FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Se ține de cuvânt Borcea? Cum a reacționat când a auzit că Dinamo va avea stadion nou + Apariție lângă copilul venit din SUA

Cristi Borcea, înaintea amicalului România - Irlanda de Nord / foto: Sergiu Alexandru (Gazeta Sporturilor) +18   FOTO
Cristi Borcea, înaintea amicalului România - Irlanda de Nord / foto: Sergiu Alexandru (Gazeta Sporturilor)

Articol de , , , - Publicat sambata, 23 martie 2024 04:27 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 09:56

Cristi Borcea, fostul finanțator al lui Dinamo, a fost unul dintre oaspeții-surpriză de la amicalul României cu Irlanda de Nord (1-1). Apariția lui Borcea pe Arena Națională s-a consumat la o zi după ce Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea noului stadion din șoseaua Ștefan cel Mare.

Borcea, unul dintre personajele în continuare conectate cu Dinamo, care nu de puține ori s-a aventurat să declare că va investi sub o formă sau alta în club dacă echipa va beneficia de o arenă proprie, a încercat să evite discuțiile despre Hotărârea de Guvern luată săptămâna aceasta, afirmând, însă, că momentul reprezintă cea mai bună veste pe care roș-albii au primit-o de la Revoluție încoace.

După Dan Șucu, și fostul patron de la Dinamo a dezvăluit cum îi ajuta pe liderii PCH: „Le asiguram suportul logistic, aveam un spațiu mare unde veneau”
DINAMO
După Dan Șucu, și fostul patron de la Dinamo a dezvăluit cum îi ajuta pe liderii PCH: „Le asiguram suportul logistic, aveam un spațiu mare unde veneau”

Cristi Borcea, după vestea că Dinamo va avea, în sfârșit, stadion: „Cea mai mare realizare din ultimii 34 de ani!”

„Credeam că se face stadionul, da. E cea mai mare realizare din ultimii 34 de ani. Se face sigur! De Dinamo nu vorbesc (n.r. de echipă)”, a spus Borcea la intrarea VIP de la Arena Națională, unde a fost însoțit de unul dintre copiii săi.

Grăbit, omul de afaceri n-a stat prea mult la discuții cu presa. A dezvăluit însă că va merge la toate meciurile naționalei de la Campionatul European din vară:

„După mulți ani, trăim și noi satisfacția de a merge la EURO. A venit și băiatul meu la meci, din America. Mergem la EURO, da. Cel mai important este să ieșim din grupe”.

Am prieteni și oameni care vor să susțină Dinamo, dar când se va face stadionul. Când vor începe să pună buldozerele, atunci se va creiona un Dinamo frumos. Fără infrastructură, fără emulație, nu există nimic. Stadionul Dinamo e cel mai urât și cel mai vechi stadion din România. Priviți la Craiova, la Rapid, la Sibiu...

- Cristi Borcea, în ianuarie 2023

Dinamo va avea stadion nou

Arena Dinamo va avea 25.059 de locuri, iar noul stadion ar urma să coste în jur de 170 de milioane de euro, lucrările preconizându-se a dura 25 de luni.

Stadionul va fi dimensionat în conformitate cu cerințele aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA pentru nivelul 4, îndeplinind inclusiv exigențele superioare acestui standard.

Obiectivul va dispune, pe lângă stadion, de spații complementare pentru sport (săli de box cu trei ringuri, de haltere, de judo, de lupte, de gimnastică, de fitness și de scrimă), vestiare și spații conexe pentru personal, pentru cantonamente, pentru spectatori, pentru presă, transmisii TV, depozitări și alte spații tehnice aferente întreținerii clădirii, dotări sanitare și facilități pentru persoane cu dizabilități locomotorii.

+14 FOTO

Prin proiect, se prevede și realizarea unui spațiu expozițional, care va găzdui evenimente culturale, expoziții temporare, precum și o expoziție permanentă în care vor fi expuse trofeele clubului, precum și a unui heliport în vederea aterizării aeronavelor SMURD, cu acces către Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Bilanțul lui Cristi Borcea la Dinamo: trofee și condamnări

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Dinamo, probleme cu un titular: s-a accidentat, n-a mai plecat la națională și e incert cu Petrolul! Cine l-ar putea înlocui

DDB, cerere specială pentru ridicarea noului stadion Dinamo: „În amintirea proiectului care a ținut în viață clubul!”

ANALIZĂ GSP Cine iese din „infern”? Scapă Dinamo? Totul despre lupta pentru „supraviețuire” din Superligă, atuuri și puncte slabe. Votează în sondaj: evită „câinii” Liga 2?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Trotsky
Trotsky  •  23 Martie 2024, 18:03

I-a venit miros de furăciune in nări puscariasului ... tot n-a inteles că NU e binevenit la Dinamo???? Ca si Ivanovici tot incearca sa-i puna pile *** la R&W, adica cuiului pentru care ani de zile nu s-a putut face stadionul nou

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  23 Martie 2024, 17:54
Postat de kokiny12345 pe 23 Martie 2024, 13:27

Va rog sa incetati cu promovarea unor astfel de personaje. Nu este ok ca acest tip de oameni, sa fie promovati in ziare. In loc sa va feriti sa ii scoateti in fata voi ii promovati.

Asa e. Bucurica, ddb, astia oameni de onoare ... :)

Mu13iliescu
Mu13iliescu  •  23 Martie 2024, 17:39

Se adună hoții iar la cascaval.......

Vezi toate comentariile (6)
Comentează