FOTBAL  »  Superliga  »  CRISTI CHIVU

Cristi Chivu, explicații după 20 de ani: ”De asta am refuzat Steaua și am ales Universitatea Craiova”

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 martie 2019 14:55

Cristi Chivu (38 de ani), fostul mare internațional, a povestit pentru eusunt12.ro cum a ajuns să joace pentru Universitatea Craiova, deși semnase cu Steaua.

Chivu a fost bucuros că a ales-o pe Craiova, însă recunoaște că a încălcat promisiunea făcută tatălui său, care i-a spus să aleagă Steaua când va ajunge în plină ascensiune în fotbalul românesc.

„Trebuia să merg la Steaua, semnasem contractul, trebuia să merg și la Rapid, pe care i-am refuzat pentru că domnul Copos a fost mult mai agresiv decât mă așteptam eu. Am ales Craiova pentru că erau câteva luni trecute de la decesul tatălui meu și îmi doream să fiu cât mai aproape de casă.

Am ales Craiova și pentru că Ilie Balaci a insistat foarte mult, el era un prieten bun cu tata. A fost mult mai convingător, a convins-o și pe mama. Am avut o singură problemă: trebuia să încalc o rugăminte a tatălui meu, și anume, că dacă voi ajunge vreodată să fiu curtat de mai multe echipe importante, eu să aleg Steaua. 

Ei bine, nu am respectat promisiunea. Pur și simplu, am refuzat Steaua pentru familie și pentru că Ilie a insistat foarte mult” a povestit fostul mare jucător pentru eusunt12.ro.

Chivu a fost elevul lui Ilie Balaci la Craiova în anul 1998. Întrebat despre experiența alături de marele Balaci, Chivu a mărturisit:

„A fost superb, un om iubit în Craiova și în România. Tata îmi povestea ce reprezenta el pentru fotbalul oltean. A fost o experiență frumoasă pentru că am trăit niște lucruri împreună, am învățat multe de la el. Comportamentul unui antrenor care încearcă să fie foarte apropiat de jucător dar care nu voia să își piardă din autoritate, acesta era Ilie Balaci în vestiarul Universității Craiova. A fost o onoare pentru mine”.

Chivu și-a început cariera profesionistă de fotbalist la echipa CSM Reșița și a fost antrenat pentru o perioadă chiar de tatăl său, Mircea Chivu, decedat când Cristian avea numai 17 ani.

75de apariții a strâns Chivu la naționala României, în perioada 1999-2011

Citește și: 

EXCLUSIV Chivu rupe tăcerea într-un interviu-eveniment pentru cititorii GSP și face un anunț în premieră legat de alegerile FRF » Ce îi reproșează lui Burleanu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
2575692445836042
Pană Laurențiu Bogdan  •  06 Martie 2019, 08:03
Postat de maistor_kokir pe 02 Martie 2019, 17:51

Pt noi ca stelisti, nu e asa mare regretul, Chivu n-ar fi apucat sa aduca vreun plus echipei, pt ca ar fost vandut in mai putin de un an de catre Geovani Becali. S-ar fi incasat milioane bune, dar care n-ar fi fost reinvestite in club.

Era Becali la Steaua in '98 ?

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  02 Martie 2019, 18:26

Parintii lui Chivu erau dintr-un sat din Dolj, tatal lui a jucat cateva meciuri la Universitatea Craiova dar era rezerva, nu prindea echipa. De atunci se si cunostea cu Ilie Balaci. Cand a fost adus Beldeanu la Universitatea Craiova de la Resita, pe langa bani, Craiova a dat si 2 jucatori la schimb. Unul dintre ei era tatal lui Chivu care s-a acomodat la Resita, a jucat acolo multi ani, s-a facut antrenor la juniori acolo. Interesant ca si-a indrumat copilul la Steaua si nu la echipa unde jucase el.

maistor_kokir
maistor_kokir  •  02 Martie 2019, 17:51

Pt noi ca stelisti, nu e asa mare regretul, Chivu n-ar fi apucat sa aduca vreun plus echipei, pt ca ar fost vandut in mai putin de un an de catre Geovani Becali. S-ar fi incasat milioane bune, dar care n-ar fi fost reinvestite in club.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează