri, acum în vârstă de 51 de ani, continuă să fie fidel promisiunii făcute familiei sale, de a se ține departe de fotbal. 

„Domnul Badea este implicat ca suporter. Nu este implicat în alt mod. Acum nu e implicat în clubul Dinamo, dar mi-ar plăcea să se implice. Mi-ar plăcea să vină și Borcea să se implice financiar. Și mulți alți dinamoviști”, a declarat astăzi Iuliu Mureșan, la conferința de presă. 

„Voi fi toată viața dinamovist, chiar dacă am suferit enorm din această cauză, Repet, îmi dedic timpul și existența soției mele, Valentina, și copiilor mei, ei sunt tot ceea ce este mai important în viața mea. Doar ei contează pentru mine”, a replicat Cristi Borcea, pentru GSP.RO, atunci când a fost întrebat despre un posibil come-back în Ștefan cel Mare. 

Multimilionarul tocmai a bifat o vacanță de câteva săptămâni în Turcia, la Bodrum, alături de Valentina, cei trei copii ai cuplului, Milan și gemenele Indira Maria și Rania Maria, plus Melissa și George Alexandru, din mariaje anterioare.

Trecutul controversat al lui Cristi Borcea

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE DINAMO: 

Cum a fost convins Uhrin să continue la Dinamo: „Atunci și-a luat bilet de întors”

Dinamo atrage și în insolvență: „Mă sună zilnic impresari și jucători care vor să vină” » Ce se întâmplă cu fotbaliștii actuali

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
dragdim
dragdim  •  08 Iulie 2021, 06:28

Cu așa finanțator, nu putem spera decât la dispariție.

creeperno115
creeperno115  •  07 Iulie 2021, 22:38

O sa apara dupa ce se face stadionul ca sa mai ciuguleasca niste bani

polistul68
polistul68  •  07 Iulie 2021, 19:36

Ai wvut probleme ca ai furat mai Borcica....si, daca nu sti, iti amintesc eu... TU ai bagat clubul in insolventa prima data..daca nu lasai clubul cu datorii uriase, nu aparea Negoita, nu aparea spaniolul....nu te mai da victima, ca de la tine a plecat totul.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close